Kycklinggryta och blomkålsris

- Sundare mat

INGREDIENSER

  • 600 g Kycklingfilér
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula lökar
  • smör att steka i
  • 3 msk curry
  • 1 msk paprikapulver
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 krm svartpeppar

Till servering Blomkålsris , körsbärstomater, grönt äpple som du tärnat i bitar

GÖR SÅ HÄR: Skär Kycklingfilérna i bitar, skölj och kärna ur paprika och skär dem i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn kycklingen i smör i en stor gryta, tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver då kycklingen är färdig och låt sedan allt bryna i en 3min. Tillsätt vispgrädde, creme fraiche, apelsinjuice, soja peppar.

Blomkålsris är superenkelt, riv ett blomkålshuvud på den största delen på ett rivjärn. Släpp sedan ner det rivna du gjort i en kastrull med kokande vatten i 10 sekunder. Häll sedan ut i ett durkslag och det är sedan klart.

Recept från LCHF Husmanskost sid 120, samt här KLICK  & här KLICK

Kram Mirre

Gillar

Kommentarer

isabelw
isabelw,
Mums vad gott det låter!nouw.com/isabelw
sweetwords
sweetwords,
Jadet var riktigt gott, man kan krydda på med lite chilipulver och mera svartpeppar så blir den än godarenouw.com/sweetwords
Bambi
Bambi,
Oj jäklarns vad gott det lät du :O

svar: Haha visst var den? Ryggen är inte bättre - men jag har fått besked om passen i alla fall och det blir 2 och 3 maj. Är helt klart nöjd. Nu har jag datum liksom och det är inte långt tills dess. 😃
iambaam.blogg.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229