Cinque Terre, "Italienska rivieran"

Efter några mysiga dagar i Milano tog vi en uber till flygplatsen då vi hade bokat en hyrbil där. Vi hämtade ut bilden och påbörjade vår resa mot den "italienska rivieran". Vi hade bestämt oss för att åka till La Spezia där vi tänkte ha våran bas för de kommande dagarna. La Spezia är en liten, mysig by som ligger några timmars bilfärd söder om Milano. Vi hade där bokat en liten lägenhet som låg precis i centrum och det kostade inte mer än någon tusenlapp för 3-4 nätter (minns inte riktigt såhär ett halvår senare).

Från La Spezia kan man enkelt och smidigt ta sig till de kända Cinque Terre, vilket är fem små byar som är benägna uppe på berg längs kusten. Vi ville dock inte köra bil eftersom det är väldigt brant och smala vägar och vi båda är höjdrädda, så vi tog tåget från La Spezia till dessa städer och det tog bara 15 minuter att komma till förstan byn. Jag tror att vi köpte ett 2-dygnskort för ca 300 kr och då kunde vi åka hur mycket vi ville fram/tillbaka och mellan de olika byarna (då man inte kan gå emellan alla). Om man däremot känner för en riktig powerwalk kan man vandra emellan, men det tar ca 1-2 timmar att gå emellan dem då det är väldigt snäva och branta vägar.

Om du någonsin har en plan på att åka till Italien borde du definitivt besöka Cinque Terre. Omgivningen, utsikten, människorna, maten, ALLT är helt fantastiskt och jag var tvungen att nypa mig i armen varje dag. Man kanske håller sig från att åka hit då man tror att det är dyrt, men det är ungefär likvärdiga priser som i resten av Italien. DOCK är det extremt dyrt att bo här ute i dem här byarna och det var ännu en anledning till varför vi valde att bo i La Spezia.


Gillar

Kommentarer