PARIS, FRANKRIKE

Tidigare i år så spontanbokade jag och Sara en resa till Paris så sista helgen i maj var vi iväg på en tjej-weekend och det var så mysigt! Jag var i Paris på fotbolls-em för två år sedan, men då var jag enbart där över dagen och fick alltså inte se någonting av staden. Efter denna helg är jag helt kär i Paris och det är inte konstigt att detta kallas för kärlekens stad.

Boende

Ni som har koll på Paris vet att hela staden är uppdelad i något som heter arrondissement. Arrondissement är administrativa underenheter till Paris stad. Det finns idag 20 stycken namngivna med nummer och ofta refereras en plats läge med dess arrondissementnummer. Vi bodde på ett hotell som heter EXE Paris och som ligger i 8:e arrondissementet. Det var ett väldigt bra område då det var nära till kollektivtrafiken och med gångavstånd till de mest centrala delarna av Paris. Vi betalade inte ens 4000 kr totalt för 3 nätter här vilket var fullt överkomligt!

Mat & dryck

Jag vet inte ens var jag ska börja när det komma till denna del av inlägget... vi åt så fruktansvärt mycket god mat och drack så mycket gott vin. Den bästa restaurangen vi åt på under helgen var Le Train Bleu som är en lite finare restaurang som ligger ovanpå centralstationen. Här serveras lite finare mat och därmed lite dyrare, men HELT klart värt det! Att kliva in på denna restaurang var som att kliva in i en saga. Personalen var supertrevlig, maten var jättegod och atmosfären var fantastisk! Vi provade flera olika sorters ostar till förrätt och jag åt sedan en mix av grönsaker.

På söndagen hade vi bokat bord på Ritz Afternoon Tea. Ritz är tydligen en av världens lyxigaste hotellkedjor, men det hade jag ingen aning om när jag bokade in mig och Sara. Så när vi kom till hotellet fick vi bland det varmaste välkomnandet jag någonsin fått och det vi fick äta och dricka under de kommande timmarna var riktigt gott! Trots att denna lunch/middag (som det faktiskt blev) sved i plånboken var hela upplevelsen värd det.

Aktiviteter

Vart ska jag börja? I Paris finns det oändligt med aktiviteter att hitta på om man nu inte gillar shopping som är en av de stora grejerna med Paris. Tänkte att jag listar de saker som vi gjorde här nedan och har man några frågor så är det bara att kommentera inlägget.

- Åka på DISNEYLAND!!
- Äta afternoon-tea på Ritz
- Se Notre Dame, Triumfbågen, Sacre-Coeur, Eiffeltornet och Louvren
- Ha picknick vid Eiffeltornet och gå upp till utsiktsplatsen Trocadero
- Köpa macarons från Ladurée och sätta sig vid Seine
- Strosa runt bland alla fina kvarter och sitta på uteserveringar

Gillar

Kommentarer