Lönndörrens hemlighet - Hanna Blixt

Titel: Lönndörrens hemlighet

Originaltitel: -

Författare: Hanna Blixt

Antal sidor: 126

Utgivningsår: 2020

Förlag: Bubo förlag

Betyg: 4 av 5 ugglor

Recensionsexemplar

Handling: Sam vet att det är förbjudet att gå in i biblioteket, men nu tar han mod till sig och smyger in. Han fingrar på några av böckerna och råkar öppna en lönndörr som leder ner till en mörk grotta. Där hittar han ett mystiskt pussel med 24 siffror som glimmar av guld. Plötsligt är ingenting sig likt. I vilken tid har han egentligen hamnat? Vilka är pojkarna han sluter en pakt med och vem är den mystiska flickan från skeppsvraket?

Kommentar: Jag vill börja med att citera ett litet stycke från boken som jag tyckte var väldigt fint och som kommer att bli en viktigt del av historien: Fjädern symboliserar att vi aldrig får glömma att ha roligt, timglaset står för att vi ska dela med oss och ringen står för trohet” (sid 55-56)

Det här är en perfekt julsaga om man gillar spänning och tidsresor.

När man börjar läsa boken sprider sig ett välbehag som det alltid gör när man läser en bok av Hanna, och detta var inget undantag. Redan i de första kapitlen får man känna av spänningen som hela tiden byggs upp i små attrapper under boken. Det är korta kapitel vilket gör den väldigt lättläst men den är även lätt att falla tillbaka in i om man bara läser ett kapitel åt gången.

En liten triggervarning är att det pratas om sorg och död i boken. Tycker man det är jobbigt kan det vara bra att veta att det förekommer. I gengäld finns det även vänskap, glädje och kärlek!

Jag gillade också att Hanna hade med sina egna titlar i boken också. Selfpromotion at its finest! (Har ni inte kollat in hennes andra böcker än, gör det snarast!)

I slutet så knyts den röda tråden ihop med allt som har hänt i boken på ett fint men ändå ett smart sätt och man kanske kan kalla det ett litet julmirakel?

Jag rekommenderar verkligen att läsa denna bok. Den är spännande och underhållande för stora som små.

Du kan köpa boken Här och Här

Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f9:2a:f60::2