Varm choklad på nyttigt vis

Fyyyy vad kallt det är ute alltså! Får ont i hela kroppen. Dock lyser solen så himla fint idag så jag lockades att ta mig ut på en löprunda. Trots flera lager kläder lyckades jag inte få upp värmen helt och hållet på hela timmen jag sprang, men det gjorde att jag istället sprang desto snabbare haha. Extremt skönt efteråt i alla fall.. När man får komma in, duscha lääänge och äta lunch framför tvn.

Har pluggat en stund nu också. Eller ja, typ 45 min hehe. Tillräckligt för att jag ska känna mig duktig (det är ju faktiskt helg!!), så nu ska jag slå mig ner bland alla kuddar i sängen och dricka varm choklaaad. Denna nyttiga variant är hur god som helst, jag känner knappt skillnad mot vanlig. Hett tips för att ta sig igenom sista vintertiden nu. Värme och mys i en och samma kopp

Vad du behöver - 1 stor kopp

3 dl valfri mjölk
2 urkärnade dadlar
1 msk kakao
1 nypa salt

Hur du gör

1. Mixa ihop dadlar med 2,5 dl av mjölken, kakao och salt. Värm upp i en kastrull.
2. Värm resten av mjölken i mikron eller en annan kastrull och skumma mjölken med en mjölkskummare eller genom att vispa hetsigt med en vanlig visp. (Det går självklart bra att skippa den skummade mjölken om man vill)
3. Häll upp chokladen i en kopp och toppa med den skummade mjölken.

/Elin

Gillar

Kommentarer