Vi har lyst med vår frånvaro här, sorry för det! Vi har haft fullt upp med att skriva vårt arbete, färdigställa intervjuerna och njuta av vår tid här i Kina. Vilket helt otroligt land det är, vi har kärat ner oss helt i maten. Detta är ett måste att testa om du någon gång befinner dig i Kina, restaurangen Mr. Shi som blivit utsedd till den bästa av thebeijinger. Zaijian! ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hola! Hela förra veckan och denna veckan har det varit full fokus på att skriva färdigt introduktion, teori och metod kapitlen. Idag lite senare har vi vårt seminare PM2 där det ska opponeras och presenteras. Vi har även hunnit med yttligare två intervjuer med företagen Nolato och Tetra Pak. Två stora svenska företag som finns här i Kina. Zaijian! :) 

Likes

Comments

​Ni haoooo!! Nu var det längesedan vi uppdaterade er igen så här kommer en liten uppdatering på vad vi har gjort det senaste. I fredags besökte vi Business Sweden här i Peking och intervjuade dem för vår uppsats. De hjälper svenska företag som vill etablera sig i Kina så vi fick massa bra info som vi kommer ha bra användning av. Igår åkte vi till Atlas Copco och intervjuade Business Managern, Peter som ni ser på bild. En mycket trevlig man som var väldigt pratglad haha. Deras fabrik ligger en bit utanför så de hämtade oss med bil, väldigt lyxigt! I övrigt pluggar vi i princip hela dagarna numera och vi börjar känna av att vi inte har så mycket tid kvar här i Kina, dagarna går helt sjukt fort men det positiva är att vi går extremt mycket eftersom det är så långa avstånd till allt - no need for a gym här inte! P.S i skrivande stund gör Sandra och Beatrice sig i ordning för en spontan utekväll. Vi får väl se hur pigga de är för intervju nr. 3 imorgon ;) Zaijian! /Fanny 

Likes

Comments

​Hej hej!! Nu har vi inte uppdaterat er på några dagar så det är kanske dags ;) Vi har haft en bra helg med mycket sol, gratis drinkar, promenader och inget plugg :) Igår började vi däremot  pluggveckan igen och idag har vi haft vårt första Skype möte med vår handledare där vi fick massa bra feedback. Efter det har vi besökt The National Library of China där vi blev medlemmar ;) Otroligt stort och fint bibliotek som ni ser på bilderna! Det kommer nog bli vårt nästa pluggställe! ;) Zaijian! <3 

Likes

Comments

​Efter vi skickade in vårt första utkast av uppsatsen, förtjänade vi en liten paus från plugget, right? ;) Vi tog en promenad på en kinesisk marknad i Hutongs och satte oss på en terass där vi käkade kinesisk mat såklart. Efter det så gick vi runt i en park och käkade glass. En liten viktig detalj som alla borde veta är att vädret här ligger på 24-25 grader och SOLEN SKINER !!!! ;) ZAIJIAN! 

Likes

Comments

​Idag har vi besökt Renmin University campus där vi pluggade hela dan och vi kan säga att vi är nästan klara med vår första utkast på introduktionsdelen. Vi har också besökt biblioteket på Renmin där vi lånade en bok för vår metod del. Förutom mängder av kaffe, har vi också njutit av billig kinesisk mat på campuset ;) Sov gott och Zaijian!!! <3  

Likes

Comments

Idag har vi pluggat hela dagen fram till kvällen. Vi har fortsatt med vårt introduktionskapitel som kommer att bestå av en bakgrund till vårt ämne, problemdiskussion, problemdefinition samt syfte. Vi letar fortfarande efter relevanta vetenskapliga artiklar som ska ligga till grund för uppsatsen men vi går åt rätt håll i alla fall :) När klockan slog 19 gav vi upp plugget och åkte till ett område där vi mötte upp några vänner till Sandra och sen gick vi till en jättehärlig italiensk restaurang. På restaurangen brygger de eget öl så det var vi såklart tvungna att smaka så vi beställde in fyra sorters öl och det smakade jättebra - rekommenderas verkligen! Zaijian!!

Likes

Comments

Idag har vi haft en lång pluggdag hemma! Vi har börjat söka igenom vetenskapliga artiklar som vi vill använda till grund för vår uppsats. Vi har även satt igång att skriva vår bakgrund för vårt valda ämne. Vi kommer att skriva utifrån ett hållbarhetsperspektiv där vi ska se på svenska och kinesiska företags hållbarhetsstrategi, hur de kan använda detta för att vinna konkurrensfördelar. Zaijian!

Likes

Comments

Nu har vi flyttat in i vår lägenhet! Innan dess hade vi ett hotell här i Beijing för 4 nätter. Och ja, 4 nätter var tillräckligt i detta rum haha. Bara för att ge er en bild av hur vårt hotellrum såg ut så ser ni på bilden, En toalett mitt i rummet, jättetrevligt! Zaijian!

Likes

Comments

SE UPP för falska sedlar i Kina... När vi åkte taxi häromdagen och skulle betala så började taxichauffören med att vägra att ta emot vissa sedlar från oss, vilket gjorde att vi var tvungna att byta ut sedlarna... Vad vi inte visste då men insåg senare var att han hade bytt ut våra sedlar mot falska sedlar som han menade på var våra egna och de ville han inte ta emotDet slutade med att vi fick 300 RMB i falska sedlar, vilket är ca 380 SEK. Vi har märkt att de falska sedlarna har ett jack i ena hörnet så nu är vi extremt noga med att titta så att de är äkta! Bortsett från den lilla incidenten så har vi det JÄTTEBRA :) Zaijian!

Likes

Comments