Sockerfri banan & rabarberpaj

- Sundare mat

Rabarberkompott:

  • 3 stjälkar rabarber
  • 2 normalstora bananer
  • 2 msk vatten
  • En nypa salt
  • En knivsudd vaniljpulver
  • Kanel efter smak (hoppade vi eftersom vi inget hade hemma)

Smulpaj:

  • 2 bananer
  • 2 dl havregryn

Gör så här: Börja med att göra en rabarberkompott: Skala och skiva rabarberna och koka i vattnet i cirka tio minuter. Rör om då och då så att de trådar sig och blir till en slät massa. Häll bort överflödigt vatten och tillsätt bananerna i skivor samt lite salt och låt puttra på låg värme i cirka fem minuter. Rör om då och då så att bananerna inte fastnar i botten. Dra av från värmen och låt svalna innan du pudrar över vaniljpulver och kanel.

Häll kompotten i en pajform och gör smulpajen genom att mosa bananerna och blanda med havregrynen. Bred pajdegen försiktigt över kompotten och grädda i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20 minuter. Om du önskar kan du blanda ned 1 msk flytande honung i smulpajsmeten före gräddning. Jag strödde även havregryn längst ovanpå pajen också för en liten yta.

Servera med exempelvis vispad grädde eller tjock grekisk yoghurt. Passar till fikat, men också som ett alternativ till frukostgröten! Vi använde en klick minifraiche.

/ Receptkälla

Kram Mirre

Gillar

Kommentarer

fridasvanberg
fridasvanberg,
mm vad gott 👌🏻nouw.com/fridasvanberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229