Ja, da er det vel omkring 2 måneder siden sist innlegg her hehe.... Er så utrolig mye som skjer om dagene og tiden går så fort at jeg har helt glemt av alt som har med blogg å gjør. Skal seriøst prøve å bli bedre no de siste 6 månedene jeg har igjen her! Det er så utrolig rart, har på noen måter lyst hjem og gleder meg masse til å dra hjem men samtidig har jeg et helt annet liv her i Houston som jeg virkelig elsker og ikke vil forlate! Håper nesten de siste månedede går ganske sakte hehe!

Men uansett, siden sist er det utroolig mye som har skjedd! Er så mye jeg ikke husker engang men skal prøve å oppsummere de siste månende så godt jeg kan! Har hvertfall fått opplevd amerikansk(meksikansk) thanksgiving siden sist. Siden vertsfamilien min er fra Sverige feirer de ikke thanksgiving, men jeg dro med en meksikansk venninne til hennes familie og feiret med dem! Det var kjempekoselig og meksikanere er utrolig åpne og pratsomme og selvfølgelig veldig interreserte i Norge, haha! Men vi spiste masse (!!) god mat og kaker og desserter, sang spanske sanger og holdte på med en del leker! Det var en kjempefin og annerledes opplevelse!

Ellers har jeg begynt på fotball og vi har 2 eller 3 timer fotballtrening hver dag i ukene og vi begynner snart med kamper! Fotball er et eget fag i skoletiden, og i tillegg har vi trening rett etter skolen. Nå for tiden er det utrolig kaldt her i Texas, ligger på rundt -1 grader noe som er veldig uvanlig for å være her! Det er derfor ganske kaldt å være ute å spille i 3 timer haha, men det er egentlig ganske deilig å ikke ha 20+ varmegrader hele året!

Her er noen bilder fra før juletider hehe

^^^^^^Norwegian Christmas market i sjømannskiren her i Houston! Det var utrolig koselig!

Ellers var desember en ganske fin måned, fikk tilsendt julekalender av mamma og pappa i posten<3 i tillegg til jul i blåfjell og tre nøtter til askepott! Var selvfølgelig ganske trist med null snø men det gikk egentlig fint! Julaften var også en spesiell dag, og jeg var ganske redd for at det skulle bli en trist dag, men det endte opp som en utrolig koselig dag men vertsfamilien! Vi spiste julemiddag som bestod av kjøttboller, fløtepoteter, kjeks og ost, salat, pølser og litt mer! Etter maten hadde vi secret santa før vi åpnet pakker, og det var utrolig koselig å få tilsendt pakker fra Norge! Tusen takk til alle sammen<3 Etter pakkene spilte vi brettspill og koste oss resten av kvelden! Det ble en god blanding av skanidinavisk jul og amerikansk jul! Vi fikk også en "ugly christmas sweater" i julestrømpa om morgenen som vi alle hadde på hele dagen!

Fikk også vært en del med Anna, bestevenninna mi fra Norge som kom for å besøke faren sin som bor 1 time unna her jeg bor! Jeg var hos henne 5 dager tilsammen i ferien og det var utrolig gøy og var også ganske digg å få snakke norsk igjen, haha! Resten av juleferien var jeg en del med både venner og vertsfamilien og på nyttårsaften var jeg med 4 andre utvekslingselever, 2 fra Italia, 1 fra Danmar og 1 fra Tyskland! Det var også en kjempefin kveld!

Har mange bilder som jeg legger med under, i tillegg til en liten video med små klipp fra juleferien! Filmet noen av tingene jeg har gjort og satt dem sammen, for å vist litt mer enn bare bilder! Skal virkelig bli bedre med oppdateringer, og skal komme tilbake til en del ting jeg ikke skrev om i dette innlegget! Men ja, haha! Snakkes<3 Og godt nyttår forresten!!


Byebye<3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Siden sist oppdatering er det veldig mye som har skjedd her i Texas. Jeg endte med å bytte vertsfamilie for rundt 2 uker siden nå fordi det var en veldig dårlig match med den forrige familien og vi klikket virkelig ikke. Familien jeg bor hos nå er kjempeherlige og jeg liker meg kjempegodt her! Jeg bor hos to vertsforeldre, vertssøster som er like gammel som meg og vertsbror på 10 år! Jeg går heldigvis på samme skolen fortsatt, og jeg elsker virkelig skolen her! Gleder meg til å gå på skolen hver dag, haha!


Ellers hadde vi homecoming week for noen uker siden som var utrolig gøy! Hver dag var det et nytt tema og folk kledde seg opp til det ekstreme noen dager, haha! Jeg kledde meg ut når det var tacky tuesday og pink out på fredagen! De andre dagene var det heroes vs. villains, mathletes vs athletes og thowback thursday! På fredagen hadde homecoming pep rally, hvor det var sykt god stemning og alle peppet opp til homecoming fotballkampen senere på kvelden. Jeg dro på fotballkampen med noen venner og det var utrolig gøy! Fotballkampene her er en av favoritttingene mine, og desverre er sesongen snart over så det blir i teorien ikke flere kamper! Skolelaget er heldigvis utrolig gode og har kvalifisert seg videre til State championship så det blir nok noen flere kamper framover!

På lørdagen var det homecoming dance så da overnattet jeg hos en venninne fra fredagskvelden, og på lørdagen dro vi for å fikse negler og kjøpe øredobber + sko til senere før vi dro hjem for å gjøre oss klar! Jeg ordnet både mitt hår og hennes hår før jeg dro hjem for å ordne meg ferdig med vertssøster og 3 venninner! I 17.00-tiden dro vi downtown for å spise middag! Jeg skulle egentlig gå ut å spise med homecoming daten min (som spurte meg på en supersøt måte med skilt og blomster<3bilde) men siden han hadde fotballkamp på kvelden så vi møttes bare på dansen på skolen senere. Istedet dro jeg med venninner og vi dro som sagt downtown som er ca. 40 min her ifra og spiste på en kjempefin resturant! Etter det dro vi tilbake til skolen til selve dansen hvor jeg møtte daten og flere andre venner!


Forrige helg dro jeg og vertsfamilien til Texas rennaisance festival! Det var en festival inspirert av rennessansen og siden det var så nærme halloween hadde mange folk kledd seg ut som alle mulige slags ting! De hadde karuseller, show og mange ulike matboder der så det var utrolig gøy og det var en helt ny opplevelse, haha!

Ellers kommer det et nytt innlegg snart om halloween! Har også i det siste skjært gresskar for første gang(noe som var dritvanskelig), vært ute å spist med vertsfamilien (cheesecake factory<3), badet og lagt ute i sola i november(!!) i 31 grader, og gjort maaaasse lekser! Her kommer noen bilder fra den siste tiden, også snakkes vi snaart <3

Likes

Comments

Amerikanerne er generelt kjent for å ikke ha så mye kunnskap om andre land enn Amerika, noe jeg virkelig har fått sett selv de siste ukene. Det er utrolig gøy å være fra et annet land her, for folk blir med en gang skikkelig interressert i deg og da kommer det jo en del dumme spørsmål! Jeg har skrevet dem ned på mobilen min etterhvert som jeg har fått dem og har en ganske lang liste å dele nå, haha! Jeg synes bare det er utrolig gøy med alle spørsmålene jeg får, selv om jeg noen ganger blir overrasket over at det går an å spør om noe sånt, haha!

Her er noen av favorittene mine;

- "Do you have bananas in Norway?"

- "Have you heard of snapchat before?"

-" How does an Norwegian orange look like?"

- "Ohh, Norway, isn't that like on the other side of the country?"

- "Is Norway a country?", har blitt spurt dette spørsmålet sikkert 1000 ganger

- "Norway is somewhere next to Japan, right?"

- "Have you heard of hamburgers before?"

- "Isn't Norway the capital of Sweden?"

- "Do you speak Norway?"

- "So, spanish is the language people speak in Norway?" ei jente som spurte om dette fordi jeg har spansk fag på skolen, hah

- "Do you have electricity in Norway?", altså halo, hahahh

Så ja, det var bare noen eksempel på de dumme spørsmålene jeg har fått så langt, haha! Som sagt, synes jeg det bare er utrolig gøy og ler alltid når jeg får disse spørsmålene. Ellers har jeg snart vært her i 1 og 1 halv måned, noe som jeg synes er helt merkelig for det føles mye lengre ut. Men jeg er glad jeg fortsatt har over 8mnd igjen her!!

Kommer snart med ny oppdatering!

Snakkes<3


Likes

Comments

Ja, da er det igjen ei god stund siden sist oppdatering.. Er så utrolig mye som skjer om dagene så det blir lite oppdateringer desverre, men jeg skal virkelig skjerpe meg framover!! Tenke å skrive et innlegg å fortelle litt om skolen og hverdagen min her nå! Jeg går på Atascocita High School med omtrent 5400 elever, og skolen er utrolig svær. Jeg har etter snart 4 uker nå lært meg veien til klassene mine men jeg er fortsatt ganske forvirret, haha! Jeg elsker skolen (utrolig nok) og gleder meg hver dag! Det er flere ting jeg liker bedre med skolesystemet hjemme, men det er også en del ting jeg liker bedre her. For eksempel er det utrolig gøy å få oppleve school spiriten de har her! Folk går rundt med t-skjorter, gensere og jakker med Atascocita High School på ofte, og når vi har pep rally er det sånn at alle som vil bli med må ha på en genser/topp med skolelogo på! Pep rally er vanligvis annenhver fredag når fotballlaget(amerikansk fotball) har hjemmekamp! Da samles hele skolen i gymsalen og "pepper" opp fotballlaget og forsåvidt hele skolen, for å skape stemning framover mot kveldens kamp! Alle de ulike klassetrinnene har hver sin plass i gymsalen og alle konkurrerer om å lage mest stemning og vinne spirit flagget! På pep rallyene har cheerleaderene og danselaget oppvisning og det skjer ofte ulike leker og ting også. Disse pep rallyene er utrolig gøy og det er så sykt god stemning! Legger med en video fra forrige fredags pep rally da danselaget hadde oppvisning, og man kan høre stemninga i gymsalen!


Jeg liker veldig godt de fleste av fagene og lærerene mine, selv om noen av fagene er utrolig vanskelige. Spesielt er matte, engelsk og psykologi ganske vanskelige! Det er en del vanskelige ord som jeg sliter med, men jeg skal få tak i en norsk ordbok sånn jeg får litt hjelp der, haha! Timene varer 51 minutter og jeg har samme timeplan hver dag (utenom onsdag og torsdag). Jeg trodde det kom til å bli veldig kjedelig med de samme timene nesten hver dag, men jeg syns faktisk det er veldig greit! Onsdag og torsdag har vi block day hvor vi har på onsdag har 4 fag som varer i to timer og på torsdag begynner vi 09.25 og har 3 fag som varer i to timer. Det er en del lekser her, noe som jeg ikke er helt vant med og som jeg synes er utrolig kjipt siden vi får lekser hver dag som skal gjøres til dagen etterpå. Vanligvis går dette greit men i noen fag blir det litt vel mye å gjøre!


Ellers siden jeg oppdaterte her sist har jeg gjort en del ting jeg ikke har skrevet om! Tenkte å dele noen bilder fra den siste tiden for å vise litt av hva jeg har gjort!

Kommer et nytt innlegg så fort som mulig!!

Snakkes<3

Likes

Comments

It's been a while! Nesten to uker siden jeg oppdaterte her sist, men det skjer så mye her nå hele tiden så jeg har ikke hatt tid til å sette meg ned og skrive et ordentlig innlegg! Akkurat nå er klokka 11 her og jeg er egentlig klar for å legge meg men har fått så mange klager på dårlig oppdatering hahah, så jeg skal prøve å skjerpe meg!

De siste to ukene har det skjedd mye her og tiden har gått så utrolig fort! Torsdag den 7.september fikk jeg ENDELIG begynt på skolen! Det var en veldig spesiell dag, og jeg gikk egentlig rundt og var veldig forvirret og overveldet hele dagen. Skolen er så utrolig stor og det er så mange elever der, så når timen ringer og alle har 7(!) minutter på å komme seg til neste klasse, blir det alltid en svær klynge midt i midtgangen av skolen så det er så vidt jeg rekker å komme meg fra time til time! Men uansett, første dagen var jeg bare ekstremt forvirret for jeg ante jo ikke hvor jeg skulle i det hele tatt men folk var heldigvis utrolig hjelpsomme så jeg kom meg fram til alle timene mine. Jeg var mest nervøs for lunsjen den første dagen, for siden jeg ikke kjente noen ennå var jeg redd for at jeg kom til å ende opp med å sitte alene, noe jeg heldigvis ikke gjorde, haha. Møtte en gjeng med jenter som jeg sitter med hver dag i lunsjen noe som er veldig koselig! Når jeg kom hjem fra skolen første dagen var jeg virkelig bare helt utslitt og overveldet, det er utrolig hvor mye det tar på å måtte snakke et helt annet språk hver dag, for hjernen må liksom jobbe hele tida for å oversette. Er vanskelig å beskrive haha, men det er faktisk vanskeligere å snakke engelsk enn det jeg tenkte! Selv om vi lærer engelsk på skolen hjemme i Norge, er det noe helt annet når du faktisk må holde samtaler med folk hele tiden på et annet språk. Men uansett, andre dagen på skolen gikk mye bedre selv om jeg var like forvirret over hvor jeg skulle, noe jeg fortsatt er nå en uke senere, hehe. Jeg synes skolen er ganske gøy (selv om jeg må stå opp klokka 05.00 hver dag), og jeg har fått en del venner nå, noe som selvfølgelig gjør skoledagen bedre! Jeg kommer sikkert med et eget innlegg om skolen her om en liten stund!

Ellers har jeg gjort mye gøye ting denne siste uka! På søndag dro jeg til Urban Air som er en svær trampolinepark her i Humble, sammen med vertssøstrene mine og en utvekslingselev fra Danmark + vertssøskene hennes! Tror vi endte opp med å være der i sånn 5-6 timer for det var så gøy!

På torsdag dro jeg sammen med to av vennene mine, Celine og Luna for å dra å se på den første amerikanske fotballkampen denne sesongen! Vi dro først til et sted som heter Bahama Bucks hvor de selger shaved ice. Shaved Ice er seriøst en av de beste tingene jeg har smakt her nede!! Skjønner ikke hvorfor de ikke har sånt i Norge? (som jeg vet om hvertfall). Det er nesten som en slush, bare at den er mer smooth hvis det gir mening haha, bare å google etter bilde! Etter vi var på Bahama Bucks dro vi til fotballkampen og det var seriøst akkurat som på high school filmer. Cheerleadere, band, og mange høylytte supportere! Selv om jeg ikke skjønte noe av selve spillet var det en utrolig gøy opplevelse og jeg gleder meg masse til neste hjemmekamp!! På veien dro vi innom Sonic(<3) hvor vi kjøpte Corn dog (lever den sunne livsstilen ja). Den corn dogen de hadde der var såå mye bedre enn den jeg prøvde i Galveston, så jeg har komt fram til at jeg faktisk liker corn dog!

I dag arrangerte vi pool party her hos oss for å samle alle utvekslingsstudentene i området her! Siden vertsmor er koordinator for en del elever i området her, måtte hun samle alle sammen for å gå gjennom en del regler og forventninger sammen med vertsfamiliene til alle! Vi var 3 fra Danmark, 2 fra Frankrike, 1 fra Tyskland, 2 fra Thailand også meg fra Norge! Det var en kjempekoselig dag og alle utvekslingselevene er hyggelige hele gjengen!

Ellers så har jeg det veldig bra og koser meg masse her i varmen! Utrolig at jeg snart her vært her i 1 mnd!! TIda går så fort her borte!

Så framover nå skal jeg prøve å være mye flinkere å oppdatere enn jeg har vært, å prøve å skrive litt på innleggene hver dag sånn jeg slipper å skrive alt på en dag! Så det kommer nok en oppdatering ganske snart igjen! Legger med noen bilder fra de siste dagene under!

Snakkes<3

Likes

Comments

Denne helga bestemte vi oss for å komme oss litt vekk fra huset, å ta campingvogna til et RV Resort i Galveston! Det tok ca. 1 time og kjøre dit, og det er virkelig et av de fineste stedene jeg har vært! Det var lange, hvite strender, palmetrær overalt og fantastiske solnedganger! Campingvogna til vertsfamilien var kjempestor og hadde både dusj, to soverom, stue og hele pakka. Ikke akkurat sånn jeg så for meg en campingvogn, haha! Resorten vi bodde på het Stella Mare og det var et skikkelig koselig sted, de som eide stedet hadde laget til S´mores og en utendørs filmvisning på søndagen, og hadde liveband som spilte på lørdagskvelden! I løpet av helga var vi innom noen butikker så vi fikk shoppet litt, badet i bassenget som var der og var på en svær vannpark som het Schlitterbahn! Jeg fikk tatt en del bilder (veldig mange av solnedgangene, heh)


Smakte min første corn dog, og jeg synes det var helt forferdelig haha! Likte brødet som var rundt selve pølsa så jeg spiste bare det, hah!

Nederst til høyre: Sonic er garantert min favoritt-ting her i Texas så langt! Det er basically en drive through, hvor du kan bestille alle mulige slags drikker! Har vært der et par ganger allerede for de finnes seriøst overalt, og har smakt både green apple slush, Reeses milkshake, vanilla coke og ice tea(som basically var som å drikke reint, flytende sukker)


Likes

Comments

Det er helt utrolig å tenke på at det allerede har gått 1 uke siden jeg kom hit til Texas! Det var kanskje ikke akkurat denne måten jeg så for meg starten på utvekslingsåret mitt skulle være, men jeg har hatt det kjempefint her likevel. Selv om orkanen Harvey har gjort at vi ikke kunne bevegd oss særlig mye utenfor huset den siste uka, har vi funnet på mye annet inne og jeg har fått blitt ekstra godt kjent med vertsamilien, haha!

Tenkte å skrive en liten oppsummering av alle dagene den siste uka,

Onsdag 23. August:

Denne dagen sto jeg opp tidlig for å fly fra New York til Atlanta, også videre fra Atlanta til Houston. Jeg reiste sammen med to andre norske jenter som skulle til ca. samme område som meg, og noen andre fra Danmark og Sverige. Vi hadde bare 40 min på oss i Atlanta, noe som vi var ganske bekymret for siden det er en av verdens største og mest travle flyplasser! Det gikk heldigvis bra og vi rakk flyet videre til Houston. Begge flyturene tok ca. 2-3 timer, så jeg var passe lei av fly når vi endelig kom fram... Når vi landet i Houston var vi så spent at vi nesten løp ut til bagasjehallen hvor vi ble møtt av vertsfamiliene våre! Jeg ble møtt av vertsmor og de to vertssøstrene mine, som hadde laget verdens fineste skilt til meg som de sto å holdt når jeg kom! De var kjempesøte og det var så gøy å endelig på møte de på ordentlig! Vi hentet bagasjen min, og gikk så ut for å .finne bilen. Når vi kom ut var det så utrolig varmt at det nesten var vanskelig å puste, vertsmor sa det var rundt 40 grader og det var helt forferdelig for oss som kom i svart dongeri bukse og genser, haha! Turen hjem fra flyplassen gikk ganske fort, tok rundt 20 minutter å komme til huset! Når jeg kom til huset viste de meg rundt og tok meg med opp på rommet mitt. Vertsmor og vertssøstrene mine hadde laget til bilderammer med bilder av familie og venner hjemmefra samt dekorert rommet mitt med flere bilder og fine skilt de lagde som var så utrolig søtt av de! Ble så overrasket og så glad at jeg ble helt rørt, haha! Vertsmor hadde også kjøpt mange pakker til meg med nødvendige ting som shampoo og balsam, lunsjboks til skolen, noen skolesaker, dusjsåpe, strandhåndkle, en bag, og litt amerikansk goderi§ Etter de hadde vist meg rundt fikk jeg en liten stund til å pakke ut og slappe av litt før vi hadde noe slags biff til middag som var kjempegodt! Etter vi spiste middag var jeg så trøtt og utslitt at jeg gikk rett opp å la meg til å sove! Senga mi her er så svær og myk at jeg vil ha den med meg hjem til Norge</3

Torsdag 24. August:

Jeg våknet ganske tidlig denne dagen (jetlag), så da lå jeg egentlig bare i senga og slappet av en stund og sjekket selvfølgelig ut Amerikanske Netflix litt, hehe. Vertssøsteren min Emily våknet ei lita stund etter meg og vi gikk ned og spiste frokost sammen. Til frokost smakte jeg min første Pop Tart, tror den het noe sånn Brown sugar cinnamon og det var så sjukt godt! Helt klart min favoritt mat her borte! Etter frokosten fikk jeg pakket ut litt mer før vertsmor tok med meg og Emily til skolen jeg skal gå på for å registrere meg! Vi skulle møte med rådgiver klokka 1 men reiste en god stund før sånn vi fikk sjekket ut skolen litt først. Skolen er gigantisk og vi fikk vite at det er registrert ca. 5400 elever i år... Det er sånn 10 ganger så mange som går på skolen min i Norge:-) Hvertfall, vi kom til møte og fikk registrert meg og satt opp timeplanen min! Jeg er ganske fornøyd med fagene jeg skal ha og endte opp med: Geometry, Spanish 2, AP psychology (college nivå psykologi fordi de ikke hadde plass i vanlig psykologi klassen yay:-)), Aquatic Science, Dance 2, English 3 og US History! Den vil bli litt annerledes neste semester men ikke veldig mye! Jeg fikk sett meg en del rundt på skolen og jeg gleder meg virkelig til å begynne der! Det blir så spennende, og selv om jeg har null retningssans satser jeg på jeg skal komme meg rundt! Etter vi var på skolen dro vi raskt innom en matbutikk for vertsmor måtte handle noe, før vi dro på Chick-Fil-A og spiste de beste kylling nuggetsene jeg har smakt noen gang! Etter det dro vi hjem igjen hvor vi hadde pizza til middag, og så en film før vi gikk å la oss!

Fredag 25. August:

Denne dagen lagde vertsmor en stor frokost med egg, bacon og toast som var kjempegodt! Vi spiste frokost sammen hele gjengen, før vi dro en tur på butikken. Orkanen begynte å nærme seg så vi dro på butikken for å handle inn brød, egg, melk, vann og alt annet nødvendig vi kom til å trenge de neste dagene! Vi dro så videre til et lite kjøpesenter for å se etter litt klær, da skolen egentlig skulle begynne på mandag! Vi gikk på Forever 21 og fikk kjøpt et par plagg der, men etterhvert som vi var der begynte alle andre butikkene på senteret å stenge sånn at de ansatte skulle få komme seg hjem til familiene før været ble for ille! Vi dro da til Office Depot hvor vi fikk kjøpt litt bøker, penner og andre ting til skolestart! På veien hjem stoppet vi på en restaurant som het The Lost Cajun! Det var en sjømat restaurant så jeg endte opp med å bestille Fried shrimp, som var kjempegodt! Jeg smakte litt av vsøster sin fried crawfish som også var utrolig god! Etter vi hadde spist dro vi hjem igjen og så en film (igjen) før vi la oss!


Lørdag 26. August:

Det var denne dagen vi begynte å merke en del på uværet som traff Houston, da det regnet og blåste en god del utenfor. Det var også en del lyn og torden utover dagen. Siden vi ikke kunne være ute grunnet det forferdelige været, bestemte vi oss for å lage slim! Vi satt i omkring 3 timer og lagde flere typer slim, haha! På kvelden hadde vi spillkveld hvor vi satt og spilte i hvertfall 2-3 timer! Vi spilte både Jenga, Uno, Password og noen andre jeg ikke kan navnet på. Jeg fikk også facetimet litt med venner og familie hjemme denne dagen noe som var veldig koselig! Etter spillkvelden vår så jeg litt på netflix før jeg la meg til å sove.

Søndag 25. August:

Når jeg våknet på søndag poppet det plutselig opp sikkert 10 varsler om flomfare i området, og noen tornadovarsler. Det var helt klart denne dagen vi fikk kjenne mest på denne orkanen! Vertsmor hadde noen ærend hun måtte gjøre hos en annen vertsfamilie, så vi dro bort hele gjengen for å besøke denne familien. Det var ingen fare da de bodde så nærme oss at det tok bare 10 minutter å kjøre dit. Vi var hos denne familien i omkring 4 timer før vi måtte dra hjem før vi ble strandet der pga været. Når vi kjørte hjemover regnet det ekstremt mye, og vi kjørte forbi flere store veier som var blitt helt oversvømte! Det var biler som sto fast i vannet og mennesker som prøvde å komme seg vekk. Når vi begynte å nærme oss vårt hus så vi at store deler av gata vår var blitt oversvømt så vi måtte prøve kjøre en annen vei. Vi kjørte tilbake og prøvde en annen vei til huset. Når vi kom ned gata vår igjen så vi at hele huset vårt var omringet av vann så vi måtte stoppe bilen noen hus bortenfor og vasse i vann som nådde over knærne til å komme inn til huset. Heldigvis nådde vannet ikke helt opp til huset ennå så det hadde ikke kommet noe vann inn! Hele gata utenfor huset våres så ut som en liten innsjø, og folk prøvde å kjøre forbi men måtte rett og slett bare rygge tilbake fordi det var alt for dypt vann til å kjøre gjennom. På det dypeste hadde det nok gått opp til albuene mine sånn cirka. Vertsforeldrene mine ble ganske bekymret for at vannet skulle gå enda høyere opp og trekke inn i huset, men heldigvis sluttet det å regne en liten stund så vannet trakk seg litt tilbake. I løpet av natten hadde vannet blitt enda høyere og kommet inn i garasjen og inn på baksiden av huset, så en god del ting i garasjen fikk vannskade og noen møbler på stua og soverommet til vforeldrene.


På bildet øverst til høyre er deler av hagen vår pluss deler av veien som går utenfor huset! Vannet her var omtrent til midten av lårene mine. På bildet nederst til høyre viser en bro i nærheten her og hvor ekstremt mye vann som har kommet bare på 3 dager!!

Mandag 26.August:

Denne dagen holdte vi oss for det meste inne i huset og gjorde ikke særlig mye. Alle veiene ut av byen var oversvømte så vi kom oss ingen vei. Vannet hadde heldigvis trukket seg tilbake og det var en liten pause uten regn, så jeg og vsøstrene tok med oss paraplyer og gikk en tur ut. Det begynte selvfølgelig å høljeregne når vi var halvveis i turen vår så vi ble skikkelig klissvåte. Når vi gikk bortover hørte vi et høyt brak og så foran oss at et svært tre ramlet ned midt i bilveien. Det begynte plutselig også å lyne og tordne så vi måtte gå inn igjen. På kvelden så jeg og vsøstrene mine på film inne på rommet mitt, og sovnet ikke før rundt 2 tida!


Tirsdag 27. August:

Denne dagen var så og si ganske lik gårsdagen, da det meste rundt oss var stengt så vi måtte holde oss inne. Vi mistet også strøm/internett noen timer men fikk det heldigvis tilbake etterhvert. Vi måtte også ta en ny tur på butikken for å handle inn litt mat, så vi måtte stå i 30 min i kø bare for å komme INN på butikken! Det var helt tomt for ting som brødmat og egg på butikken, og flere av hyllene var helt tømt. Ellers så jeg film med vsøstrene når strømmen endelig kom tilbake også hadde vi spaghetti til middag på kvelden!


Onsdag 28.August:

I dag er det akkurat 1 uke siden jeg kom, noe som er helt sykt å tenke på. Jeg har fått prøvd så mye nytt på denne uka og allerede utfordret meg selv på mange ulike måter! Dagen startet med at vi sto opp tidlig for å reise til et civic center hvor vi meldte oss som frivillige! Det er så forferdelig at over 7000 mennesker bare i dette området jeg bor i er hjemløse nå på grunn av ødeleggelsene fra stormen! Vi fikk også vite i dag at orkanen sannsynligvis er over for oss, men det er fortsatt flomfare her. Skolen min er også oversvømt noe som gjør at skolestart er utsatt IGJEN, denne gangen skriver de at i beste tilfelle vil skolen begynne på igjen Torsdag 7. sept, men de kan ikke sette en fast dato ennå. Det er selvføgelig veldig kjipt å ikke få begynne på skole her og få gjøre noe annet enn å bare være hjemme, men jeg satser på det blir mer spennende og unike dager her framover når ting begynner å åpne igjen rundt oss! Etter vi spiste noe slags pølser til middag fant vi fram Wii og spilte Just Dance i sikkert to timer! Når vi var ferdig med det var det leggetid, og jeg sitter nå i senga og skriver ferdig dette innlegget!

For å oppsummere har jeg hatt noen kjempefine dager her på tross av været og jeg er veldig glad for at jeg endte opp akkurat her jeg er!

Har ikke fått tatt særlig mange bilder i det siste, for det har ikke vært så spesielt mye spennende å ta bilde av ennå, haha, men det blir bedre når jeg slipper å bekymre meg for å få vannskade på mobilen hver gang jeg tar den opp når vi er ute:-)

Snakkes<3


Likes

Comments

De siste dagene har jeg vært på soft landing camp i New York sammen med 103 andre studenter fra Sverige, Norge, Danmark, Italia, Tyskland og Brasil! Reisen min begynte på Vigra med fly til Oslo klokka 07.00. I Oslo møtte jeg resten av jentene fra Norge som skulle til campen og ble bedre kjent med de, før vi tok fly til New York klokka 11 i norsk tid. Vi ankom Newark rundt klokka 14.00, og hadde da resten av dagen til å slappe av på hotellet. Dagen etter var første dagen vi dro inn til New York, og det var en veldig gøy tur! Vi var på sightseeing i buss (med verdens beste guide) og var innom steder som Grand Central station, Times Square og Rockefeller! Vi fikk også fritid på slutten til å gå rundt dit vi ville!


Dagen etter sto vi opp veldig tidlig for å ha et forbredelsesmøte om livet i Amerika før vi dro inn til New York igjen, for å se enda mer av byen! Denne dagen dro vi til Downtown New York, siden vi dagen før var i Uptown. Vi fikk se Brooklyn Bridge, Central Park, Wall Street og World Trade Center++. Når vi fikk fritid på slutten av dagen dro vi til Soho og shoppa<3


Siste hele dagen i New York hadde vi et møte på morgenen før vi dro inn til New York. Vi dro på Whole Food Market hvor vi kjøpe inn masse god frukt og mat som vi tok med til Central Park for å ha piknik! Det var en veldig koselig piknik og jeg tror Central Park må være et av favorittstedene mine i NY. Etter å ha vært i parken et par timer dro vi til et svært outlet mall i NJ! Der va så mange butikker at de 4 timene vi hadde på oss ble så og si brukt kun på shopping, utenom et lite måltid på Burger King<3 De hadde bl.a Abercrombie, Hollister, Calvin Klein, Victorias Secret++ så det var et veldig bra senter!

Nå har jeg vært her i Texas i 2 dager, og jeg har det kjempefint her! Kommer til å oppdatere med litt mer detaljer snart!

snakkes<3

Likes

Comments

I dag er det 12.August, altså akkurat en uke til jeg setter kursen mot New York! Tida har gått så utrolig fort, det føles ut som det var i går jeg så på kalenderen og telte 100 dager til jeg skulle dra! Jeg har i det siste begynt å innse at jeg faktisk skal flytte til et helt nytt sted, at jeg skal bo hos en ny familie og gå på skole der borte også (snork), og at det ikke bare er en tur på noen uker! Jeg tror ikke jeg kommer til å innse at jeg faktisk skal dra før dagen jeg sitter på flyet til New York!

Jeg hadde en plan om å begynne å pakke, eller hvertfall planlegge litt hva jeg skal ta med rundt den 1. august og det er nesten to uker siden nå og jeg har ikke pakket en eneste ting, hehe. Blir nok som det bruker at jeg pakker så og si alt dagen før jeg drar. Har hvertfall kjøpt ny koffert da, så har gjort noe produktivt;)

Stedet jeg skal til heter Humble som er en mindre by rett utenfor Houston, Texas! Vertsfamilien min består av vertsmor, vertsfar og to vertssøstre på 13 og 15 år! Jeg har skypet med de et par ganger, i tillegg til at vi snakker veldig mye på snapchat og de virker kjempehyggelige! Det blir utrolig spennende å møte de i virkeligheten! Skolen jeg skal gå på heter Atascocita High School og er en crazy stor skole med rundt 5000 elever. Første skoledag er 28. august så det gleder jeg meg masse til.

Så denne siste uken før jeg drar skal jeg bare være så mye med venner og familie som mulig og prøve å pakke litt i tillegg! Gruer meg til å si hadet til alle samtidig som jeg gleder meg så mye til å dra så det er mye blandede følelser!

Neste innlegg kommer sikkert ikke før jeg er i New York siden det er ikke så veldig mye mer spennende å skrive om før da!


Likes

Comments