KRETA, GREKLAND

Förra sommaren var jag på Kreta med min kära vän Sara. Vi besökte ett ställe som heter Hersonissos som ingen av oss tidigare hört om men som tydligen är ett välkänt ställe i Europa. Härifrån kan man ta dagsutflykter, äta god mat, slappna av och festa till det om man så önskar. Jag kommer nog inte åka hit igen då det är väldigt! turistigt, men jag hade en fantastisk vecka med mycket sol.

Boende

Så här såg det ut på restaurangen/loungen som låg vid vårt hotell och här spenderade vi 6/7 dagar. Man fick låna en solsäng för dagen helt gratis och det är inte många ställen som gör det. De hade även världens gulligaste servitör som sprang runt och behagade alla gäster med dryck och snacks. Eftersom vi åkte på charter så bokade Apollo hotellet åt oss och det var faktiskt ett riktigt bra hotell. Beläget precis vid stranden och bara 10-15 minuters promenad bort till stadskärnan.

Mat

Alltså maten i Grekland är ju bara sååå god. Jag som vanligtvis inte gillar räkor åt skaldjurspasta i stort sätt varje kväll. Även den grekiska salladen, tzatsiki och gyros är fruktansvärt gott så det blev en hel del sånt också. Längs den stora strandgatan i Hersonissos finns det mängder med kvalitativa restauranger och personalen på alla dessa restauranger är väldigt gästvänliga och trevliga. De "jagar" inte en från gatan utan de låter en själv välja om man vill läsa menyn eller inte och det gillar jag starkt!

Att göra

Om man åker till Kreta är det ju för att sola, bada, dricka gott och äta gott. Men vill man göra någonting annat än att ligga och svettas i en solstol kan man tex. åka en dagsutflykt till Santorini som vi gjorde eller till Elafonissi. Det sistnämda är en vacker strand belägen på den södra sidan av Kreta och här kan man uppleva rosa, kristallklart vatten. Vi åkte aldrig hit eftersom vi var just på en solsemester och det hade tagit en hel dag att ta sig hit, men är man inte lika mycket soldyrkare som oss rekommenderar jag det verkligen. Dagsutflykten till Santorini som vi gjorde rekommenderar jag verkligen att man gör. Det kanske inte var exakt som vi hade föreställt oss, men ändå helt klart värt ett besök. Dock kostar denna utflykt 800-1000 kr vilket kanske var lite överpris, men kolla på mina bilder från Santorini här nedan och ni kommer definitivt tycka det är värt det!

Gillar

Kommentarer