Jag är chailatté expert

- Min vardag, - Tipsarhörnan

Det e´sant faktiskt   

Ja det må jag faktiskt erkänna, jag känner direkt om det är med pulver eller om det är med extract/syrup. Det blir stor skillnad. Med pulver blir det för sött, det blir inte samma hetta/värme i lattén och det blir tjockare konsistens. Dessutom har de börjat mixtra med att sätta till smaker som vanilj, mango osv. Med extract/syrup blir det, ja man kan faktiskt säga en vuxnare smak. Tyvärr är väl det dyrare att köpa in så överlag har man märkt att fler och fler caféer har pulver och det går bort för mig, då kan jag lika väl dricka en milkshake.

Mitt favvocafé som är den enda i stan och faktiskt överlag som gör rätt chailátte som jag märkt i alla fall har nu har sålt och bytt ägare, vilket är synd. De innan hade som sagt helt äkta chailátte och helt på extract/syrup. Idag är det invigning på det nya cafét och vi tänkte faktiskt gå dit och har de chailátte så ska jag beställa en. Ja endast en sådan, möjligen fikabröd om de har sådana där hälsobollar.

Testa er fram, fråga om det är med extract/syrup eller med pulver ni som gillar chailátte, ni kommer märka stor skillnad. Vissa cafébiträden kommer säkert inte förstå vad ni menar och vissa kommer kunna svara, men när ni känt båda varianterna så kommer ni förstå precis vad jag menar. Alltså nu framställs jag som en nörd faktiskt, må så vara då. Men jag tror att om ni beställer en kaffelatte, eller kaffedrink så tror jag inte ni vill ha fejkat puverkaffe i det, inte sant? Samt de få ggr jag unnar mig fika så vill jag känna att jag får det jag vill ha och betalar för inte en varm dryck som är bara sockerslisk.

Puss och Kram      

Möt dagen med ett leende       

Gillar

Kommentarer

Kamilla
Kamilla,
Visst är det så att de flesta kaffeställerna gör sitt latté och kaffe på lite olika sätt. Det gäller att hitta sina favoriter om det ska blir morgonhaket.kamillaskamera.com/
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229