En 3-årings humör och en mammas trytande ork

Helg och som jag längtat efter den eftersom att det då innebär att Ben är hemma och vi är två som kan hjälpas åt med båda barnen. Men trots att vi är två så var lördag varit förjäklig om man får säga så som förälder. Owen är i en testarfas och testar alla gränser som finns att testa och jag har inget tålamod kvar om jag ska vara ärlig. På toppen av det så har han tyvärr mitt temperament vilket innebär att han exploderar ganska lätt och blir arg för minsta lilla. Jag har ju iaf haft 30 år på mig att förbättra mitt humör, min stackars son är ju bara 3 och har ännu inte lyckas lära sig att reglera humöret. Men det är ju därför han har föräldrar - I know. Men ibland orkar man inte bara och vad gör man då?

Owen kastar med leksaker och kuddar, skriker när han inte får som han vill och efter tillsägelse kastar han bara ännu mer med leksakerna eller kuddarna. Han har till och med vid något tillfälle tittat på en när han gjort någon han vet han inte får som att han ska visa att han kan. I dem stunderna är det svårt att vara pedagogisk och lugn särskilt när barn nummer två bestämmer sig för att bli akuthungrig som om man svultit henne under hela dagen. Tur att man är två föräldrar då! Sen har Owen samtidigt visat sin busiga sida som är mer charmig och som inte alls gör så mycket eller som när han säger till mig för att jag höjer rösten åt Ben när jag blir frustrerad eller när han kryper över till lillasyster och ger henne puss och sjunger att han älskar henne. Ja det har verkligen varit en helg blandat med frustration, ilska och kärlek.

Vi ska inte ens tala om min sons humör. Han har tyvärr samma humör som mig som sagt och jag försöker att lära honom att reglera det på bästa sätt och att han ska förklara när han blir arg men hur lätt är det för en treåring liksom?! Ibland när han blir superarg så brukar jag säga till honom att andas och då ställer han sig och andas djupt tre gånger samtidigt som han räknar till fyra för det gör tydligen Daniel Tiger. Jag som trodde att min son var mer lik sin far än mig men jag får nog bittert erkänna att han är en kopia av mig på väldigt mycket..

Men i hopp om att lördagen skulle bli lite annat än bråk så åkte vi faktiskt till Väla och hittade lite presenter som jag haft som på min att göra lista ganska länge men inte kommit till skott. Skönt att ha det gjort iaf och det gick snabbare än jag trodde och Owen fick några nya kalsonger som han var mer än nöjd med. Imorgon har jag som planering att gå igenom Owens gamla kläder för att ge lite till en kompis som fått en pojke. Jag vill inte riktigt ge allt eftersom att jag har en hel del favoriter men jag har en del saker som jag tänker kan komma till användning för någon annan. Dessutom har vi två vänner som fått pojkar så jag får dela upp lite för kan inte ge allt till en bara, det har jag inte hjärta till. Kommer ta mig en evighet att gå igenom allt.. Men tänker att jag kanske kan gå igenom en del så får jag ta resten när vi är i huset och jag har lite mer tid. Söndagen spenderades med frukost hemma hos mina föräldrar vilket blivit en rutin och sedan passade vi på gå ut en runda och Owen fick cykla sig trött. Utöver det har jag också hunnit med att sortera Owens bebiskläder så jag kan ge till mina två kompisar som fått barn. Skönt att ha det gjort och jag slipper asa med det till det nya huset. Nu är jag nog redo för en ny vecka och jag hoppas innerligt. #nou

Har ni några tips för en trotsig treåring?

Gillar

Kommentarer