I längtan efter värme och sol har jag virkat en bikini med knytband i naken och midjan. För lite mer detalj och färg gjorde jag en mormors ruta som sitter i mitten på bikinin under de båda kuporna. Den kan vara lite krånglig på vissa ställen men med lite tålamod går det alldeles utmärkt.

Jag använde mig av virknål 3,5. Det går ut ungefär ett garnnystan.

Kupor:
17 lm
Varv1: Virka 1 st i den 4:e lm, virka 12 st till. I den sista lm virkas 4st, 2lm, 4 st, fortsätt på andra sidan om lm-kedjan och virka 14 st.
Varv2: Virka nu tillbaks. Virka 3 lm, 1 st i varje st, om lm i toppen virkas 2st, 2lm, 2st, sedan fortsätter du med 1 st i varje st, vänd.
Varv3-: Virka 3 lm, 1 st i varje st, om lm i toppen virkas 2st, 2lm, 2st, sedan fortsätter du med 1 st i varje st vänd, Fortsätt till du får önskad storlek på kupan. Virka sedan en lika dan kupa så att du får två.
Virka sedan ihop kuporna med 5 sm i de mittersta maskorna på kuporna.

Hålmönser på ovansidan:
Varv1: Virka 1 st i den yttersta st högst upp på bh.n, 1lm, hoppa över 1st, 1 st i nästa st, osv ner till V:et i mitten, där gjorde jag 2st tillsammans, men hoppade över 3m. Här nere kan du anpassa lite om det skulle bli ojämnt antal maskor. Förtsätt med 1lm, hoppa över 1m, 1 st upp till andra kanten.
Varv2: 1lm, vänd, virka 1 fm i varje st och 1 fm i varje mellanrum.
Varv3: Virka som i varv ett alltså. Virka 1 st i den yttersta st högst upp på bh.n, 1lm, hoppa över 1st, 1 st i nästa st, osv ner till V:et i mitten, där gjorde jag 2st tillsammans, men hoppade över 3m. Här nere kan du anpassa lite om det skulle bli ojämnt antal maskor. Förtsätt med 1lm, hoppa över 1m, 1 st upp till andra kanten.
Varv4: Virka som du gjorde i varv 2. 1lm, vänd, virka 1 fm i varje st och 1 fm i varje mellanrum.

Virka därefter med början från avigsidan 2 v fm i varje sida på bh:n för att få en snyggare kant, plus ett varv fm på undersidan av kuporna.

Mormorsruta:
4lm slut till en ring med i sm.
Varv1: Virka 3lm (räknas som första st) och 2st till om ringen, 3lm, 3 st om ringen, 3lm, 3 st om ringen, 3lm och 3 st om ringen. Dvs 4 stolpgrupper med 3lm mellan varje. Avsluta med 1 sm i den 3:e lm.
Varv2: vänd. 3lm, 2st till, 3lm, 3 st i hörnet, 1lm, om nästa hörn 3st, 3lm, 3 st, osv runt hela. Avsluta med 1 sm i den 3.e lm. klipp av och fäst tråden och vänd arbetet igen.
Varv3: virka 3st, 3lm, 3 st om ett hörn, 1lm, 3st om nästa mellanrum, 1l, 3st,3 lm, 3 st om hörnet…osv varvet ut. Fäst trådar.
I varv 3 bytte jag färg.

Virka fast rutan mellan kuporna. Virka fast den med 1 sm i varje maska och 1 sm i varje mellanrum. Se till att den hamnar rakt.

Därefter virkade jag ännu en kant nedtill på bh:n. Virka fm och när det återstår 4m innan mormorsrutan virkade jag 1hst, 1 hst, 1st, 1dst, sedan 1dst i samma maska där mormorsrutan är fäst, sedan fortsätter jag med fm på mormorsrutan, när du kommer till toppen virka 1hst, 1st, 1dst,1st,1hst, sedan forsätt på andra sidan om mormorsrutan, 1ds i samma m där rutan är fäst, 1dst i nästa m, 1st, 1hst, 1hst, och sedan fm till andra kanten.

Bandet till midjan:
13 fm i den nedersta delen av bh:n.
Virkade totalt 6varv, sedan ett varv där jag minskade 1 m i vardera sidan. Fortsatte virka 6 varv fm, sedan ett varv där jag minskade 1 m i vardera sidan osv, tills jag hade 3m kvar då fortsatte jag virka tills banden var lagom långa.
Gör samma sak på andra sidan.

Bandet till naken:
De virkas i de yttersta kanterna upptill, 2fm, vänd med 1lm, 2fm, vänd med 1 lm osv… till önskad längd.
Gör samma på den andra sidan.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag har virkat en halsduk nu till vintern.
jag använde två trådar men vill man att halsduken inte ska bli så tjock kan man välja att bara använda en tråd.
Till arbetet använde jag virknål 5 och 9.

Gör så här:

Lägg upp lm så att de blir 1,6 m långt.
Varv1: virka fm runt hela lm-bandet. (på båda sidorna) avsluta med en sm.
Varv2: virka som i varv 1.
Varv3: virka en st i varje maska avsluta med en sm.
Varv4: virka st i varje st avsluta med en sm.
Varv5: byt till virknål 9. virka dst i varje stolpe avsluta med en sm
Varv6: virka dst i varje dst avsluta med en sm. fäst och halsduken är färdig.

Likes

Comments

Nu har jag äntligen tagit tag i mig själv och sytt om byxorna jag sydde i skolan. De var till en modevisning och sydde dem därför i en storlek större en vad kag har för att de skulle passa modellen. Det var lite roligt för var flera som frågade om de fick köpa byxorna. Jag blev dock så nöjd med dem att jag tog hem dem efteråt så att jag skulle kunna använda dem själv. Men har tagit ett tag för mig att göra något åt det då jag inte haft tid eller energi för det är ganska mycket jobb när man ska sy in ett par byxor en storlek. Nu är det klart och jag kan äntligen använda mina byxor.

Likes

Comments

Nu när vintern är på väg och det börjar bli kallare har jag virkat mig ett pannband med två blommor på. Jag tänkte också att jag skulle lägga upp mönstret på det så att du kan göra ditt egna.

Jag använde virknål nr 4 till pannbandet och nr 3,5 till blommorna.
m=maka, sm=smygmaska, lm=luftmaskor, hst=halv stolpar, st= stolpar picot=tre luftmaskor.

Pannband:
Lägg upp 18 lm.
Varv1: Börja i tredje m från nålen och virka st varvet ut och avsluta med 2 lm vänd.
Varv2: Fortsätt virka st i den bakre maskbågen och avsluta med 2 lm.
Varv3-.: Virka som i varv två tills du fått den längd du vill ha.
Avsluta med att virka ihop pannbandet med sm.

Blomma.
Lägg upp 20 lm.
Varv1: Börja i tredje m från nålen och virka hst varvet ut. vänd.
Varv2: Börja med att hoppa över första m. virka sedan 3 st, 1 picot, 3 st i samma maska hoppa över 1 m gör en sm i nästa. Upprepa detta hela varvet ut.
Du ska ha 9 blomblad när du är färdig.

Sy fast blommorna där du vill ha dem på pannbandet och det är färdigt att använnda.


Likes

Comments

Skrev för ett tag sedan om den klänning jag gör. Och nu är den äntligen färdig. Mönterkonstruktionen gick bättre en jag trott för jag var lite orolig över hur det skulle bli med ryggen. Som alltid fick jag ändra lite och sömnaden var inte fel fri men två ryggstycken senare är klänningen klar. Råkade Först göra livet lite för långt så fick göra om hela bakstycket. Men nu set det bra ut och eftersom det är första gången som jag gör en sådan här rygg är jag förvånad över hur bra det faktiskt gick.

Likes

Comments

Mitt senaste projekt är denna klänning med öppen rygg och halv cirkel kjol. Jag har för närvarande inte kommit så långt men det är inte heller jätte långt kvar tills jag får börja med det roliga. Jag behöver bara göra mönsterkonstruktionen (det som är ett av de längsta stegen) sedan får jag börja sy. Ska bli så roligt och se den färdig!

Likes

Comments