Kvargfrallor på 20 minuter

Dessa små frallor är världens bästa grej när man som jag älskar nybakt bröd men får ont i magen av för mycket vetemjöl eller kanske tycker att det är alldeles för tidskrävande att baka. Frallorna är gjorda på två superingredienser - kvarg och havregryn, och blir otroligt nog så jäkla goda! Knapriga på ytan och saftiga inuti. Ljuvliga att äta varma bara med en stor klick smör på. De är dessutom lika snabba att göra som att slänga ihop vilken annan frukost som helst nästan. Så tipstips för att lyxa till vardagsmorgonen!

Vad du behöver - 4 små frallor

2,5 dl naturell kvarg
2 dl havregryn
2 krm salt
1 tsk bakpulver

Valfritt: Släng i lite frön i degen eller sesamfrön på toppen för extra crunch!

Hur du gör

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser till en deg.
3. Forma bollar och platta ut dem lite på en bakplåtspappersklädd plåt. Strö över sesamfrön om du vill.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min tills bröden fått färg och knaprig yta.

/Elin

Gillar

Kommentarer

Josefine boman
,
elin tror du de går att frysa dessa ?😀😀
Sweatli
Sweatli,
det borde inte vara några problem😁 kanske att dom blir lite mjukare/degigare efteråt men det kanske går att värma upp dom i ugnen igen då så dom får krispig yta🤔😘
nouw.com/sweatli