Efter att jag fått en del meddelanden på FB och frågor om hur vi har det här i Kanada så inser jag att det är dags för en uppdatering.
Amanda och Ellen har påbörjat en ny termin och Amanda har gjort sina första exams. Fina resultat och är imponerad av tjejernas språkutveckling. Igår var det tyst minut på Amandas skola utifrån dödsskjutningen i Florida. Brandalarmet gick samma tid på Amandas skola och vi har fått information hem om vikten av att prata om dessa händelser hemma. Verkligen otäckt när sånt händer och tjejerna har haft flera övningar under året utifrån olika situationer som kan uppstå och hur de ska agera.

Niclas jobbar en hel del och spelar hockey en gång i veckan. Själv umgås jag en del i ONC- Oakville Newcomers club. Så roligt att träffa människor från hela världen och alla har vi en gemensam nämnare- Att flytta till en nytt land. Man behöver inte beskriva så mycket om alla svårigheter och utmaningar som man stöter på utan alla förstår. Vi har alla olika utmaningar beroende på vilket land man kommer ifrån. En tjej från Puerto Rico berättade om hennes utmaningar att hitta rätt kläder till detta klimat här i Toronto. Har inte ägnat en tanke på att det kan vara svårt. På tal om klimat så har vi haft en fantastisk vinter här med snö och för det mesta blå himmel och sol. Den största skillnaden mot Sverige är nog ändå att vi har det så mycket ljusare här. Har under tiden vi varit här reflekterat över allas inlägg om vädret i Sverige och när man bott hela sitt liv i Sverige så har man vant sig vid klimatet men nu när man upplever detta så förstår man vikten av behovet av ljus. Snart kommer våren och ser verkligen fram emot det.
Nu har vi packat resväskorna och åker till Ottawa i två dagar och sedan en dag i Montreal. I Ottawa ska vi på Winterlude och bl.a. åka skridskor på Rideau Canal. På måndag ska Niclas på möte i Montreal så då hänger vi med och ser oss omkring under dagen. Det är långhelg här så ser fram emot denna helg tillsammans med familj och en annan familj från Sverige som flyttade hit samtidigt som oss.

 Ska se till att göra ett inlägg om vår helg.
Har inte glömtf att blogga men livet flyter på här så man glömmer bort att dela med sig av livet här men ska bättra på mig. Kort och gott så är livet här ett äventyr i livet men saknar familj, släkt och vänner såklart.
Ha en fin helg !

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är glada julen slut slut slut ...
Här i Kanada är det smidigt när man ska städa ut julen då man bara ställer ut granen utanför tomten i samband när sophämtningen kommer och hämtar övriga sopor. Vår gran har inte barrat ett enda barr i år så det var lite sorgligt att kasta ut den men så här efteråt så är det ganska skönt. Den blev ganska fin i snödrivan oxå:) Imorgon blir det inhandling av lite vackra tulpaner. Vädret här är galet då vi hade -21 grader förra vecka och idag +11 grader. Vi har haft massa snö sedan i mitten av december så ganska nöjd med all snö nu som för tillfället regnar bort. Nästa vecka ska det bli kallare igen och komma mer snö. Själv längtar jag redan till våren💐

Likes

Comments

För två år sedan var vi på en semesterresa till Thailand. Första delen av semestern var vi i Khao Lak, som var en lugn och vacker semesterort men fortfarande fanns många spår efter Tsunamin. Reagerade på att många av ortens befolkning hade mycket stora och fula ärr och säkert även det spår av det hemska som drabbat dem och många andra. Innan vi reste så laddade jag ned Pigge Werkelins ljudbok "Klockan 10:31 på morgonen i Khao Lak". Samtidigt som jag gick på stranden lyssnade jag på boken och kunde samtidigt se alla små fina minnesmärken efter de drabbade. Det var gripande att läsa och samtidigt vara på plats och efter denna resa har jag i omgångar läst Pigges reflektioner i livet efter detta. Har tyckt att han haft ganska sunda åsikter och känt både respekt och medkänsla för honom och för hans fortsatta liv efter att han förlorade sin familj. Att livet går vidare och att fortsätta leva.

Nu två senare har jag läst hans inlägg på Fb daterat den 26 december 2017 och blir ordentligt illa berörd av det han skriver. Kommer inte att dela hans inlägg här då jag faktiskt tycker att en del av det han beskriver är både känslokallt och rent ut sagt osmakligt. För att citera honom;

"Hur illa det än kan låta i vissa öron så har jag bytt ut Ulrika mot Monika och Charlie och Max mot Wilda och Towe. Min familj är komplett, vilket gör det enklare att leva vidare. Säger inte att alla ska ersätta den man mist men för mig kändes det helt rätt och det räcker för mig..."

Han gör andra beskrivningar som jag verkligen håller med om men hur kan man ens uttrycka att man ersatt och bytt ut sin dåvarande familj. Sin döda fru och sina två döda barn. Tänk Dig själv att Du ska uttrycka det till dina nu levande barn och man. Att de blir utbytta och ersatta.

Tänkte först när jag läste inlägget att han måste klumpigt ha valt sina ord men längst ned i inlägget uppmanar han andra att dela hans inlägg. Så många har gillat och delat och jag förstår verkligen inte det. Har man ens läst vad som står. Blir sällan upprörd över andras inlägg och åsikter utan tänker att man har just olika åsikter men i detta fall blir jag så berörd och förstår inte att det är samma som skrivit boken som nu skrivit inlägget.

Nä, herr Werkelin nu slutar jag att följa dig och hoppas innerligt att dina nuvarande barn inte läser ditt inlägg och förstår att även de är utbytbara.

Till detta vill jag bara säga att våra vänner i Sverige inte ersätts och byts ut mot nya i Kanada utan vi saknar Er alla och nya bekantskaper och vänner berikar ytterligare i vårt liv men ingen går att ersätta eller byta ut.

Stor kram från mig

Likes

Comments

Igår eftermiddag åkte vi över till Buffalo för att se Sverige spela sin sista gruppspelsmatch mot Ryssland i JVM. En spännande match där Sverige till slut lyckades vinna på straffar. Sverige hade så många målchanser under matchen och framför allt i förläggningen men lyckades inte få in pucken. Matchen blev så lång den kunde och vi fick bråttom tillbaka till Kanada för att fira in det nya året. Vi ville över till den kanadensiska sidan av Niagara fallet och vi hann men det var galet mycket med folk och svårt att hitta parkering. Blev av med bilen på en liten gata och vi sprang ned mot fallet och hann precis. Filmade en stund av fyrverkerierna. Tror faktiskt att springturen mot fyrverkerierna symboliserar året 2017 som var ett intensivt år med alla förberedelser inför flytt och tiden i Kanada. Nu ser vi fram ett nytt spännande år i Kanada och det känns skönt att det mesta av det praktiska är klart och vi kan flyta med i det Kanadensiska samhället. Vi trivs här och livet är ett äventyr! Saknar inte Sverige men givetvis saknar vi våra vänner, släkt, fd kollegor och familjer! Ni finns ofta i våra tankar och vi pratar ofta om Er!

Skickar en varm kram till Er alla och en önskan om En god fortsättning och Ett Gott Nytt 2018❤️

Likes

Comments

Varit och sett ILLUSIONISTERNA-LIVE FRÅN BROADWAY. Magi och har aldrig varit min favorit men detta var otroligt bra. Jag blev tom rörd av deras magi så att det kom tårar. Så fascinerad av deras mystiska kraft. Vissa delar var även lite otäcka så jag var tvungen att blunda, men även en hel del komik. Hela familjen ger detta högsta betyg så gå om ni får möjlighet till det. Min personliga favorit bland magikerna är Colin Cloud.

Likes

Comments

Nu har vi firat vår första jul i Kanada! En vit jul med blå himmel och -2 grader. Idag snöar det så mycket så vi vet inte var vi ska göra av all snö. En fantastisk vinter☃️

Likes

Comments

Mysig julshopping med mamma i Eaton centre under tiden när Niclas och pappa var på hockey. Utbudet i Toronto är fantastiskt och det finns så mycket att det gör det svårt att handla. Nu är iallafall snart alla julklappar inhandlade.

Likes

Comments

Igår var Niclas och pappa på hockey. Maple Leafs vann med 8-1 och Nylander gjorde 7-1 målet. Härligt upplevelse med massa jippo under matchen. Ser rätt nöjda ut på bilden eller hur:)

Likes

Comments

Nu är det nedräkning till jullovet! Amanda och Ellen har verkligen slitit med skolan och med gott resultat. Helgerna här innehåller en hel del studier och nu behöver de få vila upp sig. Denna vecka ska de ha olika klädnader varje dag. Idag var det Winter wonder day för Ellen och Ugly sweater day för Amanda. På fredag ska vi fira att tjejrna får jullov till 8 januari.


Mon Dec 18: PJ Day - show off your stylish (yet warm and fuzzy PJ’s)

Tues Dec 19: Winter Wonder - let’s see your best snow gear (hats, mitts, scarves)

Wed Dec 20: Ugly Sweater Day … enough said

Thurs Dec 21: Festive Headwear Day … get some antlers or Santa hat to show off

Fri Dec 22: Float Parade and sing along … make a float (check with your teacher if making float in class or at home) and march in the parade

Likes

Comments

Nu har Niclas börjat spela hockey igen och igår var det match. Han spelar i Coyotes. Det var roligt att titta på matchen och utav skottstatistiken (Niclas lag var bortalaget) så kan ni förstå att de hade tur då matchen slutade oavgjort. Matchen var slut 23:10 så de har väl inga direkta bra matchtider men han slipper åka tidigare från jobbet iallafall:)

Likes

Comments