Unnar du andra lycka?

- Min vardag, - Tipsarhörnan, - Mirres Outfit

Överlag så hägrar det mycket svartsjuka i samhället, skolor och framförallt i bloggvärlden. Jag ska väl ärligt erkänna att jag kan tänka en negativ tanke eller två då man går in på bloggar som visar upp sina perfekta hem, sina perfekta outfits osv. Dock reagerar jag väldigt mycket på när folk visar upp sina barnrum och det är inrett med dyrt och trendigt. Frågar du mig så bryr sig inte barnen alls om i fall det är köpt på H&M, IKEA eller från något trendigt dyrt märke. För mig då så är det föräldrarnas rum mer än det är barnets, för det ska vara lyx och flärd även där.

Jag kan dock förstå det till viss del, för har man en inredningsstil så vill man ju ta fram det också även i barnrummet. Det som stör mig är när man ser hur det ska gång på gång visas dessa märkesvaror i barnrummet och det känns då som ens eget hem skulle vara "trist" trots att jag vet att vi har det väldigt fint hemma hos oss. Bellis rum eller vårat hem överlag har väldigt blandad kompott, det är allt från Mio, Ikea, Jysk och så även dyrare märken. Vi har satsat på kvalité på ex köksmöbler, soffa, skänkar och vitrinskåp & möbler över överlag just för sådant måste hålla.

Dock så fungerar det toppen med IKEAmöbler i Bellis rum, dem håller bra och hon har det så fint så där inne. Vi har ett fint lektält från Jollyroom som hon älskar. Skulle aldrig falla mig in att köpa ett märkestält tipitält för flera tusen åt henne bara för det skapats som en stor trend och det är snyggast med de där indiantälten, dem tröttnar på dem snabbt så det är bortkastat. Dessutom går dem inte stänga igen helt och Bellis vill ha det stängt då hon leker där inne, hon har det som sitt egna kryp in. Bellis säng är av en dyrare sort, och det tyckte vi var viktigt. 

Köpte faktiskt ett sådant tält på en butik i stan som hade någon kopia av de där trendtälten och det var så opraktiskt om man inte har ett stort barnrum. De rasade jättelätt då pinnarna gärna rör på sig, samt det höll inte formen då de satt och lektes i, då måste man bunkra upp med någon dyna typ någon hundbäddsaktigt för att hålla ut tältet helt, sedan så går dem inte stänga helt som sagt - Nu fick jag nog av tältet

Jag är inte alls sotis på någons hem eller kläder på dem som lägger ut, jag tycker dock det är för mycket ibland, hemmen blir stela och för perfekta så det hemtrevliga försvinner. Det ser ut som man är in i en inredning/modekatalog där de visar det mest flådigaste och det för mig blir för stelt och ytligt. Jag tänker också ett steg längre för det blir många som får ekonomiska problem just för att det är trender som skapas just nu och det är dyrt det som tipsas om.

Jag har en väska jag köpt på marknad som är jättefin. Går man in på en outfitsbloggare så visar de nya inköp av väskor som kostar runt 5000kr, VARFÖR?! det behövs inte, man är inte det minsta häftigare för det? Det är bara ytterligare en utgift som man kunde gjort en resa för istället. Jag var in på en bloggare som tipsade om en hel outfit med väska skor och allt, skulle jag köpt hela den skulle jag pungat fram en minst 15 000, det hade jag kunnat gjort mycket roligare för.

ÄR DET VÄRT DET??!!! Dock kan man vända på det helt och hållet, har man råd och man vill så ska man absolut köpa det som man vill och har man då den smaken och stilen ABSOLUT säger jag då. Dock menar jag att man ska inte känna sig sämre för man INTE har råd, hemmet är inte mindre fint för det inte står prylar från de dyrare butikerna, eller samma tanke då med kläder.

SKA TILLÄGGA ATT HAR MAN RÅD SKA MAN UNNA SIG, man ska shoppa det som man vet man har råd med, har man råd med dyrt ska man köpa det, det handlar om från person till person.

#länkamedkärlek #nouw #nouwmamma #nouwinspo #bestofnouw #föräldrarlivet #föräldraskap #föräldrablogg #hösten2019

#blogginlägg #inredningsdetalj #mode #foto #personligblogg

Puss och Kram      

Möt dagen med ett leende       

Gillar

Kommentarer

moen
moen,
Håller med dig helt vännen! 🌷 nouw.com/moen
Inne hos Ina
Inne hos Ina,
Självklart ska man inte känna sig sämre för att man inte har råd. Håller helt och hållet med dig. Tror dock, som du skriver, att det i vissa fall kan vara bra att köpa dyrare saker för kvaliténs skull, så man inte behöver byta ut hela tiden. Sen hänger inte det alltid ihop med priset heller. Mina mest stabila möbler här hemma är från IKEA.. innehosina.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229