Hej! nu är jag tillbaks med detta urläckra och superlätta recept.

Du behöver:

~Chokladpudding (hemmagjord eller pulver)

~Ca 3dl grädde

~1 paket oreos


Såhär gör du:

Följ instruktionerna på chokladpuddingens förpackning (om du inte använder hemmagjord förståss).Sätt sedan in den i kylen så att den får sätta sig en stund. Under tiden så delar du på alla oreo kex och skrapar ut fyllningen. Sedan lägger du ner dem i en påse och krossar dem med en kavel eller liknande. Vispa grädden. Ta fram chokladpuddingen ur kylen. Häll chokladpuddingen och grädden i spritspåsar för bättre kontroll, funkar även med att bara använda skedar om man inte har såritspåsar. Varva nu oreosmulor, chokladpudding och grädde tills du fyllt hela burken. Tänk på att avsluta med oreosmulor så att det ser ut som jord överst.

Ta fram jordgubbarna och skölj dem noga. Doppa dem sedan i orange choklad. Låt dem stelna och spritsa sedan ytterligare mer choklad i streck uppepå jordgubben.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För ett tag sedan gjorde jag denna http://nouw.com/sweetlittlethings/jordgubbs-glasstarta-19709471 "frozen cheescake" som påminner om en glasstårta. Och nu har jag testat göra den igen, men denna gång så använde jag mig av persikor.

Här kommer receptet

BOTTEN:

~5st digistive kex

~ 36g smält smör


Krossa digistive kexen till fina smulor. Blanda sedan dem med det smälta smöret. Tryck sedan ut i en rund springform (16cm) och sätt in i kylen. Om man vill ha en större cheesecake och vill att den ska räcka till fler personer kan man gånga receptet. Denna räcker till cirka 4 personer.


CHEESCAKE-FYLLNINGEN

~ 3st Passionfrukter

~ 100g Färskost (Philadelphia )

~ 1 dl Socker

~ 1 tsk Vaniljsocker

~ 1,½ Äggula

~ 1,½ dl Vispgrädde

~ 1 dl Mixade Persikor


Gröp ur passionfrukterna och mixa dem. Sila sedan dem genom en sil och sätt till sidan. Vispa osten, sockret och vaniljsockret till en slät smet. Rör sedan ner äggulorna en i taget. Vispa grädden (ganska hårt). Vänd sedan ner grädden, passionfrukten och persiikorna (som ska vara mixade till en slät "pure") häll sedan smeten på digistivie kexesbottnen och låt "tårtan" få stå i frysen några timmar tills den satt sig. Sedan toppade jag av min cheesecake med lite smält vit choklad. Klart!

 

Likes

Comments


Ingredienser:

~ 3 1/4 cup mjöl

~ 2 tsk salt

~ 1/4 cup socker

~ 2 1/4 tsk jäst ( På påse )

~ 60 g smör

~ 1 cup mjölk

~ 1/3 cup vatten


Gör så här:

1.Blanda mjölet, sockret, saltet och jästen i en skål. Men se till så att saltet och jästen inte kommer i direkt kontakt utan häll dem i stället på vars en sida av skålen.

2.Häll ner den torr Blandningen i din assistents skål. Häll mjölken, vattnet och smöret i en värmetålig skål. Värm sedan i micron ( ungefär 40 sek ) ta ut ifrån micron och blanda tills allt smör smält, kolla sen så att blandningen är rumstempererad ( för vi vill inte döda jästen eller inte aktivera den senare )

3.Tillsätt mjölkblandningen till den torra blandningen. Och låt degen bearbetas i ungefär 2 minuter ( antingen kan du använda en assistent eller elvisp ).

4. Skrapa ner kanterna så att alla ingredienser kommer med, och fortsätt sedan att bearbeta degen i ca 7 min eller tills den är elastisk.

5. Ta ut degen ur skålen och smörj in skålen med rapsolja, lägg sedan tillbaks degen och täck skålen med plastfolie, låt den sedan jäsa i ca 2 timmar.

6. Kavla ut degen till en tjocklek på ungefär 2 cm, och tryck sedan ut en cirklar och sedan en cirklar i dem cirklarna.

7. Lägg dem uttryckta munkarna på en plåt och låt dem jäsa i 30 min.

8. pensla munkarna med smält smör och sätt sedan in dem i ugnen ( 180 grader ) i ungefär 13 min, tills genomgräddade)

9. Dekorera dem sedan valfritt, jag rullade mina i socker och spritsade på glasyr.


Klart!!!


Likes

Comments

För ett tag sen gjorde jag dessa macaroonsen i form utav cookie monster. Dem är ganska lätta att göra men dem innehåller en del kritiska moment. Här kommer receptet!

macaroonesen:

~4 äggvitor

~10 msk strösocker

~1 cup mandelmjöl

~2 cups florsocker

~Blå colour paste (karamell-färg)

~godisögon


Fyllningen:

En sats utav mitt chokladganach recept-> http://nouw.com/sweetlittlethings/chokladganach-19625894


Vispa äggvitorna tills dem bildas ett skum. När dem bildat ett skum tillsätt då strösockret gradvis. Fortsätt att vispa tills blandningen blir toppig, fast och glansig. Blanda ihop florsocker och mandelmjöl i en annan bunke, tillsätt blandningen till äggviteblandningen och börja vända ner det med en slickepott. När alltihopa precis blandat sig tillsätter du karamellfärgen. Sedan fortsätter du att blanda i smeten tills konsistensen är som rinnande lava, och hur ser då rinnande lava ut?! Här är en video på flytande lava-> https://www.youtube.com/watch?v=_hyE2NO7HnU . Häll över smeten i en spritspåse eller en plastpåse och spritsa sedan ut cirklar på ett bakplåtsppper. Låt sedan macaroonsen stå i ca 15 min tills man kan röra vid denns yta utan bli kladdig, sätt sedan in dem i ungnen i 15o grader celsius. Ta sedan ut dem efter cirka 10-12 (man kan känna på ytan om dem är hårda är dem klara annars behöver dem nån minut till)

Montering:

Spritsa på chokladganach på en av dina halvor sätt sedan en halva på toppen och glöm inte att lägga en kaka emellan. Och sätt slutligen på två ögon, sen var det klart!!

Likes

Comments

Hej allihop! nu är jag tillbaka och hade tänkt dela med mig av mitt favorit recept på cake pops.


Du behöver:

~ En 1/2 sats av min chokladganach

~ 1 sats av min spong cake

~ 300g vit choklad

~ Gul gel paste

~ lite sockepastaGör så här: börja med att baka spoge caken och låt den sedan svalna helt och hållet.Gör under tiden Chokladganachen och ställ sedan in den i kylen så att den blir fast. Smula sedan ner sponge caken ien skål till små smulor jag tog hjälp av min kitchen aid, funkade jättebra. Tillsätt sedan lite av det fasta chokladganachen i taget till "degen" får en konsistens som påminner om playdooh ( det är inte säkert att all chokladganach behövs). Ställ sedan in degen i kylen en stund.

Ta ut degen ur kylen och rulla den till små bollar. Sätt sedan åter igen in dem i kylen. Ta ut dem ur kylen och placera en Pinne (grillpinnar funkar bra) i mitten av cake popen. Och sätt sedan för tredje gången in dem i kylen. Sedan är det dagas att doppa dem i choklad. Jag valde att göra små minions men man kan göra dem mesta figurerna eller om man vill kan man bara doppa dem i choklad och strössla på lite strössel. Men jag gjorde mina minions genom att förga vit choklad gul med hjälp att gel paste, sedan doppade jag cakepopsen i chokladen ochl ät sedan choklade stelna. Sen rullade jag utt lite sockerpasta och tryckte ut en cirkel som jag sedan plaserade på cakepopen. Sedan rullade jag ut en lång tunn liten remsa som jag la längst kanten runt cirkeln som jag sedan borstade med silverdust ( absolut inget man måste göra)t. Till sist använde jag mig av chokladganachen som blev över och gjorde en pupill på minionen och även lite hår. Sedan är dem redo att äta!! dem håller ett bra tag i kylen (cirka en vecka).

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sen. Ni kanske undrar varför jag inte har lagt upp något på ett tag. Det beror dels på att jag varit i väg men även på att jag tycker det är så tråkigt att skriva långa texter. Tolka mig inte fel nu, jag tycker att det är kul när dem långa texterna väl blir klara men att skriva dem kan ibland vara väldigt drygt. Så då tänkte jag att vad kan jag då göra istället och då kom jag fram till att jag kanske kunde börja göra videor istället???? Då blir det liksom mer steg för steg. Och då jag själv lärt mig det mesta jag kan inom bakning genom videos på youtube. Om ni tycker detta verkar vara en bra ide tryck då gärna på "gilla" eller skriv en kommentar PS. Tipsar gärna med olika videoförslag jag skulle kunna göra. 👋👋👋👋

Likes

Comments

Här kommer lite bilder på bak-saker jag köpt den senaste tiden!

 Alla saker på högersida av "collaget" har jag köpt på http://www.lyckasmedmat.se/

och alla saker på "vänster" sida av collaget är köpt på http://www.pandurohobby.se/

Jag kommer att skriva mer detaljer om produkterna någon gång i framtiden när jag använder dem.

Likes

Comments

Denna tårta passar jätte bra på sommaren då den påminner om glasstårta men igentligen är en cheesecake. Dessutom smakar den väldigt somrigt och gott.


BOTTEN:

~5st digistive kex

~ 36g smält smör


Krossa digistive kexen till fina smulor. Blanda sedan dem med det smälta smöret. Tryck sedan ut i en rund springform (16cm) och sätt in i kylen. Om man vill ha en större cheesecake och att den ska räcka till fler personer kan man gånga receptet. Denna räcker till cirka 4 personer.


CHEESCAKE-FYLLNINGEN

~ 3st Passionfrukter

~ 100g Färskost (Philadelphia )

~ 1 dl Socker

~ 1 tsk Vaniljsocker

~ 1,½ Äggula

~ 1,½ dl Vispgrädde

~ 1 dl Mixade Jordgubbar


Gröp ur passionfrukterna och mixa dem. Sila sedan dem genom en sil och sätt till sidan. Vispa osten, sockret och vaniljsockret till en slät smet. Rör sedan ner äggulorna en i taget. Vispa grädden (ganska hårt). Vänd sedan ner grädden, passionfrukten och jordgubbarna (som ska vara mixade till en slät "pure") häll sedan smeten på deigistivie kexesbottnen och låt "tårtan" få stå i frysen några timmar tills den satt sig. Om man vill ha det möstret som jag gjorde på min cheescake på toppen tar man de mixade jordgubbarna (om det blev några över) och spritsar ut ringar med det på cheescaken och drar sedan med en tandpetare ifrån mitten ut till formens kant (detta gör man innan man sätter in tårtan i frysen).

Likes

Comments

Här kommer världens godaste recept! Som i vanliga fall finns på snabbmatsresturanger. Men detta receptet har gjort det möjligt att äta dem närsomhelst! Dem smakar precis som färdig köpta, det ända som skiljer dem åt är att dem ena är hemmagjorda.


~ 2st (800g)Mozzarella på block

~ 1,½ dl mjöl

~ 3 ägg

~ 3 msk vatten

~ 4dl ströbröd

~ Krydda

~RapsoljaBörja med att skära mozzarellan i lagom stora sticks. Täck dem sedan med mjöl, och lägg dem i en sil och sila av överflödigt mjöl. Vispa sedan ihop vattnet och äggen. Och doppa sedan sticksen helt och hållet i äggblandningen. Och slutligen doppa dem i skorpmjöl. Doppa sedan sticksen ännu en gång i äggblandningen och skorpmjölet (detta gör man för att förhindra osten ifrån att rinna ut genom "skalet" När man sedan friterar dem) . Sätt sedan in sticksen i frysen i 2 timmar (detta gör man också för att försöka förhindra osten ifrån att rinna ut). Hätta upp rapsolja till 175 grader celsius eller 350f. Ta sedan ut dina mozzarella sticks ur fryser och fritera dem i den varma i oljan i olika omgångar. När sticksen har fått en fin gyllenbrun färg, lägg dem då på en bit papper så överflödigt fett (ifrån rapsoljan) kan flyta av. Sedan är dem redo att äta!!!!!!!!!

Likes

Comments

Ikea

Igår var jag på ikea och åt deras kötbullar. Så himla goda. Tror inte att jag kommer hinna lägga upp ett recept idag så det får bli denna bild istället!

Likes

Comments