En patient fick mig än mer taggad

- Min vardag

Ohh kanske man kan hoppas   

Igår satt jag med en patient och snacka lite medan vi väntade att tandläkaren skulle komma in. Hon berättade att hon gått ner i tid att jobba och börjat plugga på en utbildning. Automatiskt då frågar jag ju såklart då vilken utbildning hon går och vad hon jobbar med. Hon berättar att hon jobbar på skola och att hon gick den utbildningen jag har tänkt börja. Alltså jag gick ju loss på frågor med henne då som ni kan förstå. Utbildningen var jätterolig och hon har fått jobba hela tiden under utbildningen och att hon då fått jobb på skolan kombinerat med sin utbildning hon läser (hon blir klar i april). Hon liksom jag hade tänkt plugga vidare till fritidspedagog sedan.

Jag ska alltså gå en utbildning som heter barnskötare/elevassisten & aktivitetsledare. Jag har även mailat tre skolor på denna kommun, och sagt vilken utbildning jag ska gå och frågat om jag då kan vara intressan att få jobb där sedan. Alla tre svarade samma att det är en utbildning de sedan kan tänka sig anställa mig för sedan & att om jag visar framfötter i utbildningen så går de även på socialkompetens, det är ju kul då alla tre oberoende av varandra svarar samma. Så det låter ju hoppfullt. Sedan vet jag att de tar fritispedagoger och förskolelärare främst, men som sagt fritispedagog finns i bakhuvudet för mig att plugga till sedan och det kan man kanske göra i kombo med att man jobbar sedan.

Det låter ju i alla fall hoppfullt och tandsköterska känner jag mig färdig med nu. Jag trivs där jag är nu, men då både chefen som går i pension nu i april och min andra kollega går snart också, så känner jag att detta är en möjlighet för mig att göra annat nu.


#länkamedkärlek #nouw #nouwmamma #nouwinspo #bestofnouw #föräldrarlivet #föräldraskap #föräldrablogg #hösten2019

#blogginlägg #inredningsdetalj #mode #foto #personligblogg

Puss och Kram      

Möt dagen med ett leende       

Gillar

Kommentarer

Madde
Madde,
Det här är en yrkesgrupp där det inte finns personal till. Även om dom säger något annat så tar dom in outbildat precis som inom alla andra typer av omsorger. Skrämmande, men sant. Klart du får jobb om du visar att du vill. www.nouw.com/madelena
Sandifighter
Sandifighter,
Jaaaaaa!!!! Det tycker jag absolut du ska göra. Gå efter ditt hjärta och det du brinner för, du är ju fortfarande ung, precis som mig 😉😂 förutom att jag typ är halv med all min värk 😂
Tror det kommer passa dig så som jag har fått en hum om hur du är ❤
sandifighter.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229