Ge mig fri - Anders H Blomström

En svensk Outlander.

En kärlekshistoria i pestens skugga

Brudtagningsnatten blev vidrig ...

Tuva skulle själv få välja make, så var det lovat. Bland de som hennes far valt ut. Men stor oreda drabbade riket efter pesten. Upprorstider stundade. Så Tuvas far svek sitt löfte.

Brudtagningsnatten blev vidrig. Kettil hette han som fick henne. Fast han skulle aldrig att få ta henne igen. Det hade Tuva lovat sig själv, inför både Freja och jungfru Maria.

En berättelse om Tuvas kamp för ett värdigt liv, mitt under kronprins Erik Magnussons uppror. Skrivet både för den verkligt historieintresserade och för den som vill låta sig drömma bort i tid och rum.


Vad jag tyckte om boken:

Den här boken älskade jag. Älskar svensk historia denna bok var väldigt intressant.  Fick lära mig en hel del om hur det var för kvinnorna under 1300-talet. Att bli bortgift till en helt främmande man utan att ha något att säga till om måste varit hemskt och otryggt. Sättet en "brudtagninsnatt" (bröllopsnatten) gick till på kan jag inte ens föreställa mig, att visa upp resultatet som blivit på lakanet inför släkt/vänner som bevis på att det verkligen fullbordat det hela måste varit pinsamt/kränkandeGillar sättet boken är skriven och uppbyggd på. Helt otroligt vad insatt författaren måste ha varit i Sveriges historia för boken har fantastiska miljöbeskrivningar och språket är enkelt fast ändå " gammaldags ". Namnen på karaktärerna är verkligen annorlunda och gammeldagsa jämfört med dagens moderna namn och efternamn.  Gillar att följa Tuva, att hennes äktenskap leder henne till en helt ny värld,  vissa saker kändes lite förutsägbara men slutet var helt oförutsägbart, gillade verkligen slutet.
När jag började läsa boken kunde jag inte sluta för ville hela tiden veta hur det går för Tuva och för hennes make. Att familjerna hade funnits på riktigt för det hela ännu intressantare, dock är vissa påhittade men det är inget man tänker på för boken är skickligt skriven. I efterorden fick man mycket intressant information om vissa händelser/hus.
Är du historieintresserad eller bara vill läsa en bra bok så rekommenderar jag er denna bok.

Boken får 5/5 utav mig 📚📚📚📚📚❤Tack för du läste våran recension📚/Författarintervjuver ❤

❤Följ oss gärna på Instagram där vi heter Systrarnaboktokiga 👌🏻❤

  • 286 visningar

Gillar

Kommentarer