En ensam och underbar fredag

Såhär såg en fredagskväll hemma hos oss ut för några veckor sedan när min kära sambo var borta. Och EXAKT såhär har jag bestämt att även denna fredagskväll ska bli. När jag har lägenheten för mig själv tycker jag om att passa på att vara helt ensam och samla lite ny energi med att äta precis det jag är sugen på och kolla chickflick efter chickflick från sängen ända tills jag somnar och kan bre ut mig över heeela vår lilla säng själv, haha. Oftast blir det räkpasta eller räkmackor för att det är bland det bästa jag vet medan Elias inte tycker att det är någon höjdare..

Slänger in receptet på räkpastan här, som jag också ska äta ikväll (iiih längtar). Nästan för enkelt för att kalla det recept men ändå.. dödsgott är det i alla fall. Perfekt när man kommer hem en trött fredagskväll och vill ha snabblagad men lyxig helgmat. Jag är däremot faktiskt helt ledig idag och ska träna på riktigt för första gången efter 3 veckors förkylning. Sen ska jag städa varenda vrå av lägenheten och göra det mysigt innan min ljuvliga ensamma fredagskväll kan börja!

Räkpasta med pesto och parmesan - 1 port

1 port valfri pasta (jag gillar såna där skruvar bäst)
Ca 100g räkor
En stor näve ruccola eller annan bladsallad
Ca 2 msk solroskärnor
Några msk grön pesto
Massor av färsk parmesanost

Hur du gör

1. Koka pastan. Tina räkorna om de är frysta (gör dock gärna detta några timmar innan genom att lägga ut på en tallrik med hushållspapper i rumstemperatur).
2. Rosta solroskärnorna på hög värme i en torr stekpanna tills de får färg. Ställ åt sidan.
3. Blanda den nykokta pastan med pesto och ruccola. Lägg på räkorna och de rostade solroskärnorna.
4. Riv över massor av parmesan och hugg in!

/Elin

Gillar

Kommentarer