Starta dagen kl 5 - Vilket att föredra?

- Bellis 4-5 år, - Föräldralivet

Godkväll på er, här sitter jag i tvsoffan och tittar på slutspurten på halv åtta hos mig. Tösen sover och nu får vi lite egentid innan det är läggdags för oss också. Jag tänker på hur olika det är med rutiner och sånt. VI pratade om det på jobbet idag. En av mina kollegor, deras tös vaknar 5 på morgonen och lägger sig 18 på kvällen. Numera sover hon till 5, innan vaknade hon vid 4. Då tänker man genast att oj hon har redan varit vaken i 2h innan hon kommer till jobbet och vi börjar jobba halv åtta.

Bellis får man väcka på morgonen runt 6:30 (vi går upp kl 06) på vardagar och hon somnar då på kvällen i regel runt 19:30-20. Ibland tidigare och ibland senare. Nu när vi kommit till vintertid så har kvällsläggningen kommit till bättre tid igen. Tänker man just och jämför just med oss två då så har ju på pappret hon lugnare start på morgonen och kan t.o.m sätta sig i morgonsoffan med en stor mugg te och vakna till. Dock då kan man tycka har man det,? jag skulle nog känna mig lite stressad av att veta att det ev kan bli tidigare än 5 också på morgonen som man blir väckt och samtidigt måste man ju då lägga sig så pass tidigt på kvällen också. Det är svårt att ha den karaktären att just göra det, att lägga sig tidigt. Det är ju så mysigt och skönt då man får egentiden kommer.

Hur ser era rutiner ut, ni som har barn när lägger ni dem och när vaknar dem? Samt ni andra när startar ni dagen på morgonen och när lägger ni er?

Kram Mirre

Gillar

Kommentarer

Ariella
Ariella ,
Min dotter är 20 nu men måste nog erkänna att jag var väldigt okoncikvent och rätt slarvig med sovtider. Var nog bättre i lägre åldrar men sen spårade jag ur. Hahaariellalandqvist.wordpress.com
Jennysvardag
Jennysvardag,
Loui somnar mellan 18.30-19.30 och vaknar vid 7 när vi är lediga när vi ska till förskola och jobb så går jag upp 5.45 Loui brukat jag väcka vid 6.00 😊nouw.com/jennysvardag
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229