AUSTIN, TEXAS

Syftet med vår resa till USA var att hälsa på våra vänner Morgan och Krizelda som har varit här i Sverige och spelat fotboll i år, men bor egentligen i USA. Vi började med att hälsa på Morgan och hennes syster Amber i Austin och Texas är ju något som man har velat se i hur många år som helst, men man åker inte riktigt till Texas och man inte har någon anknytning dit eftersom det inte finns "typiska" turistattraktioner. Men jag är verkligen så glad att vi åkte hit för det var riktigt häftigt!

Vi bodde hos Morgans syster Amber som går på college i Austin och vi bodde då i hennes "dorm". Det är alltså en lägenhet som hon delar med 3 andra tjejer som ligger i en studentkorridor. Det var roligt att se hur college-livet är och föreningarna som man ser på amerikanska filmer är faktiskt lika dana i verkligheten, så coolt! När du är i Texas bör du testa den mexikanska maten. Deras queso (en ostdipp med antingen köttfärs eller svarta bönor i) är magisk!!

I Austin stannade vi i fyra dagar och under våra dagar där gjorde vi faktiskt en hel del. Ambers pojkvän Kyle hade en farm en bit utanför Texas så vi åkte ut till hans farm och provade på att skjuta med både gevär och pistol vilket var riktigt läskigt men samtidigt riktigt coolt och roligt att prova på. Han tog även med oss till sin familj i San Antonio där vi bjöds på en riktig amerikansk måltid och den dagen avslutades med en promenad längs San Antonio River Walk. Vi hann även med att prova på Austins uteliv några kvällar och de har en gata som heter Rainey St där barerna är som små egna hus med tomter längs gatan, så gulligt!

Överlag är jag oerhört att vi fick möjligheten att besöka Morgan och Amber i Texas. Det var riktigt häftigt att leva deras liv för några dagar och inte det "typiska turistlivet" som man lever då man är iväg själv utan någon anknytning till platsen.

Gillar

Kommentarer