Blir så sjukt förbannad på det svenska samhället.


Börjat diskutera med mig själv skillnaden mellan att skryta och att vara stolt över sina prestationer vare sig det gäller inom skola (betyg, resultat på prov etc) eller prestationer i fritidsaktiviteter och kommit fram till att samhället jag i alla fall lever i inte har en jäkla aning om vad som skiljer dessa begrepp åt.


Jag har också tyckt och tänkt saker om folk som 'skrutit' om sina prestationer men har nu på senare tider kommit fram till att den uppfattningen jag HADE och vissa människor fortfarande har om vad skryta innebär är HELT fel.


Under besöket i New York träffade vi världfamiljen till pappas tjej. Vi säger att paret heter Peter och Emma, detta par mötte vi med under en middag och dem berättade eller som vi skulle säga hemma i gamla goda Sverige, skröt om sina barns prestationer, vilka examen dem tagit, jobb, osv. Måste erkänna att jag först blev lite paff men efter ett tag av eftertankar förstod jag att paret gjorde allt annat än att skryta, dem var STOLTA över sina barns prestationer vilket enligt mig är helt underbart. 


Denna händelse fick mig direkt att tänka hur middagen hade gått till hemma eftersom hur man ser på dessa två begrepp i USA är helt annorlunda.


För att i Sverige är vi så dumma i huvudet att rent hypotetiskt talat skulle 'Greta' kunna ha A i engelska men om någon ger henne en komplimang om detta enastående betyg skulle hon ändå väntas och förmodligen neka till detta och bara säga 'nej verkligen inte'. 

Eller om Greta själv säger 'shit vad nöjd jag är med mitt betyg tycker verkligen jag förtjänar detta på grund av att jag är bra på engelska' hade hela korridoren stannat upp stirrat på den poor soulen och sedan när hon passerat viskat 'Omg vad hon skryter herregud vad selfupsest'. 


Har själv varit med om liknande situationer som har hänt mig då man senare fått höra från andra kompisar att man har för stort självförtroende. 


När det ända Greta sa var att hon tyckte hon förtjänade betyget hon fick vilket hon gjorde eftersom hon herregud fick det. Men detta förstår inte samhället, vilket bara kan beskrivas med ett ord: sorgligt.


Jag tycker personligen inte att det är något fel med att vara stolt över det man uppnår och attityden vi har till hur man ska reagera till vad man åstadkomer är helt fel. Vi borde vara stolta över vad vi gör istället för att försöka dölja det.Likes

Comments

Hej kära läsare som jag inte har!

En dag blev jag så jäkla förbannad på samhället så jag visste inte vad jag skulle ta vägen.

Var tvungen att få ut alla dessa tankar ur mitt huvud så jag bestämde mig för att en blogg var lösningen.

Syner på samhället av en anonym tjej som bryr sig mer än vad folk vill ;)

Likes

Comments