Header

- En blogglista
 1. Vem är äldst?:
 2. Gick ni i samma skola?
 3. Vem tog första steget?
 4. Vem är mest känslig?
 5. Vem har sämst humör?
 6. Vem snackar mest?
 7. Vem är mest social?
 8. Vem är mest envis?
 9. Vem somnar först?
 10. Vem vaknar först?
 11. Vem gråter mest?
 12. Vem sa, jag älskar dig, först?
 13. Vem är mest rörig?
 14. Vem är den bästa chauffören?
 15. Vem lagar godast mat
 16. Vem är mest romantsik
 17. Vem skulle klara sig längst på en öde ö
 18. Vem skulle vara först framme och hjälpa en gammal dam i nöd?
 19. Vem skulle passa bäst som statsminister?
 20. Kommer din andra hälft att hålla med om vad du svarat

BQ:S SVAR

 1. 43 åriga BQ
 2. Nej 40 mil från varandra
 3. Jag skulle jag tro, Mirre senare där
 4. Tycker båda är det
 5. Mirre en period varje månad (morr)
 6. Definetivt inte jag
 7. Det är min Mirre
 8. Det är Mirre
 9. Somnar först det varierar nog
 10. Det gör jag, ska upp först
 11. Mirre, lite skör ibland
 12. Det gjorde jag, & det var pirrigt 💗
 13. Det är Mirre, men samtidigt mest ordningsam
 14. Det är jag
 15. MIRRE
 16. Båda har en romantisk gen
 17. Jag skulle kunna äta mer saker som det inte skulle gå övertala Mirre att göra
 18. Vet faktiskt inte
 19. Jag är mest politiskt intresserad
 20. Det mesta antar jag

MINA SVAR

 1. Han är, 5 år, 3mån & 2 dagar
 2. Nej inte alls, han i Dalarna och jag i Småland
 3. Det gjorde han faktiskt
 4. Det är jag utan tvekan, tar åt mig lätt
 5. Det är nog allt jag det med
 6. Det är jag, han är lite återhållsammare
 7. Jag både på gott och ont
 8. Det är jag det med,
 9. Det gör nog oftast han
 10. Det gör han, för han ska oftast upp först med,
 11. Det gör jag, är lätt känslig
 12. Det gjorde han, superromantiskt, vi satt vid tåget då jag skulle åka hem från honom, då viskade han det i mitt öra och ville inte jag skulle åka, snyft.
 13. Det är jag, svammelmaja
 14. Det är han, har inte körkort
 15. Det blir nog jag, jag lagar oftast
 16. Oj han är väldigt kärleksfull och go, men tror jag är lite mer för pussar och gos allt, i alla fall tigger oftast mer om det
 17. Det skulle han, jag skulle få panik snabbt
 18. Det skulle vara han, han är en kille med hjärta
 19. Vet jag inte, inte jag i alla fall
 20. Jadå det mesta


Följ mig här / Notera att det är ny Bloglovin

[Bloglovin ], [Blogkeen ], [Instagram], [Facebooksida].

Likes

Comments

- Våra Resor

Här är aktiviteter för barn jag hittat runt om nära Vimmerby där vi ska semestra i sommar.

NÅGON SOM VARIT DIT?


Följ mig här / Notera att det är ny Bloglovin

[Bloglovin ], [Blogkeen ], [Instagram], [Facebooksida].

Likes

Comments

- Våra Resor

Här ska vi bo en vecka, vi har bokat en stuga i natursköna Vimmerby. Vi hyr av stugboendet Börsebo Turism & Naturvård . Det blir en av våra ☀semesterveckor i juli. Vi har suttit och letat i flera dagar nu, ALLT är ju uppbokat i stort sett redan. Vi tänkte hyra på Öland först, vi tänkte om då vi inser att Astrid Lindgrens Värld kommer vara mer för henne än barnaktiviteter på Öland. Vi ska bo i ​Drängstugan​, det finns en Pigstuga också, den var fullbokad i hela juli. Det var Drängstugan med förutom en vecka och den haffade vi direkt då.

Nu vill jag alltså ha tips på vad man kan göra i de Småländska trakterna. Detta ligger alltså i Hjäteved, i närheten av Mariannelund, Vimmerby.

TIPS PÅ UTFLYKTER OCH AKTIVITETER?!


Följ mig här / Notera att det är ny Bloglovin

[Bloglovin ], [Blogkeen ], [Instagram], [Facebooksida].

Likes

Comments

- Min vardag, - Mirres Outfit

Ja det stämmer det, jag har sagt upp mig från mitt gamla jobb. Tjänsteledigheten går ut nu och jag har ju numera sedan sept ett nytt jobb som tandsköterska på en privat tandläkarpraktik. Det känns vemodigt att behöva säga upp sig från ett jobb man jobbat på tidigare och trivts med. Jag ville få en utmaning och jag vågade också att chansa att göra något nytt, så där är vi nu. Otroligt dålig kvalité på bilderna, men har sin charm i alla fall.

Med nya jobbet åker vi snart på en 4 dagars kurs till Marbella, otroligt.


Följ mig här / Notera att det är ny Bloglovin

[Bloglovin ], [Blogkeen ], [Instagram], [Facebooksida].

Likes

Comments

- Min vardag

Jag har fler bloggbesökare som jag vet kämpar på att få barn och även de som gjort IVF och som är mitt i graviditeten osv, så tänkte att ni skulle få ta del lite av min historia.

För er som följde mig på min förra blogg vet att jag och min sambo kämpade i flera år för att få barn, sammanlagt 7 år faktiskt, och av dem 7 var det 2½ år med IVF (11 insättningsförsök). Det var IVF som fick oss att få plus på stickan, annars hade det nog varit fler år till innan det tagit sig misstänker jag. Det som uppmärksammades efterhand var att min slemhinna som bär upp embryot var för tunn så att det behövdes extra hormoner för att det skulle fästa sig, ja mer ingående behöver jag ju inte skriva.

Graviditeten var egentligen inget konstigt med, jag mådde bra och Bellis mådde bra i magen. Men jag hade för mycket oro, ångest, rädsla efter allt som vi kämpat, så det gjorde att det förstörde hela det fina med graviditet för mig. Jag var orolig för precis A L L T. Mina vänner/familj tyckte t.o.m att jag var jobbig efter ett tag. De sa t.o.m till mig att skärpa mig du kan inte vara så orolig för allt. Men det satt i hela graviditeten och än mera då tösen kommit ut. Då kom allt ikapp för mig efter allt kämpande och jag fick en så kallad Baby Blues - ångest som satt i c.a 8mån. Mitt i allt så fick Bellis kolik och hon hade så ont i sin lilla mage de 4 första månaderna och vi va vaken hela nätterna och sov om dagarna, där skapades ångesten.

Jag var nästan ett hopplöst fall kändes det som, trots att allt såg så bra ut så blev vi ju inte gravida alls. Men något jag lärt mig av alla råden som / slappna av, man ska tänka på annat, kroppen är mogen då du mår bra och är avslappnad. Det kan jag slå hål på den myten. För vi kämpade så länge och i den vevan då det tog sig för oss så uppmärksammade vi eventuella cancerknölar på vår älskade labbe som tyvärr ej finns hos oss längre. Jag var allt annat än avslappnad då, oroade mig bara för honom, var helt förstörd och stirrig. Han behövde opereras och allt sådant. Men det visade sig sedan inte vara farliga knölar, men det visste vi inte just vid äggisättningen. Han opererades och mådde sedan bra 2 år till, tyvärr fick han tas bort april 2015 för ryggproblem han inte orkade bära upp längre.

Så mina ord till er som kanske är där jag var, ni som gett upp, tänk tillbaka på min historia, det går, det är inte kört, ge det bara en ny chans, ta en paus om så behövs. Fungerade det för mig/oss som det verkade så hopplöst kring så kan det även gå för andra som känner hopplösheten, det är inte alltid enkelt att bli gravid, det är inte alltid rosenrosa med barn, graviditet och bebis, det ska man inget annat tro. Jag känner att det även måste uppmärksammas, för det rosenrosa det finns också, men även detta är vanligt och vi ska även stötta varandra vi också.

Men allt är så väl värt det, jag ångrar SÅKLART inte allt kämpande. Jag har blivit starkare & nu är jag mycket mer stark och säker i mina beslut. Jag känner mig trygg som mamma. Har varit stöd för andra som varit där jag varit och kunnat råda och stötta dem.


Följ mig här / Notera att det är ny Bloglovin

[Bloglovin ], [Blogkeen ], [Instagram], [Facebooksida].

Likes

Comments

 • 30gr smör
 • 2 ägg
 • 1 msk kokosmjöl
 • 1 liten knypa vaniljpulver
 • 1 dl grädde

GÖR SÅ HÄR: Smält smöret, häll i grädden, knäck i äggen, tillsätt mjöl och vaniljpulver, rör om tills gröten inte är så rinnig, men rör hela tiden så det inte bränner fast.

Liten klick grädde till servering om man önskar, men tycker färska jordgubbar eller hallon räcker, har även strött psylliumfröskal ovanpå.

Ett bra alternativ för den som tycker det är svårt att veta vad man ska äta till frukost då man äter LCHF


Följ mig här / Notera att det är ny Bloglovin

[Bloglovin ], [Blogkeen ], [Instagram], [Facebooksida].

Likes

Comments

Länkinfo för er som vill läsa mer [1][2][3][4][5]

Tipsar om lite huskurer

TIPS 1: Fick tips av en som jobbar med sådant här att det var bra att ta mot trög mage, gasig & svälld mage och då man har lätt för att samla på sig vätska. Då är det bra att ta Psyllium frön att ha ex uppe på gröten, smoothien, filen, eller så gör du ett större glas vatten (minst 3dl) och tar 1 msk frön i som får stå svälla 15 min innan du dricker, ta ett sådant glas morgon och kväll så blir magen glad, men det står 2-3 msk frön till 5dl vatten också, men så mycket dricker man ju inte alltid. Tar man för mycket frön (mer än 2-3 msk på 5 dl vatten) kan man lätt bli gasig, men det blir inte skadligt på det sättet som linfrön kan bli om man överkonsumerar det. Det viktigaste är att du dricker mycket vätska, för det är ju utdrrivande av vätska och dricker du för lite har man än lättare för att bli förstoppad.

TIPS 2: Bra var också att ta 1 glas vatten varje morgon med ½ pressad citron och 1 msk olivolja i ljummet vatten, då kommer vätskebalansen och magen igång under dagen.

Jag har gjort så idag och jag har kissat ur mig en hel del extra vätska man samlar på sig, för när jag har mens eller framförallt vid ägglossning så sväller jag upp och samlar på mig mer vätska, och det känns som man är en kolsyrad läsk ungefär, man vill bara få ut vätskan. Sedan om det här hjälper, det visar sig.

TIPS 3: Svart te är ju också vätskedrivande sägs det, men det hämmar också upptaget av järn, så man ska variera tesorter och inte bara dricka svart te, samt svart kaffe med kokosolja i var också bra, så nu har jag samlat lite huskurstips.


Följ mig här / Notera att det är ny Bloglovin

[Bloglovin ], [Blogkeen ], [Instagram], [Facebooksida].

Likes

Comments