Q/A (frågestund)

- Tio frågor om dig själv
När fyller du år? - 18 julo
Några piercingar? - Yas
Vart? - Underläppen på vänster sida men ska sätta i den på höger sida på underläppen igen också och så ska jag pierca septum och troligtvis ögonbrynet.
Vad har du på dig just nu? - Mjukisbyxor och t-shirt.
Vilken årstid är bäst? - Sommaren!
Vad tycker du mest om hos dig själv? - Mina läppar, ögonbryn och mina armar.
Vad är du bra på? - Att bry mig om andra.
Vilka älskar du mest på denna jorden? - Williot, Pontus, pappa, mamma & Celine.
Sover du hellre själv än tillsammans med någon? - Med min son eller med Pontus.

- ANNAT
Hur mår du just nu? - Har ångest och känner mig ensam.
Är du hungrig nu? Nope.
Har du duschat idag? - Nepp, ska duscha imorgon.
Är du trött nu? - Ja lite.
Vad händer i morgon? - Ska på SOCmöte om pengar som jag går på varje månad, ska även handla lite och hämta ut mediciner.
Går du i skolan? - Nej, men ska nog börja plugga i höst igen.
Har du varit i skolan idag? - Nej.
Har du sminkat dig idag? - Nej.
Vad är klockan just nu? -00:52.
Vilka sidor på Internet är du inne på just nu? -Är bara inne på appen Nouw.

-FAMILJ
Hur längesen var det du träffade din mamma? - 2 veckor sedan.
Hur längesen var det du träffade din pappa? - Igår.
Har du några syskon? - Ja, 4 halvsystrar.
Vem står dig närmast? - Mamma, pappa, Pontus & Celine.
Har du bra kontakt med båda dina föräldrar? - Jadå.
Har ni något husdjur? - Nej.

- MUSIK
Lyssnar du på musik just nu? - Nop.
Vilken är din favoritlåt? - Cheap Thrills - Sia.
Vilken är din favoritartist? - Linkin Park är bra.
Vad gillar du för musik? - Lyssnar på väldigt blandad musik.

- SMINK OCH HÅR
Använder du mascara? - Ibland.
Använder du deodorant? - Ofc.
Använder du parfym? - Nej, är överkänslig mot det.
Använder du läppglans/läppstift? - Sometimes.
Använder du foundation? - Yas
Använder du contour? - Nope.
Uppsatt hår eller hängande? - Både och.
Plattar/lockar du håret varje dag?- Nej.

- KÄRLEK
Är du singel? - Nej.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet ? - Jepp
Har du kysst någon idag? - Ne.
Har du snott en kompis pojkvän/flickvän? - Naj
Vill du vara singel eller ha ett förhållande?- Förhållande.
Vem sov du senast bredvid? - Min pojkvän.
Hur gamla var dina föräldrar när de blev tillsammans? - 19 kanske?
Är du kär just nu? - Obeskrivligt kär är jag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardagligt, Tips

För någon vecka sedan var jag med och tävlade på instagtam och någon dag efter det fick jag reda på att jag hade vunnit, detta är första gången jag har vunnit något och jag är så glad.
Jag vann då två valfria "dregglisar" och häromdagen fick jag hem dem!

(Vinsten är från Frokenannastextil på instagram)

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Har inte bloggat sedan i fredags och varför då? Jo för att jag inte mår speciellt bra utan har hamnat i en svacka igen och då är inte bloggen det första jag prioriterar.

Igår var jag iallafall på psyk och hämtade mediciner och sedan träffade jag en kompis en stund innan jag gick och handlade och sedan gick hem.

När jag mår dåligt blir jag väldigt låst, och orkar inte göra något. Jag sover även väldigt mycket så idag vaknade jag vid 10 men sedan somnade jag om och sov enda till 17 (!!) och sedan har jag bara varit på Netto och köpt cigg och resten av tiden har jag legat i sängen..

Imorgon kommer jag antagligen också bara ligga i sängen men på torsdag m å s t e jag ta mig iväg till psyk för att hämta mediciner igen..

Nu ska jag lyssna lite på musik och se om det går att sova snart eller om det är helt kört.. Godnatt ♡

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Vardagligt

Dagen började med att jag vaknade runt 09 första gången, men eftersom jag somnade så sent inatt så somnade jag om igen och sov till 11. Sedan kollade jag på tv lite innan jag tog bussen till öppenvården, väl där fick jag reda på att min kontaktperson var sjuk och att jag skulle få träffa en annan - bara det att han hade besök just då så jag fick sitta och vänta en timme på att få komma in till honom.
Samtalet gick på 10 minuter och han sa mest att känner jag att det är jobbigt så kan jag ringa till öppenvården (men hur lätt är det när de bara har telefontid 30 minuter varje dag?) och sedan fick jag mina mediciner och en ny tid på måndag klockan 14.00.
Efter det gick jag ner till soc och lämnade in en blankett innan jag gick vidare och hämtade ut ett paket och handlade lite.
Väl när jag skulle gå in i porten hemma så kom mitt boendestöd och medan han hjälpte mig att plocka iordning lite på köksbordet (för att jag ska ha det som pysselbord) så passade jag på att rulla några cigaretter.

När han gick så la jag mig i sängen och vilade och har nu legat där hela kvällen då jag känner mig dålig både psykiskt och fysiskt.

Har lyssnat på några avsnitt av Creepypodden och nu lär jag inte kunna sova inatt/drömma mardrömmar och jag hoppar till av varje oförberett ljud jag hör.. *smart amanda att lyssna på sådant när du är ensam hemma och det är lyhört som fan och du redan är paranoid som fan sedan innan*..

Nu har jag iallafall tagit mina två kapslar Alimemazin och ska vänta på att de ska verka innan jag kan ta min Stilnoct och försöka sova trots att jag skrämt upp mig med podden..

Hoppas ni får sova gott inatt

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Vardagligt, Vår kamp till ett +

Vaknade upp imorse och kände mig sjuk, ringde ett samtal till kvinnokliniken och fick prata med en underbar barnmorska som faktiskt lyssnade på mig och gav mig väldigt bra tips. Har min mens inte kommit om två veckor så ska jag ringa tillbaka för att få göra ett VUL.

Sedan ringde min handläggare på soc och sa att jag kunde komma ner med en blankett när det passade mig så skulle hon skicka tillbaka den till mig när hon fyllt i den.

Annars då? Jo jag och pojkvännen har pratat om det förflutna, om varför allt blev som det blev förra året och hur vi båda känner och upplevde det.
Det gör ont i magen/kroppen och tårarna har runnit nedför kinderna ikväll, det är svårt att prata om utan att det rör upp undangömda känslor. Men som han sa "det är viktigt att prata om det så det inte bara ligger och bubblar".
Det känns ändå helt okej nu.

Tänkte jag skulle ta en kvällscigg och sedan peta i mig min stilnoct, för imorgon ska jag till öppenvården och träffa min kontaktperson samt hämta mediciner igen.

Sovgott ♡

Likes

Comments

Psykisk ohälsa, Vardagligt

Dagen har varit kaotisk, vaknade 05.50 av att personalen släpade iväg en tjej till bältessängen och hon skrek i 3 timmar..
Fick iallafall reda på att jag fick lov att åka hem idag så vid 14 var jag hemma i stan igen och då gick jag till banken och fixade mobilappen, bank ID och Swish så nu är det klart iallafall. Sedan gick jag och hämtade ut ett paket och efter det gick jag hem och lite senare kom boendestödet och lämnade av mina mediciner hon hade hämtat på psyk.

Sedan låg jag i soffan en stund innan jag gick till Netto för att köpa cigg och sedan har jag bara legat i soffan och tagit det lugnt.

Nu tänkte jag att jag skulle ta min Stilnoct och försöka sova lite för jag är verkligen supertrött, men jag drömmer så himla mycket mardrömmar så pojkvännen tycker jag ska ha på TVn inatt så så får det bli.

Godnatt och sov gott ♡

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Har varit ett jobbigt dygn med ambulansfärd till akuten och senare hämtad av polisen hemma och nu är jag på piva med LPT, men hoppas jag blir utskriven imorgon.
Tankarna snurrar men detta måste gå vägen denna gången..

nu ska jag sova. godnatt ♡

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Okej, här kommer några frågor till dig!

Hur länge känner du att du har lidit av psykisk ohälsa?
- Jag har nog lidit av psykisk ohälsa sen jag var runt 9 år, då jag fick min första ångestattack. Det var även då jag började dricka och röka för att bedöva ångesten. Så enligt mig har jag nog levt med psykisk ohälsa i 13 år nu.

Vilka fördomar tycker du är de värsta som är relaterade till psykisk ohälsa?
- Fördomar finns där ganska mycket har jag märkt. Folk tycker man är lat, att man inte orkar någonting, att man faktiskt inte gjort någonting fast man slitit hela dagen. Något jag ofta får höra är "ryck upp dig", "skärp dig" och "du har ju ingenting att vara deprimerad över". Det är något av det värsta man kan höra när man mår dåligt och det värsta relaterade till psykisk ohälsa. Man har inte valt att må dåligt.

Hur skulle du vilja att psykvården var jämfört med hur den är nu?
- Det beror på hur man ser psykvården, om det är öppenvården eller slutenvården. Men inom öppenvården borde dom anställa fler personal så det inte blir så långa väntetider, samt att man ofta har samtal och eventuell uppföljning och att medicinerna kontrolleras ofta vilket dom är dåliga på iallafall i Skåne. Sen inom slutenvården skulle det behövas mer säkerhet på avdelningar och mer utbildad personal. Alltså inte bara folk som är där för pengarna utan folk som faktiskt bryr sig och försöker förstå och finnas för patienterna.

Vad med din psykisk ohälsa har varit svårast för dig att få hjälp med?
- Jag vet faktiskt inte riktigt vad som varit svårast att få hjälp med om jag ska vara ärlig. Allt tror jag. Det tog ett par år innan jag fick en utredning så diagnoser kunde fastställas och jag kunde få rätt hjälp. Sen krävdes det en inläggning på slutenvården för att jag skulle få en fast läkare och samtalskontakt. Nu har jag krigat i 2-3 år för att få komma till ett behandlingshem och först nu verkar det vara på G. Vården överlag är under all kritik när det gäller psykisk ohälsa.

Har du några diagnoser, och isåfall vilka?
- Jag har borderline, posttraumatisk stressyndrom och ADD.

Denna gången var det Rebecca Johansson som blev intervjuad, hon har även en blogg som heter www.nouw.com/attvarasjuk.

Jag tackar för att du ville ställa upp på denna intervjun!

Likes

Comments

Psykisk ohälsa

Hur länge känner du att du har lidit av psykisk ohälsa?

Jag har lidit av psykisk ohälsa sedan jag var 12 år.. Men sökte inte hjälp förens jag var runt 20 år.. Då kände jag att det var nog, jag visste att jag var deprimerad men hade alltid varit rädd för att söka hjälp!

Vilka fördomar tycker du är de värsta som är relaterade till psykisk ohälsa?

När man berättar för någon att man lider av psykisk ohälsa så kommer ofta fördomar om att man är "sjuk i huvudet och hör hemma på hispan"

Hur skulle du vilja att psykvården var jämfört med hur den är nu?

Jag har haft en jävla tur och faktiskt fått den hjälp jag behöver sedan jag sökte mig till psykiatrin.  Å andra sidan har jag aldrig varit inlagd så jag kan inte svara på det.

Vad med din psykisk ohälsa har varit svårast för dig att få hjälp med?

Min PTSD var ett helvette att ta sig igenom .. Jag fick byta psykologer 3 gånger innan var någon som fattade va de skulle göra för att hjälpa mig. Traumaterapin var det som hjälpt mig att komma över våldtäkten.  Det är nog det enda negativa jag kan säga om psykiatrin här där jag bor .

Har du några diagnoser, och isåfall vilka?

Jag har paniksyndrome, ångesysyndrome, PTSD , Depression och Dystymi

Har du något övrigt du vill tillägga?

Man ska aldrig vara rädd för att söka hjälp om man känner att man inte mår bra. Det viktiga är att vara modig och inte vänta för länge som jag gjorde. Gör man det så blir ens vuxna liv så myclet tyngre än vad det borde ha varit om man sökt hjälp i tid.

Tyvärr kunde jag inte få ner bilden som skickades till denna intervjun men tjejen som har gjort denna intervjun heter Michaela Nordengrim och ni hittar hennes blogg HÄÄR.

Likes

Comments