LONDON, ENGLAND

I helgen var jag i London tillsammans med min vän Julia för en avkopplande och mysig helg. Det var min första gång i London så jag hade inte så mycket förväntningar, men oj vad jag gillade London. Hit kommer jag definitivt åka tillbaka och ska försöka att dela med mig av mina bästa tips från helgen.

Boende
Vi hyrde en lägenhet via booking.com i ett område som heter Paddington. Det ligger precis ovanför Hyde Park och har bra buss- och tågförbindelser. Någon av dagarna gick vi till och med in till centrum och det tog ca 30 minuter. Hotellstandarden i England är väl inte den bästa, så vi hade väldiga låga förväntningar på vår lilla etta, men vi blev väl överraskade då det var fullt dugligt och hade det som man behöver. Vi betalade ca 5500 kr för 4 nätter och det är väl något slags mellanpris på vad hotell i London kostar. Om du ska till London kan jag varmt rekommendera att bo i Paddington/Westminister/Bayswater då området var väldigt fint och hade bra restaurangutbud.

Mat

Julia som jag reste med hade varit i London förut och var då besviken på maten, men denna gång fick vi fullträff efter fullträff. Första dagen åt vi frukost på ett ställe som heter Princi och ligger i Soho. De hade allt från sötsaker till mer matiga rätter och atmosfären var väldigt mysig även fast det var väldigt befolkat. Sista dagen åt vi frukost på ett ställe som heter The Wolseley som ligger på Picadilly Circus och det var ett lite lyxigare ställe som hade butler vid dörren. Dock så var det inte så dyrt som man hade kunnat tro då det är ett frukostställe som kända personer hänger på, utan det var ungefär samma pris som på övriga restauranger.

När det kommer till middag åt vi på två väldigt bra restauranger. Den ena heter The Shed och ligger i Kensington och de serverar brittiska tapas vilket var väldigt roligt då både jag och Julia älskar tapas. Kanske lite dyrare än tapas i Sverige, men helt klart värt det då personalen är väldigt trevlig och omhändertagande och miljön känns väldigt hemtrevlig. Deras pumpagnocchi är to die for! Jag hade sedan fått tips om en restaurang som heter Gaucho och låg på Picadilly som serverar argentinsk mat och både jag och Julia tyckte det lät väldigt spännande då ingen av oss ätit argentinskt förut. Vi mötte även upp Joar som numer bor i London och det var så kul att träffa honom, var ca 2 år sedan sist. Även här var personalen så otroligt trevlig och både mat och vin var en fullpott!

Övriga tips när du är i London är att åka till Camden och gå på marknaden där de har street food från världens alla hörn. Vi köpte både sötpotatisfries och halloumifries och de var så goda! Vi hade även bokat bord på en champagnebar som ligger på 42:a våningen och jag vet inte om det här är ett nytt ställe eller inte för jag har aldrig sett någon bekant åka hit, men alltså WOW. Om du har planer på att besöka London är det ett måste att dricka Afternoon Tea på Vertigo 42. Det är dock inte billigt ska jag säga, utan det kostade ca 400 kr/person, men det var värt varenda krona för utsikten var fantastisk och Julia som inte ens gillar champagne egentligen tyckte till och med att den var god. Tips är att boka bord, annars får du vända i dörren.

Att göra

När du är i London finns det så mycket aktiviteter att välja emellan. Vi var här 3 hela dagar så vi fick sortera ut saker som vi verkligen ville göra, men vi var fullt nöjda med våra dagar. Shoppingen är såklart given, det finns hur mycket kända och okända butiker som helst som du kan fastna i i timmar. Om man är en fotbollsnörd som mig bör man även åka och se en Premier League match och hänga på en pub innan matchstart. Vi såg Chelsa-Manchester United vilket är en toppmatch för er som inte är fotbollsintresserade och vilken fantastisk stämning det var på arenan under hela matchen. Det är dock inte billigt att köpa andrahandsbiljetter till de engelska fotbollsmatcherna ska jag poängtera så detta kanske man gör om man verkligen är intresserad.

Övriga aktiviteter jag rekommenderar:

- Åk till Notting Hill och strosa runt bland de fina färgglada husen och titta på den ikoniska bokaffären från filmen "Notting Hill".
- Åk till Camden och gå runt på marknaden som erbjuder smycken, kläder, konst och mat från världens alla hörn.
- Ta en promenad genom Hyde Park under dagtid, väldigt avkopplande och vacker natur.
- Gör ett besök på Harrods, men håll i plånboken. Det är inte billigt.
- Gå igenom Picadilly Circus och beundra vackra byggnader och spelande gatumusikanter.
- Vandra längs Themsen och se dem fina siluetterna av London Eye och Big Ben.

Den här resan var helt fantastisk och får 11/10, hade inte kunnat önska någonting mer.


Gillar

Kommentarer