Flykten från tornet - Hanna Blixt

Titel: Flykten från tornet

Originaltitel: -

Författare: Hanna Blixt

Antal sidor: 134

Utgivningsår: 2019

Förlag: Bubo förlag AB

Betyg: 5 av 5 ugglor

Recensionsexemplar

Handling: Än en gång breder ondskan ut sig i Sagofallen. Barn försvinner spårlöst både i Sagofallen och i Mirroria. Det ryktas att det är Svarta tornet som ligger bakom. Syskonen Sofia och Leo kastas på nytt in i ett farligt äventyr och får i uppdrag att försöka rädda barnen. Men vem är Svarta tornet och var ska de ens börja leta?

Flykten från tornet är ett fartfyllt äventyr bland drakar, fladdermöss och jagande soldater i en kamp mot tiden, där striden står mellan Svarta och Vita tornet.

Kommentar: Nämen Hanna... you did it again! Efter varje bok i serien så brukar jag känna spontant att det är min favorit i serien. Än en gång - det här är min favorit i serien. På riktigt den här gången. Jädrar, så bra den var!

Så fort jag började boken spreds en välbehaglig känsla i kroppen. Att återigen få ta del av äventyren med Sofia och Leo är alltid lika roligt. Man vet aldrig vad som kommer hända Sagofallen mellan de onda och de goda, and let me tell you, jag kunde inte lägga ifrån mig den. Jag var tvungen att veta vad som hände så jag läste den i ett streck. "Bara ett kapitel till.", "vad kommer hända nu, jag måste läsa ett kapitel till." Och helt plötsligt hade det gått någon timme, middag hade glömts bort att äta och boken var utläst. Och den var bättre än någonsin. Det var verkligen spänning från första sidan. Fartfyllt, snabbläst och, som sagt, väldigt spännande.

Även i denna bok finns det nya spännande karaktärer, t.ex. Syskonparet Milan och Nola som berättelsen till stor del handlar om. Nola är lillasystern som är kvicktänkt i svåra situationer och storebror Milan som låter sig hållas med i lillasysterns idéer. De kändes lite som Sagofallens Sofia och Leo.

Jag förundras över hur Hanna fortfarande kan hålla denna serie så ofantligt spännande, och att böckerna bara blir bättre och bättre Jag kan knappt vänta till augusti när nästa bok kommer ut, och få läsa om fortsättningen i Sagofallen. Vad kommer hända? Vilka nya karaktärer kommer vi få träffa? Kommer Sofia och Leo klara nästa problem med bravur som alltid? Så många frågor och jag längtar efter att få ta reda på svaren i nästa bok.

En av mina favoritböcker för i år!

Du kan köpa boken Här eller Här

Gillar

Kommentarer