Idag var det dressyrträning för Sandra och vi skulle träna på LC:2 programmet inför söndag. Först red Rebecka programmet 2 gånger och sedan skulle Matilda rida men då tyckte Sandra att vi skulle prova Hopes bett på Rhamant så vi bytte träns. Det roliga var det att Hope gick mycket bättre på Rhamants bett och Rhamant gick mycket bättre på Hopes bett så nu har vi planerat att rida med varandras bett även på torsdagens träning och troligtvis på tävlingen på söndag. Tävlingen på söndag är på Tjörns ridklubb och det är Spekeröds RK som har tävlingen. Det är även dressyrdelen i Akzo Nobel Cup. Vi rider LC:2 och LB:1. LB:1 är de programmet som vi räknar med i kombocupen. (Hoppningen red vi för några veckor sedan) Den av oss som får högs poäng i dressyren vinner kombocupen eftersom det är bara vi som deltar och ligger på lika poäng så avgör dressyren.
Sedan ska vi rida lilla dressyrcupen och då kommer både LC:2 och LB:1 räknas med men där är det fler "dressyrhästar" med så vi får se hur det går där.
Ha de bra alla<3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tiden går så fort... Vi har haft sommarlov sedan i torsdags och har verkligen inte hunnit blogga sedan dess. Inte för att vi har gjort något särskilt men tiden har bara inte räckt till. Så här kommer lite uppdatering om vad som hänt de senaste dagarna:
Som sagt fick vi sommarlov i torsdags (jippie) Rebecka hade skolavslutning från 8-10 och slutade 7:an. Efter skolavslutningen åkte hon och några kompisar in till Liseberg och var där hela eftermiddagen och kvällen.
Matilda hade skolavslutning från 10-12 och slutar nu 9:an. Det betyder att hon gått hur hela grundskolan och ska börja gymnasiet till hösten. (Mer om det kanske kommer i ett annat inlägg.) Efter skolavslutningen var hon med några kompisar hem och sedan åkte hon hem för att ta hand om Myran och Rhamant som skulle behandlas av en kiropraktor. Kiropraktorn tyckte att båda såg fina ut.
På fredagen red Rebecka och Alva ut och Matilda städade och rensade på sitt rum eftersom Myran och Rhamant skulle vila en dag. På Lördagen red Rebecka dressyrlektion för Sandra och sedan red vi ut tillsammans med Alva på Rhamant, Myran och Glimmer.
På söndagen har vi tränat dressyr och ridit ut och idag blev det bommar.
Aa det är väl det som har hänt under det senaste dagarna och till helgen är det dags för tävlingen igen. På lördagen hoppning och på söndagen dressyr så det blir kul.
Ha de bra och hoppas ni får ett bra sommarlov<3

Likes

Comments

Idag har vi hoppat Sugar Cup som vi tidigare skrivit ett inlägg om. Det var verkligen jätte roligt och kan rekommenderas för er som vill prova att hoppa terräng. Först så var vi på en träning. Vanligtvis är Suger Cup uppdelat på två dagar men då den krockade med andra tävlingar la dom allt på en dag. Så dagen började med en träning där vi fick kolla på barnan och hoppa alla hinder. Då fick vi även möjlighet att gå genom vattnet och upp för kullen så vi har provat på de svårigheter som vi vanligtvis inte brukar träna på. Sedan fixade vi med hästarna, knoppade, stretchade, masserade etc. Sedan lastade vi och åt lunch.
Efter det drog tävlingen igång, Rebecka hade start nr. 7 och Matilda nr. 10. Så vi lastade ut och red fram. Rebecka startade först lite orytmiskt men ändå bra och hon fick 9 poäng, Matilda och Rhamant kom inte så bra på hinderna men ändå 7,8 poäng. Men båda två var felfria och nöjda med ritterna.
Nu ska vi hem och ladda om till nästa omgång, den går i Svenshögen 10-11/7 Vid två godkända omgångar går man vidare till finalen på Baldersnäs 16/7. Vi får de lite hur med den, vi kanske inte ens går vidare till finalen.
Ha de bra<3

Likes

Comments

Hej, i torsdags hoppade vi lite med Myran och Glimmer. Vi hade byggt upp flera hinder/övningar och en av dom var "5 och en halvan". För er som inte vet vad det är så är det när man först lägger ut en travbom in på ett mindre räckte sedan är det 5 och en halv meter till ett "riktigt" hinder (ofta en oxer). Denna övningen gör att man ofta kommer rätt in på hindret och underlättar för hästarna att till hoppa. Ofta använder man den när man vill hoppa lite högre. I alla fall skulle vi prova att hoppa den med Myran och det var mycket för henne att hålla reda på. Att landa i galopp var jätte svårt för Myran, ofta kom hon i trav mot andra hindret också trots att Matilda kämpade för att få henne att landa i galopp. Av alla gånger vi hoppade den landa hon i galopp 2 (hahah). Ajaja det är bara att träna hon är inte helt balanserad och har svårt för att fatta galopp så det är inte så konstigt att den var svår för henne. Matilda passade även på att träna under framridningen på att landa i galopp. Då hoppade ett kryss som hon red på i trav och över hindret tryckte hon på henne och red fram efter hindret utan att ha kontakt med någon av de förhållande hjälperna. Detta var inte heller några problem, vi hade inga travbommar framför så det blev mycket lättare för henne. Över lag gick det jättebra och Myran hoppade även tunnor så vi är stolta över henne. Men det är mycket jobb med henne. Hon är väldigt vinglig och vet inte riktigt vad hon ska göra med alla benen, hon kan inte alla hjälper helt 100 men stora framsteg varje dag.
Ha en bra långhelg<3

Likes

Comments

Den 11 April 2014 flyttade Hope hem till oss. Då var hon bara 5 år. Rebecka och Hope började tävla tillsammans 2015. Då var bara Hope 6 år och var tvungen att tävla avdelning B för att kvala in till att få hoppa omhoppning. Till en början gick det inte så bra och Hope tappade lätt fokuset på tävlingarna och rev ofta ett eller fler hinder.

14 Juni 2015 på Uddevalla ryttarförening satte Hope sin andra nolla i LC och sin första nolla i LB och blev då inkvalad till omhoppning i LC. 19 September blev de inkvalade till omhoppning i LB på Ale jennylunds ridklubb då den andra nollan satt. Totalt under 2015 blev det 6 segrar. Men det var bara början och totalt under 2016 tog Rebecka och Hope 10 segrar vilket motsvarar ungefär en fjärdedel av alla starter de gjorde under hela 2016.

Nu hoppas de på att 2017 ska bli ett lika bra år om inte bättre och Rebecka och Hope har redan tagit sin första seger på första starten för året och efter skadan som Hope hade i vintras. 2017 hoppas de på att kunna starta några LB+5 för att sedan kanske starta våran första LA. Då de nu börjat träna mer kontinuerligt hoppas de på att kunna träna lite mer så att det känns bra att träna höjden som man ska tävla.

Rebecka vill även börja träna western då hon inspirerats och tyckt att det är ett intressant ridsätt då den är mycket olik engelsk ridning. Rebecka har även köpt en westernsadel och hon vet att Hope har kapaciteten. Delvis har det även med att Rebecka tror att western kan hjälpa i omhoppningar då hästarna ska vända snabbt och lyssna på ryttarens hjälper. Det kan även vara bra för Hope då hon lätt faller ner och vänder på frambenen och sliter på sina hovleder som hon har lite problem med.

I dressyren har de planerat att starta Akzo Nobel dressyr cup och kombo cup då man rider dressyr och hoppning. Rebecka hoppas ju förstås att kunna träna lite mer innan tävlingen denna gången eftersom de nu tränar för dressyrtränaren sandra. Förra året hade de inte tränat så mycket dressyr för tränare och då gick det inte heller så bra. I år måste Rebecka träna mer på att lita på Hope och våga släppa lite på tygeln så att hon får en chans att sänka huvudet. Rebecka vill även ut och starta mer Pay & Rider så att Hope får träna på att åka iväg och känna sig trygg på dressyrtävlingarna eftersom hon sist gnäggade 10 gånger under programmet och var ofokuserad och spänd. Förhoppningsvis kommer Rebecka få lite tips av Sandra hur hon ska göra på dressyrtävlingarna i fortsättningen. Som mål har rebecka än så länge att komma över 61% i LC:1 på en riktig dressyrtävling då hon än så länge kommit upp i 60,574%. Alla dessa mål kan definitivt ändras beroende på hur framtiden ser ur.

Ha det så bra och tänk efter vad du har för mål inför 2017<3

Likes

Comments

Nu kan man verkligen säga att tävlingssäsongen är igång och det finns så mycket roliga tävlingar att åka på så man vet inte vad man ska välja (haha). I alla fall så är det så (som vi skrev i senaste inlägget) att Spekeröds RK har börjat satsa lite på terräng och det är i försök att få nya medlemmar men också ge möjligheten till fler som vill prova något nytt. Därför har de bestämt att dom ska ha en tävling som heter Suger Cup. Suger Cup är en ponny terrängtävling som har pågått i en massa år. Suger Cup är "startskottet" till Fälttävlan. Skillnaden mellan terräng och Fälttävlan är att i Fälttävlan rider man både: Hoppning, Dressyr och Terräng. I Terräng (som Suger Cup är) rider man bara själva Terränghoppningen och i Suger Cup går denna i stilbedömning. Kul.
Spekeröd RK ska ha en omgång men om man vill gå vidare till final så måste man hoppa 2 godkända och därför ska vi nu på lördag åka till Ed och tävla en omgång, andra omgången rider vi i Spekeröd.
Eftersom Suger Cup inte kräver terrängmärke måste man först åka på en träning som egentligen ska ligga dagen innan men då den krockade med andra tävlingar ligger träningen och tävlingen på samma dag. (Tur att våra hästar är vältränade, haha). Vi kommer åka dit med Rhamant och Hope. Myran kommer ev. Att få åka på en P&J på söndagen i Kållered. Ja så ser planen ut den närmsta veckan, sedan har vi också anmält till ett meeting i sommar. Vi kommer åka till dagstorp med Rhamant och Hope. Rhamant hoppar Lilla rundan som går i LC och Hope hoppar mellanrundan som går i LB. Sedan har vi också Akzo dressyren kvar och den tränar vi för fullt för. Både igår och imorgon kommer Sandra och tränat oss. Vi båda två + Alice (Matildas kompis) rider för henne.
Ha de bra alla och kämpa nu inte långt kvar till sommarlov<3

Likes

Comments

Haha, har upptäckt att nästan alla våra blogginlägg börjar med "Igår". Alla inlägg kommer ut dagen efter. Detta beror självklart på att vi inte hinner. Hästarna tar mycket tid och när man inte är med dom passar man på att göra andra saker och att blogga är inte direkt något vi prioriterar. Men självklart är det kul att göra det när man väl hinner.
Okej, nog med de och till vad detta blogginlägg ska handla om. Det ska faktiskt handla om igår (tro det eller ej) när vi var på en terrängträning. Spekeröds RK och SHRF har ett samarbete och Spekeröd har börjat med att satsa på terräng och erbjuder därför medlemmar denna träningen. Tanken när vi anmälde var att Rebecka skulle åka med Hope och Matilda med Rhamant. Men riktigt så blev de inte, Hope har hoppat mycket det senaste veckorna och har en hoppträning som väntar på onsdag så vi valde att inte ta med henne. Istället fick Rebecka ta Rhamant och Matilda tog Myran. Rhamant är inga problem att hoppa terräng med, det har hon gjort förut. Myran däremot har inte hoppat så mycket överlag. (Hon hoppade terränghinder någon gång på Irland) Men har ingen stor erfarenheter av detta. I början var hon lite tveksam till vad hon skulle göra men fattade snabbt att hon skulle hoppa och hon tyckte det var så kul. Rebecka fick jobba lite med Rhamant för att få henne över "kvisthindret" och lyckades nästan. Rhamant är en bestämd dam och hon ville verkligen inte hoppa över det. Annars gick träningen superbra och vi avslutade med att rida ner till en sjö och bada med hästarna. I början var dom tveksamma men gick sedan snällt i.

Hoppas alla får en bra söndag<3

Likes

Comments

Hej, igår var vi på Glitterhoppet. Vi gjorde samma sak som på Akzo och hoppade alla klasser. Matilda hoppde LD och LC och Rebecka hoppade LB och LB+.
Matilda och Rhamant:
De hoppade först en LD och där var dom dubbelnolla med snabbast tid och vinst. I andra klassen som var en LC var de dubbelnolla igen men värmen tig hårt på Rhamant och hon var väldigt trött så Matilda vågade inte satsa och ta den sista svängen omhoppningen så de blev utanför placering. Men ändå en bra runda.
Rebecka och Hope:
I LB gick det jätte bra och Hope hoppade superfint men på hinder nr. 5 slappnade Rebecka av och Hope vågade inte hoppa av så ett stopp. Rebecka var ändå nöjd och taggade om till LB+ och där var hon nolla med 6 hundradelar från seger men slutade på en fin 2:a plats.
En väldigt lång toppendag och en bra tävling anordnad av Nygårds RS
Ha de bra alla<3

Likes

Comments

I lördags var det Akzo Nobel Cup och det var hemmaklubben (SHRF) Som höll i tävlingen.
Matilda & Rhamant:
De startade LD och LC. Det var extremt varmt och de märktes på Rhamant att hon var påverkad av värmen. I LD tyckte Matilda att Rhamant var lite seg men ändå dubbelnolla och vinst vilket självklart var jätte kul. I LC:n var det ännu varmare och framhoppningen som var inomhus var som en bastu. Rhamant hade ju gått en klass så Matilda skulle bara hoppa några språng för att komma igång. Men när hon skulle hoppa oxen blev det ett missförstånd och Rhamant rev. Efter de ville hon verkligen inte hoppa och vi var tvungna att sänka ner hindret rejält. Inne på barnan var det lite svalare men fortfarande varmt. Hinder 1 & 2 var räcken och dom hoppade dom utan problem men när hinder nr. 3 (som var en oxer) ville inte Rhamant mer och stannade. Super retligt eftersom hon hoppade den hur fit som helst efter stoppet. Resten av barnan gick också helt perfekt vilket gör stoppet väldigt tråkigt men så är det ibland och man måste ta hänsyn till att Rhamant inte är så modig och Matilda var nöjd med henne ändå.
Rebecka & Hope:
Rebecka och Hope hoppade LB och LB+. I LB hoppade Hope jätte bra en det blev ett missförstånd på hinder nr. 5 och Hope ville hoppa av och Rebecka bromsade då de blev de något mittemellan och Hope hoppade in i hindret. Hon fick vänta signal och sedan hoppade Hope de hur fint som helst. I LB+ var Rebecka väldigt nervös men inga problem där heller, nolla i grunden men i omhoppningen längde Rebecka hennes galoppsprång så avståndet blev helt fel och Hope var tvungen att stanna igen. Även denna gången åkte bommarna ner och de fick vänta signal. Sedan hoppade hon de och resten av hinderna jätte fint. Tyvärr fick hon ett tråkigt stopp på sista hindret och vi vet inte varför men kanske var hon i obalans. Hope är inte en häst som vanligtvis stannar utan dessa stopp tog Rebecka på sig. De hoppade högre en vad de brukar och Rebecka "la sig i" Hopes planer men allt gick absolut inte dåligt och vi är supernöjda med fina Hope.
På söndagen var vi funktionärer. Rebecka stod vid insläpp, utsläpp och framhoppningen. Matilda stod inne på banan och var flaggare i två av klasserna och blev väldigt solbränd i ansiktet.
Hoppas ni har de bra<3

Likes

Comments

För några veckorsedan var det lite oklart om Akzo Nobel cup hoppning skulle bli av. Det var alldeles för få anmälningar så Stenungsunds HRF (som håller tävlingen) kan inte hålla en tävling som kostar mer än vad de tjänar in. Men under måndagen dök de plötsligt upp en massa anmälningar och dom bestämde att köra tävlingen ändå.
Vi kommer börja med hoppningen som går 20/5. Där kommer vi hoppa var sin hoppcup. Matilda och Rhamant kommer hoppa lilla cupen som går i LD och LC. Hon vill inte hoppa stora cupen eftersom den går i LB+ och vi vill inte att Rhamant ska hoppa de. Dessutom har inte Matilda några speciella mål med Rhamant i år som innebär att de måste hoppa LB så därför kan hon hoppa de lägre klasserna där hon har chans att placera sig och klasser där hästen kan känna sig säker.
Rebecka ska hoppa stora cupen som gör i LB och LB+. Rebecka hoppade den förra året och blev 3:a men eftersom Hope skadade sig i sommras och har varit halt i vinter har hon inte hoppad en höjden någon mer gång. Detta kommer bli en bra förberedelse inför en ev. LA i sommar.
Sedan kommer vi båda rida kombocupen. Som är en cup där man hoppar en barna och rider ett dressyrprogram. För Matilda blir de LC hoppningen som räknas och LC:2 dressyr. För Rebecka är det LB hoppning och LB:1 dressyr som kommer räknas i kombocupen. Anledningen att vi gjorde så är för att Hope är säkrare på LB hoppning än LB+ och i dressyren är hon lite lugnare andra klassen. Rhamant brukar vanligtvis hoppa LC så därför räknar vi den och vi räknar även LC:2 programmet i komboupen eftersom Rhamant oftast är bäst i första klassen.
Sedan rider vi båda två dressyrcupen. Den går i programen LC:2 och LB:1. Dressyren går lite senare i sommar.
I år har dom även en start Fälttävlan med som också kommer gå i sommar. Ska bli kul att dom gjort så stor satsning på tävlingen i år.
Ha en bra dag<3

Likes

Comments