Glasveranda med sjöutsikt - Hanna Blixt 

Titel: Glasveranda med sjöutsikt

Originaltitel: -

Författare: Hanna Blixt

Antal sidor: 304

Utgivningsår: 2020

Förlag: Historisla media

Betyg: 5 av 5 ugglor

Recensionsexemplar

Handling: Nora flyr hals över huvud från sin lägenhet i Stockholm när det visar sig att hennes kontrollerande pojkvän Jonas har varit otrogen. För att få distans till allt tar hon tåget till idylliska Leksand och vännen Vega som erbjuder tröst. Nora får hyra en liten timmerstuga med glasveranda och sjöutsikt, och hon lovar sig själv att aldrig falla för en man igen.

Samtidigt slår den avdankade författaren Claes klorna i den gamle mannen Torsten, som har ett sviktande minne men en fantastisk förmåga att berätta. Något som Claes försöker utnyttja.

Kommentar: Jag ska inte ljuga. Jag var något reserverad när denna bok dök upp som en överraskning. Mest för att Hanna är The Queen när det gäller barnböcker, men också för att jag har så svårt för den här typen av romaner. Så jag förväntade mig inget, inte p.g.a boken utan p.g.a mig själv, eftersom jag vet hur jag är. Men jag oroade mig helt i onödan så klart. Det första som slog mig är hur roligt Hanna skriver, redan på sidan 3 så satt jag och log.

Jag både lyssnade och läste boken om vartannat och jag älskade språket från båda perspektiven. Den var väldigt lättsamt med ett bra flyt. Det fanns även en mysig, behaglig känsla genom hela boken och jag älskade hur hon knöt ihop allting i slutet. Boken bjöd både på skratt och några tårar.

Okej. Karaktärer. Det här var nog ändå höjdpunkten för mig. Det fanns inte en enda karaktär som jag inte gillade. Jag tyckte t.o.m. att Claes hade sin charm. Nora är också antagligen en av mina favoritkaraktärer numera. Det var omöjligt att inte tycka om henne! Och Victor? Nej men jag tror seriöst att jag har fått min första bok-crush. Så himla charmig!

Hanna gjorde även något som ingen annan har gjort hittills. Hon fick mig att längta till vintern (som så klart ska upplevas i Leksand, jag har aldrig varit där men nu måste jag nog åka dit!) och allt var det innebär, och för någon som HATAR vinter och snö säger det en hel del.

Så ja, Hanna har gjort det igen! En fantastisk bok att läsa nu när det närmar sig jul. Jag rekommenderar varmt denna bok till alla!

Om ni inte vet vad ni ska ge er syster, kusin eller svärmor i julklapp är denna perfekt. Ni hittar den här och här!

Gillar

Kommentarer

IP: 2a01:4f8:140:131c::2