Hårsäcksinflammation ovanför rumpan

Eller Pilonidalcysta, som det så fint heter..

Här om dagen kände jag en svag smärta längst ner vid ryggen, precis ovanför rumpan.. fick ju nojja som jag alltid får.. hade ett rent helvete rent ut sagt med att sätta mig, ligga på rygg och på sidan.. Inatt vaknade jag ett x antal gånger pga att jag hade lagt mig på rygg och det gjorde ju grovt ont. Så jag bestämde mig för att ringa till vårdcentralen imorse och boka in en tid.
Jag hade redan igår kväll sökt upp vad det kunde vara, att det var en hårsäcksinflammation. Vilket är väldigt vanligt, men jag själv har aldrig upplevt det på den platsen.

Jag fick en tid idag, kl 14.00. Vilket va skönt. Har precis kommit hem ifrån vårdcentralen.
Jag fick träffa en läkare. Och självklart är det en manlig läkare (som dessutom var i min ålder och snygg).. skämdes ihjäl för att dra ner mina byxor och flasha rumpan för honom. Egentligen borde jag inte skämmas, det är hans jobb.. men ni förstår vad jag menar!

Jag fick bli omplåstrad och så fick jag med mig hem saker att plåstra om mig själv med. Hur det nu ska gå till det vet jag inte, men det löser jag nog. Hoppas bara på att det försvinner. Så att jag inte får feber och den blir större. För då skulle jag återkomma till vårdcentralen igen.

Gillar

Kommentarer