Det sa knak

Jag har under en period haft en ”låsning i höften” när jag går, det liksom hugger till och höger ben viker sig helt plötsligt. Igår tog jag tag i ”problemet” och gick till en kiropraktor. Det fick mig att minnas tillbaka på min barndom och hur jag åkte till Danmark, till en specialistkiropraktor. Det gjorde jag under många år. Anledningen var att barn inte fick behandlas i Sverige och han jag åkte till var skicklig just på CP-skador. Varje gång jag åkte dit så var det som en minisemester vill jag minnas. Ibland flög vi och ibland tog vid med min mormors och morfars husvagn och huserade i den. Många gånger var vi till ett tivoli som finns i Danmark, Backen heter det har jag för mig. Det var alltid lika roligt och oftast var jag där med min mamma och min mormor. Nu har min biologiska mormor Alzheimers, men det berättar jag mer om i ett annat inlägg.

Igår behövde jag inte åka så långt utan min behandling denna gång var i Uppsala. Jag får alltid ett gott skratt inombords då jag ofta får ett formulär, dom ser exakt lika ut överallt. För mig blir det jobbigt att alltid fylla i samma svar var jag än är. Det stör mig liksom, eller min autism tror jag. Plus att jag inte läser själv och då tar det mest bara tid. Det vore bra om det räckte med ett formulär som ständigt ligger på personnumren, som människor får fylla i endast en gång per år, sen ligger det någon form av journal som är färdigt inför alla olika besök. Det borde räcka att ha det tillgängligt med sekretess på mitt personnummer. En gång per år kunde det liksom utvärderas.

Det hade iallafall jag tyckt var praktiskt, vad tycker ni? Besöker ni någon läkare, specialist eller massör och vad söker ni för? Har ni lust att dela med er?

#kiropraktor #minnen #nymänniska #hälsa #cerebralpares

Gillar

Kommentarer

Sue,
Jag förstår precis vad du menar med dessa formulär, tycker inte om de alls. Jag går på handkirurgen för att mina nerver i ena armen inte fungerar så bra. Och då blir det oftast sjukgymnast och arbetsterapi oxå. Går även till neurolog för benet. Så ibland blir det mycket på en gång
synligfastosynlig
synligfastosynlig,
Tack för dig <3 <3
nouw.com/synligfastosynlig