NEW YORK, USA

Sista stoppet på min och Amandas lilla tripp blev The One And Only New York! Vilken otrolig stad alltså. Hit måste jag bara tillbaka snarast möjligt. Första två dagarna tyckte jag faktiskt att det var lite jobbigt med alla människor och alla bilar, men jag blev ganska snabbt van och uppskattade istället allt. Det är precis som dem säger, staden som aldrig sover.

Boende

Jag lyckades hitta ett kanonbra hotell till ett fantastiskt pris under Black Friday. Vi bodde mitt på Manhattan, två kvarter bort från Times Square och vi betalade totalt ca 5000 kr för 4 nätter vilket är sjuuukt bra för att vara New York och Manhattan. När jag tidigare kollade priser låg det på minst 15000 för 4 nätter. Hotellet var väldigt amerikanskt men riktigt bra. Fanns både restauranger, bra service och en liten affär inuti hotellet. Rekommenderar verkligen!

Mat & Dryck

Som vegetarian var det inte superlätt att hitta bra matstället i USA överhuvudtaget. Ville man ha en schysst vegetarisk rätt till ett hyfsat pris fick man leta ganska länge och när man går och går vill man bara sätta sig ned på första bästa ställe och äta någonting. Det jag kan rekommendera är ett café kallat Mia's Bakary och ligger i Brooklyn. De hade helt fantastiska bakverk och själva cafét kändes faktiskt ganska svenskt.

Att göra

Mängden aktiviteter i New York är oändliga, det finns verkligen någonting för alla. Vi försökte ta vara på våra dagar så mycket som möjligt samtidigt som man ville känna lugnet och inte planera för mycket. Vi gjorde någon aktivitet på förmiddagen, sedan strosade vi runt en stund innan vi återigen gjorde en aktivitet på kvällen. Så i stort sätt var vi borta från 9-10 på morgonen till 20-21 på kvällen. Det jag rekommenderar dig att göra då du är i New York är:

- Åk upp i Empire State Building och Top of The Rock
- Gå till den stora välkända tågstationen The Grand Central
- Se Times Square både på dagen och på kvällen och se kontrasterna
- Gå på en hockey- eller basketmatch på Madison Square Garden, helt klart värt pengarna!
- Om du är där under vintertid, åk skridskor i antingen Central Park, Bryant Park eller Rockerfeller Center
- Vandra runt i Central Park och känn lugnet
- Shoppa på de välkända kedjorna Macy's och Century21, riktigt bra priser på märkeskläder
- Gå ned till minnesplatsen för 9/11 och skänk en tanke till alla drabbade

Gillar

Kommentarer