En befriande känsla - Starta dagen rätt

- Min vardag, - Bellis 5-6 år, - Föräldralivet, - Bellis 6 år

Vi har väldigt rutinfast morgon, har skrivit om det innan. Har ni missat kan ni läsa här, för jag vill inte rabbla det igen -Familjen B & K,s rutiner. Dock kan så lite gör att det strular, så är det för alla, så inget unikt med Bellis eller för oss. Igår som ex så vaknade hon ju kl 5 och hon var grinig och trött, hon ville inte gå till bussen, hon ORKAR inte. Det tar ungefär 3 min att gå dit så JOOOO det orkar hon. Hon var vresig och tvär med det mesta. Då måste man ha tålamod, att fräsa emot eller bli arg då, det går verkligen inte för sig då väcker man den björn som sover. Hon var vresig och tvär mot en av sina bästa kompisar i klassen för hon gjorde något som Bellis inte kände för just där och då när jag lämnade på morgonen.

Inget unikt just med Bellis utan så är alla barn, inkl oss vuxna!

När man istället har utvilad mamma, pappa och tös och rutinerna flyter på och man är i tid till allt då går allt som en dans. Dock är man i regel i tid, det som gör att man inte är i tid det är ju att tösen blir sur för hon vaknat på fel sida. Då måste man hela tiden vara steget före, man får absolut inte tjafsa emot för då slutar det nog med att man får beställa taxi till skolan. Ja för pappa och bilen är ju redan 1h bilresa bort. Man får inte försöka skynda på något, man får skynda på det fast hon inte förstår det och då är man i tid som man annars skulle ha varit ändå.

Dock i allt detta så är det så befriande och skönt då jag tar promenaden till jobbet efter jag lämnat henne på skolan. Jag får tänka klart mina tankar och det är friskt och skönt ute. Jag får starta dagen då och jag får bara vara jag för en stund och inte rusa in i allt direkt på jobbet.

TÄNK, dem 20min behöver jag & dem är så avgörande för mig jag hinner få stresset som kan uppkomma att rinna av mig och jag lämnar tösen och skolan för jag vet hon är i trygga händer och jag hinner förbereda mig för en ny jobbdag. HETT tips, se till att få lite egentid och vardagsmotion innan ni börjar jobba, även om den så inte är så lång, för mig bara 20 min, även om det är rask powerwalks takt, så är det sååå skönt.

#länkamedkärlek #nouw #nouwmamma #nouwinspo #bestofnouw #föräldrarlivet #föräldraskap #föräldrablogg #hösten2019

#blogginlägg #inredningsdetalj #mode #foto #personligblogg

Kram Mirre

Gillar

Kommentarer

sofiefriden
sofiefriden,
Det är verkligen så skönt att börja dagen innan arbete med promenad, det får jag när jag lämna sonen på förskolan. 👌🙂nouw.com/sofiefriden
CristinaS
CristinaS,
Jag brukade alltid starta med en runda runt kvarteren precis för att få den där tiden där man kan tänka och känna mig stressfri.nouw.com/cristinas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229