Milano, Italien

Så här 6 månader senare tänkte jag att det var dags att dela med mig av min och Julias resa i Italien som vi gjorde sommaren 2018, innan vi går in i ett nytt år med nya resor. Vi spenderade totalt 7 dagar i Italien och vi åkte runt till en hel del olika städer. Jag tänkte därför att jag tillägnar ett inlägg till varje stad som vi stannade i fler än 2-3 dagar. Först ut - Milano!

Både jag och Julia har velat åka till Milano väldigt länge då vi har sett bilder och hört från bekanta att det är väldigt fint, och fint var det!

Vår resa började med att vi flög från Arlanda till Linate och det kostade inte mer än 1000 kr, ett riktigt kap! Väl på flygplatsen tog vi en uber till hotellet som låg i norra Milano. Hotellet som vi bodde på heter Hotel Da Vinci och är ett ganska stort hotell som ligger precis bredvid tågstationen och hade rimliga priser. Från tågstationen kunde man då åka in till centrala Milano på ca 15-20 minuter.

De dagar som vi var i Milano spenderade vi genom att äta god mat, strosa runt i staden, göra maniky/pediky, titta på vackra byggnader och hänga i parker i det fina vädret. Vi spenderade tre dagar här totalt vilket var alldeles lagom om man inte har några speciella planer. Rekommenderar att ta en drink på den fina terassen vid Duomo, riktigt fin utsikt. Rekommenderar även en mozzarella-bar som enbart hade rätter bestående av mozzarella på sin meny, Obicà hette den


Gillar

Kommentarer