Äventyren på Hildasholm - Hanna Blixt

Titel: Äventyren på Hildasholm - Malum

Originaltitel: -

Författare: Hanna Blixt

Antal sidor: 110

Utgivningsår: 2018

Förlag: Bubo förlag

Betyg: 4 av 5 ugglor

Recensionsexemplar

Handling: De tre vännerna Maja, Svante och Ludde får veta att den ondskefulle härskaren Malum hotar att ta över världen. Malums strategi är att erövra människors hjärnor och göra så att de inte kan slita sig från mobilen, ens för en minut.

Av någon anledning har Malum svårt att ta över Leksand, som varje år lockar tusentals turister från hela världen och som har världens största midsommarfirande. De tre vännerna får veta att Malum inte tycker om traditioner och kultur och sätter ihop en plan för att stoppa honom.
Men har de rätt? Är det verkligen föremål som står för traditioner och kultur som kan stoppa Malum, eller är det något annat?

Kommentar: Blev så glad när ett paket dök upp med Hanna Blixt nya bok då hon är en av mina favoritförfattare när det gäller barnböcker!

Med viss reservation för att boken inte skulle nå samma nivå som "Sagofallen"-serien började jag läsa pch blev snabbt fast och efter att ha löst ut den kan jag bara konstatera; Hon har gjort det igen!

Hela konceptet att Malum och hans strategi med att ta över människors hjärnor och göra så att de inte kan slita sig från mobilen är väldigt intressant och man inser att man skulle detta vara på riktigt skulle nog det flesta åka dit - inklusive jag 🤓.

Hela boken är fylld med vardagsbekymmer som de flesta på något sätt känner igen från när man var yngre: mobbning, skilsmässa, äventyr, lite pinsamma situationer mellan kille och tjej osv. Så även fast det är påhittat så kändes den ändå verklighetstrolig! 

Något jag ÄLSKADE i boken var det faktum att Maja är en riktigt bad ass som ser till att saker blir gjorda. Alltid lika trevligt att läsa om människor med stort självförtroende! En annan sak som jag blev imponerad av, även fast jag vet att det är fiktion, var Luddes kunskaper, den killen är skärpt när det gäller i princip allt.

Jag kan egentligen bara säga Grattis till en ny fantastisk bok och fortsätt med det du har, du har hittat din nisch! 

Skulle du känna att du vill läsa den hör boken (vilket jag tycker att alla borde göra, främst skolor) så kan du hitta boken här:

Bokus

Adlibris

Gillar

Kommentarer