Rätt blir fel och fel blir rätt

Gårdagens blogginlägg blev fel insåg jag i morse, jag fick panik och vill göra om, göra rätt idag. Fel gör vi alla ibland och jag har lässvårigheter vilket gör att jag missar text och ser det inte förrän efteråt.

Jag börjar om och det jag vill förmedla handlar om både relationer och förväntningar. Dom flesta människor har förväntningar, både positiva och negativa. Det jag ville ha visar sig vara något helt annat än det jag trodde.

Nedan ger jag ett par exempel:

Jag har i nästan hela mitt liv sagt att jag vill att mina assistenter ska vara ”osynliga” och min förväntning var att assistenter varken skulle prata eller ta för sig. Jag trodde att deras jobb var att vara ”osynliga”.

På senare tid så har jag fått erfarenhet av just en sådan assistent, som är extremt duktig på att inte synas och inte höras. Det har gjort mig medveten om att jag absolut INTE vill ha det så. Jag vill ha en person som kan vara osynlig när det krävs samtidigt som det ska finnas en kommunikation mellan oss. När det är helt tyst blir jag passiv och osäker. Osynliga assistenter känns ”döda” har jag kommit på.

Det ovan synliggjorde den största insikten jag haft, en relation jag trodde jag ville ha i min assistans blev verklighet och jag märkte att jag INTE​​ vill ha det så.

Mitt andra exempel på en förväntning är:

Flytten från Kungsholmen till landet. Jag ville verkligen ha lugn och ro och trodde att ett hus på landet skulle ge mig det. Det visade sig bli tvärtom, det blev total kaos och stressen blev ohållbar. Det blev också min start på utredningarna som ledde mig till ADHD och Autism. Hus trivs jag i och vill inte bo i lägenhet något mer.

Insikten av flytten är att jag gör saker utan att tänka efter, allt är möjligt i alla fall och alltid lär jag mig något.

Som jag började så är det här med förväntningar och relationer något jag försöker lära mig dagligen. Jag lever bara i nuet och jag gör impulsiva saker, det är min ADHD och jag har svårt att se konsekvenser. Relationer är svårt, att veta hur det blir är ännu svårare. Jag vet vad jag behöver ändå vet jag inte hur det känns innan jag provar. Det är mitt liv och jag gör alltid så gott jag kan.

#förväntningar #relationer #kommunikation #adhd #autism #cerebralpares

Gillar

Kommentarer

JuliaElisabeth
JuliaElisabeth,
Gillar din blogg så mycket och man får så mycket mer insikt i saker och ting 😊❤
nouw.com/juliaelisabeth
synligfastosynlig
synligfastosynlig,
Tack. Vad glad jag blir.
nouw.com/synligfastosynlig
Naatly
Naatly,
Kan förstå att det blir konstigt det där med att vissa personer är osynliga jämt. Jag skulle nog bli väldigt stressad tror jag 😮 Kram
nouw.com/naatly
synligfastosynlig
synligfastosynlig,
deveny,
Det er ikek enkelt å kjenne seg selv. Det går ikke an å gjøre feil på blogg. Her kan du gjøre som du vil 😊
www.deveny.no
Ensammamammorbloggen
Ensammamammorbloggen,
Starkt av dig att prata om allt såhär♥️♥️👏🏼 Cred till dig
nouw.com/ensammamammorbloggen
synligfastosynlig
synligfastosynlig,
Tackar Tackar. Det är otroligt viktigt att synliggöra för mig. 😊
nouw.com/synligfastosynlig
Ensammamammorbloggen
Ensammamammorbloggen,
Får jag börja följa dig ?:)
nouw.com/ensammamammorbloggen
synligfastosynlig
synligfastosynlig,
Ja, du får följs mig om du vill... 😊
nouw.com/synligfastosynlig
ellenlundis,
Bra inlägg, som alltid! 😊
finlandsgullet.wordpress.com/