Päronbiskvier

Hej på er, det var ett tag sen igen. Jag har inte bakat något nytt så inte haft något att dela med mig av, men idag tänkte jag dela med mig av en ganska enkel sak, päronbiskvier. Hur gott är inte det 😍 Biskvier är glutenfria och så kan man göra dem laktosfria hur enkelt som helst ✨
Receptet kommer nedan.

Botten:
400g mandelmassa
200g socker
100g äggvita

Blanda mandelmassan med lite äggvita i taget med vinge i maskin. Blanda hela tiden tills äggvitan är helt blandad och häll sedan i mer. När all äggvita är i så häll lite socker i taget. Skrapa ner från kanterna med slickepott emellan åt. När allt är i hopp blandad så häll upp i spritspåse med en rund tyll och spritsa önskad storlek på bakplåtspapper. Grädda sedan i 190grader tills dem fått lite gyllenbrun färg, dem ska inte vara för vita. Ta sedan ut ur ugnen och låt svalna lite innan du ställer dem i frysen, det gör så att dem är lätta att få bort från bakplåtspappret. Gör under tiden smörkrämen✨

Smörkräm:
400g smör
1,5dl florsocker
1 msk vit sirap
Päron essens

Vispa smör och florsocker vitt och luftigt, ha i sirapen och päron essensen och fortsätt vispa på hög hastighet tills den är riktigt fluffigt.

Ta ut bottnarna ur frysen och vänd så den platta sidan är uppåt, bred på smörkrämen med en sked så dem blir runda och fina med smörkrämen. Ställ sedan in i kylen och låt smörkrämen stelna. När smörkrämen har stelnat helt smält önskad choklad och doppa biskvierna i den. Chokladmängden beror mycket på hur många biskvier du gör om du gör dem stora eller små. Smält hellre lite för mycket. Med chokladen som blir över kan du hälla ut på en plåt och bre ut så har du sedan lite choklad bräck.

Det bästa med biskvi recept är att du kan ändra hur lätt som helst, du tar en mängd med mandelmassa då ska sockret vara halva den vikten och sedan ska äggvitan vara halva vikten av sockret.

Hoppas ni gilla detta inlägg och kommentera gärna vad ni tycker jag ska lägga upp eller bara vad ni tyckte om detta recept ifall jag missat förklara något.
Ha en fortsatt trevlig dag✨

Gillar

Kommentarer