Header

Eftersom jag framöver hoppas på fler nya möjligheter och vill starta på ny kula så kommer här min nya blogg. Jag har även kopplat min instagram till den bloggen. Jag hoppas att få se er där <3

http://nouw.com/nyborjaren

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För ett år sedan fick jag idén som jag idag arbetar med att förverkliga vid sidan om annat arbete. Jag visste för fem år sedan att jag ville bli egenföretagare och pratade om tusen idéer som jag ville förverkliga. Det tog mig tid att hitta det som lät rätt för mig. Under all denna tid har jag ofta fått höra "hur går det med företaget, det har ju gått en evighet?". Det märks att många inte vet vilket jobb det ligger bakom en ordentlig uppstart. Av mina år av utbildning fick jag lära mig en sak som var väldigt viktig vid intervju av butikschefer och det var att inte skynda saker i onödan. Jag vill inte bara start ett företag, jag vill ju främst av allt att det ska fortleva. 

Att hitta en nisch, något som står ut kräver tid och engagemang. Vid sidan om allt detta har jag även jobb att fokusera på. Vissa säger ja men varför säger du inte bara upp dig. Det kanske inte vore fel om det vore så att jag hade flera hundratusen på banken men jag föredrar att använda mina företagspengar till just det, företaget. 

Det jag försöker säga är, om någon i din närhet är på väg att starta upp något. Stötta den, peppa den och agera gärna bollplank. Men ifrågasätt inte för mycket om varför det dröjer. Det finns tusen anledningar till att dröja. Självklart ska jag inte vänta mer än två år på uppstart. Jag har haft idén nu i ett år och företaget registrerades officiellt för två veckor sedan. Jag ser fram emot allt arbete som behöver göras med nöje just för att jag vet att det är min dröm. Sedan har det även hänt att jag varit tidsoptimist och trott att det var lättare men så är det inte. Det är svårt speciellt när man inte riktigt vet var man ska börja. Detta är en utav anledningarna till varför jag kontaktade Nyföretagarna och bad om att få en mentor. På onsdag ska jag träffa honom och klickar vi personligt så kommer han att förhoppningsvis vara min mentor i ett års tid. En person som har flera års erfarenhet som Vd och som jag tror kan bidra stort i min utveckling som egenföretagare. 

Kram till er alla som visat ert stöttande. Det betyder mycket. 

Likes

Comments

​Igår pratade jag med en juvelerare/pantsättare om smycken och det kom fram en hel del intressant som jag vet många utav oss inte tänkt på. 

När du köper ett smycke i butik betalar du delvis för:
1. Butikens kostnader 
2. Smyckesskaparens arbete
3. Stenarna 

När du köper i butik är smycket oftast helt nytt vilket gör att dessa kostnader alltid ingår. Men det du betalar mest för är egentligen inte stenarna (om det inte är så att det är en stor sten som inte kräver mycket arbete) utan själva arbetet som utförts på den. Slipningen, formningen, inköpet från ett annat land med mera. 

Han sa att han förstår inte varför folk insisterar på att köpa i butik när det egentligen finns en hel del smycken därute som bara burits antalet gånger som kanske bara behöver en enkelslipning och de ser ut som nya och är flera gånger billigare än samma ring exempelvis i butik. Han sa att han hade haft en ring i sin ägo som hos de kostade ca 2500 medan det i butik låg på 11.000. Otroligt eller hur? Min fd förlovningsring kostar idag i butik 11.000kr, tidigare 15.000kr. I pantbutik får man bara vad ringen är värd i vikt och karat och är ringen för arbetad så får du inte mycket alls för den. Så har du en dyr ring och vill bli av med den rusta upp den istället och sälj den på tradera eller fortsätt bära den. Du tjänar mer på det. 

Ibland är vi kanske för kräsna? Vi tror för mycket kanske på att det ger otur att bära någon annans ring men come on. Du tjänar mer på att faktiskt köpa i pantbutik eller annanstans begagnat. Så kan du istället njuta av resterande pengar för något annat. Många av ringarna i pantbutik kan se lite slitna ut men en enkelslipning i butik brukar inte kosta mycket så det är det värt. 

Sidor man kan besöka:

http://www.tradera.com/search?q=diamantring

www.pantbutiken.se 


Likes

Comments

Ledsen att jag inte skrivit på några dagar nu. Mitt fall på kullersten gav mig en redig akut nackspärr så har inte kunnat göra så mycket men nu kan jag iallafall sitta här och skriva av mig lite. 

Jag lovade er att jag skulle skriva efter att ha testat listan med sysslor i någon vecka och nu två veckor senare kan jag komma med resultat. Herrejösses! Det funkar! Vi har inte haft en enda diskussion angående hemmasysslorna och det har känts så skönt för honom för jag tjatar inte och för mig för jag behöver inte tjata. Hur bra är inte det?

Tricket är att man verkligen ska satsa på det båda två. Att man inte tjatar på varandra utan istället skriver det man vill att den andre ska ta tag i på listan och vice versa, samt att man skriver ner det man har gjort under dagarna hemma.

Denna veckas söndagsträff gick därför väldigt fort. Kändes som att jag satt där och ja, bara slängde över bra komplimanger angående vad han gjort hemma och ja det kändes nog bra för oss båda.

När man har det här under kontroll kan man gå vidare till att fokusera mer på förhållandet. Vad som kanske kan piffas upp mer och vad man skulle vilja satsa på framöver.

Vi hoppas på att få planera in en resa i slutet på denna sommar och det är för oss en bra belöning för allt vi gjort hittills. Så, ladda ner filen och skriv ut för det kommer att vara värt det!

Likes

Comments

Mitt i mörkret trevade jag efter mina nycklar för att kunna få ut min cykel från förrådet när jag på vägen trampade på en dold isfläck och föll bakåt i världens fart. Jag kände hur huvudet studsade mot kullerstenen och jag tackar att jag denna dag valde just den jackan som hade luva för utan den hade det förmodligen slutat illa. För mig som är ung, hyffsat frisk vid sidan om min diagnos är detta något som slutade i blåmärken, huvudvärk och nackspärr som heter duga. Hade jag varit äldre kanske utgången hade varit annorlunda.

Jag bestämde mig trots nackspärren ta min sambo till bion då vi hade bokat biljetter till filmen En man som heter Ove. Jag var riktigt glad att få komma ut i den friska luften på vägen dit och få möjlighet att tänka på något annat än en sned position i sängen därhemma. Bion ligger för övrigt ett stenkast bort vilket gjorde det hela enklare. 

Det finns filmer som man kan skratta åt, gråta åt, känna sig arg över etc. Sedan finns det de filmer där man kan göra allt och mer därtill, inklusive få en tankeställare på vad livet egentligen handlar om.

Denna film (utan att ge för mycket spoilers) handlar om en vresig gammal man som en gång älskat som få. Hur han ser sig gå vidare i livet utan denna person och vad som påverkat honom i livet till att se saker som han gör. För mig betyder kärlek en hel del. Kärleken till min sambo, min familj, mina vänner och mina medmänniskor. Jag kunde inte ignorera att jag satt där i en nästan fullsatt biosalong med grannskapet i Lindholmen som bestod av 80% pensionärer. Jag såg hur en man bara någon plats bort torkade sina tårar alltmer ju längre filmen pågick och det slog mig att han satt och höll om sin frus hand hårdare och hårdare i samma takt. Jag har nog aldrig känt att jag har ett så långt liv framför mig (hoppas jag då) som nu då jag tittade på paret och insåg att han säkerligen gråter för att han vet att inom några år kommer han att vara där den där vresiga gubben var. Själv utan sitt livs kärlek.

Jag tror precis att jag fick min 30års present i förskott. En påminnelse om vad livet egentligen handlar om. Den handlar inte om shopping, pengar, hushållsproblem eller vad jag ska ha på mig imorgon. Det handlar om relationer. Om att känna att man i sitt liv gjort det man kunnat för sig själv och andra. Att värdera det man har och jobba hårt för det man vill ha. Att man aldrig kan klara allt i livet helt själv. Det är ok att be om hjälp. Det är ok att fela så länge man ber om förlåtelse och gör rätt för sig. Det är ok att bli arg så länge ens lycka varar längre. Framförallt så är det viktigt att känna tacksamhet.

Nu när jag ändå kom in på den banan förutom att jag rekommenderar filmen, garanterat, så vill jag berätta lite om något som gjort en stor, eller snarare enorm förändring i mitt liv.
Tacksamhetsboken. En dag efter en hel del lyssnade på TEDtalks, där flertalet livscoacher gav tips på vad som kan berika ens vardag berättat om denna bok bestämde jag mig direkt för att köpa en.

Det kan vara vilket block som helst men det kommer att vara bland dina mest värdefulla. Garanterat.
Varje dag på morgonen, nu i hela två veckor, har jag skrivit 10 saker som jag är tacksam över.

För många kan 10 saker tyckas vara jättemycket men det är det inte om du börjar fundera på det.
Vissa dagar kan din lista skrivas hur lätt som helst och andra dagar kanske du kommer upp med det mest "självklara".
Det är inte bara VAD du är tacksam över som du ska skriva ner utan även VARFÖR, det är minst lika viktigt och kanske, till och med viktigare. För utan att veta varför vi är tacksamma är det svårt att framkalla rätt känsla inför det.

Ett exempel kan vara:
- Idag regnade det en hel del, det bara öste ner. Idag är jag tacksam för att jag kom ihåg regnjackan. Varför, för att den skyddar så bra, den är härligt rosa vilket får mig att känna mig gladare bland alla andra mörka färger, samt att den värmde mig.

Andra dagar när det känts extra tungt kanske det bara blir såhär på vissa.

- Idag åt jag kyckling med potatismos. Jag är tacksam att jag har mat som mättar mig. För att det tillför näring till min kropp, energi och gör att jag kan leva bättre.

Eller som idag. - Idag ramlade jag och slog mig hårt på en isfläck. Jag är tacksam att jag hade rätt jacka på mig. Att det inte hade regnat dagen innan och att jag landade med benen i snön. För att jag kunde ha slagit mig hårdare, skadat mig grövre och kunde ha blivit mer mörbultat.

Vilket nonsens kanske du tycker. Men, fyra dagar in i övningarna började jag redan att märka skillnaden. Jag klev upp gladare och piggare. Såg fram emot att skriva. Märkte att jag upplevde svårigheter som något lättare och mer hanterbara.

Jag är tacksam över er 102 läsare som läst denna blogg varje dag. Ni har fått mig att se över fler möjligheter. Så jag skriver det här med er i tankarna.  

Testa i två veckor. Jag lovar dig, att det kommer att tillföra en positiv påverkan i ditt liv.

Kanske blir din 100 tacksamhet att du läste just denna blogg? <3

Likes

Comments

Vad innebär Allahjärtans-dag egentligen? Det är nog något jag frågat mig varje år när det väl är dags. Efter noggrann diskussion med vänner och bekanta har jag kommit fram till detta. Denna dag är till för att påminna oss människor att vi faktiskt kan älska. Det kanske låter konstigt, behöver man verkligen bli påmind?

Ja. Om vi pekar redan nu på vissa skillnader jag märkt bland annat kulturellt så har jag insett att svenskar (inte alla men många av de jag träffat) säger inte ofta jag älskar dig eller överhuvudtaget till sina föräldrar. Som kille förekommer det desto mindre. Varför? Älskar man inte sina föräldrar? Jag har alltid tyckt att det är viktigt att säga det till sina föräldrar men efter flera diskussioner kom något fram som kanske inte alltid finns i sydamerikans tradition utan mer i svensk. Man behöver inte älska sina föräldrar. Har man inget gemensamt behöver man inte ens umgås. Ibland, inte ens ha en relation överhuvudtaget.

Det tyckte jag lät väldigt kallt i början. Men, jag insåg också att i Sverige i ett land där man faktiskt kan klara sig själv utan föräldrarna finns den möjligheten desto mer. Valet att välja bort föräldrarna. Det gäller även syskon med mera.

Men missar inte vi något här?

Jag förstår om föräldrarna är dåliga föräldrar, begår misstag och korrigerar de inte, stöttar dig inte, inte är mogna nog att förstå vad ett föräldraskap egentligen går ut på. Däremot så har jag även sett glädjen som funnits i att faktiskt möta mina föräldrar i deras misstag och se att, ja men jag är ju lik de även på det dåliga. Jag har sett deras misstag som ett sätt att lära mig själv vad jag ibland behöver backa på och bearbeta.

Mamma och jag är otroligt lika varandra. Jag ser på hennes styrkor och gläds och att jag också fått göra de en del av mig. Det dåliga ser jag över och försöker bearbeta det så att jag inte fortsätter på samma bana som kanske mamma gjort. Det är viktigt och jag tror att jag aldrig hade sett det så självklart om jag inte hade haft kontakt med mamma och sett det på nära håll. Kanske hade jag fortsatt på samma vis. Min kärlek till mina föräldrar grundar sig i den historiken vi har, de motgångar vi haft och den otroliga vandringen som är mognad. Att vi alla mognat på alla sätt och vis och idag kunnat mötas på ett mycket mer balanserat sätt. Jag tror att vi många gånger försöker ändra våra föräldrar och inser kanske inte att de innehåller den viktigaste läxan i vårt liv. Att vi har möjligheten att förändra oss själva om vi vill och tar tid på oss att göra det.

Likadant vänner. De säger att den bästa vänskapen är en osjälvisk sådan men jag har genom åren även sett att det är lätt att det istället blir obalanserat. Det är viktigt att man som vän själv ser över, vad har jag att erbjuda och vilket värde sätter min vän på mig och vår vänskap? Att ställa upp för varandra är a-o.

En sak jag tror många glömmer också. Dina medmänniskor. Man är oftast mer mån om den innersta cirkeln i ens liv och glömmer bort människorna vi stöter på minst lika ofta. Brevbäraren, tågvärde, busschauffören, personen i kassan i din favoritbutik. Dela med dig av glädjen. Litet eller stort så kan du göra en skillnad i en annan persons liv.

Idag satte jag upp hjärtserpentiner i vår trappuppgång. Kan verka fånigt men jag tror att det kommer att få många att le idag och det gör mig desto gladare :)

I en vardag där vi är så otroligt uppkopplade hela tiden är det viktigt att vi kommunicerar IRL också. Häromdagen hör jag ett par diskutera då tjejen i förhållandet blev sur över att han aldrig håller hand med henne numera för att han alltid har mobilen i den andra och inte kan hålla och swipa samtidigt. Seriöst? Där får även jag fundera stort på vad man egentligen värdesätter i livet. Jag har ställt bort mobilen desto oftare efter att min partner ansåg att den var uppe för ofta. Vid matbordet ska det inte vara några mobiler för det är då ni verkligen som par har chansen att samtala. Glöm inte att fokusera på detta. Det är så otroligt viktigt för får man det inte att ingå i en relation kan det hända ganska fort att man glider ifrån varandra.

Så kom ihåg. Alla hjärtans dag är enbart en påminnelse men glöm inte var dag där du faktiskt kan göra skillnad, inom dig och för andra. Det är minst lika viktigt. Glöm inte, kärlek är ingen bristvara. Den kan inte ta slut helt och hållet. Vissa perioder kanske man har lite mer utav det och andra mindre men, vi kan alltid fortsätta "producera" fram det i den mån vi vill dela med oss. Glad alla hjärtans dag på er <3

Jag rekommenderar denna video angående vad riktig kärlek är:

Likes

Comments

Så efter många diskussioner med både vänner, familj och sambo kan jag bara konstatera en sak. Samboskap är INTE lätt.

Först av allt är vi nog alla överens om att mycket hänger på tidigare erfarenheter, ålder, mognad, planering och framförallt kommunikation. Om det ska fungera behöver det finnas en balans och det är inte alltid så lätt. I mitt fall är det så att jag är snart 30 och min sambo nyligen fyllda 25. Jag har haft tre sambos tidigare och han har aldrig haft någon, faktum är att jag är hans alldeles första seriösa förhållande. Med det i tankarna började det märkas ganska snart att vi var på olika våglängd.

Så vad gör man. Han städade och diskade knappt hemma hos sig i sitt korridorsrum och han är inte bra på att planera. Jag var stökigare förr men hade kommit till en punkt där jag ville ha förändring och slog mot överplanerande istället.

Det gäller att som par, hitta sitt mellanting och det kan ta ett litet tag. Vi testade med att bo ihop först och se hur det kändes. I sinom tid flyttade han in till mig men hade sitt korridorsrum kvar ifall att det behövde tas pauser emellan. Sen flyttade vi officiellt ihop när vi väl flyttade hit till Göteborg. Jag tror att det är väldigt viktigt att inte bo så länge i någon annans tidigare lägenhet då man som par behöver hitta något gemensamt. Något som känns som ert med andra ord. Ni får chansen att samsas om inredning och hur det ska se ut därhemma. Nu är de flesta av möblerna fortfarande mina vilket inte är så konstigt med tanke på att jag bott hemifrån sedan jag var 16 men sakta med säkert kommer vi att börja byta ut saker till något gemensamt. Som nu till exempel, vi behöver ny garderob och ny förvaring för badrummet.

Vad gäller flytten hit, i det här läget var det lite svårare för oss för han var i skolan direkt när han kom hit och jag arbetslös då jag sagt upp mig för att följa med honom. Det resulterade i att jag tog mig an att tömma i stort sett alla flyttkartonger och dekorerade bäst jag kunde. Nu när tiden gått ett tag och han kan slappna av lite mer ifrån skolan har vi börjat diskutera hur vi ska göra om här hemma.

Vad gäller städningen. Vi har gjort det enkelt för oss. Han hatar att dammtorka, moppa och dammsuga. Jag hatar att tvätta. Så lösningen där blev enkel. Vi gjorde det vi tyckte mest om att göra istället.

Sen kom allt det där andra. Även om jag storstädar en gång i veckan så blir det disk och det mycket med tanke på att vi inte har någon diskmaskin. Disk är bland de mest vanliga anledningarna till varför par bråkar i hemmet. Vi har inte plats för diskmaskin så, vi har sagt att vi tar hälften oavsett vems det är för vissa dagar är jag ledig och det mesta är mitt och tvärtom men det jämnar ut sig i längden iallafall.

Sen har vi behövt ta fram planering för att underlätta vissa saker. För många kan det kännas extremt att vara så noggrann men om man vill undvika onödiga dispyter så är det viktigt att båda vet vad som gäller och båda är sams om det.

Get things done heter en planeringslista som vi har, där skriver vi in vårt schema (jobb, träning, etc), vem som ska rasta hunden, 2 aktiviteter i veckan som vi gör tillsammans något som är väldigt viktigt att planera in för vi har märkt att när någon utav oss jobbar mycket eller pluggar mycket är det svårt att få aktiv kvalitetstid ihop. Det är jätteviktigt för förhållandet att känna att man gör gemensamma saker ihop som är roliga. Den ena aktiviteten planerar han och den andra jag. Vilket också kräver att om det är någon som inte är lika fantasifull, faktiskt lär sig att söka på nätet efter förslag och tar ansvar över att få en aktivitet genomförd.

Vi har sedan dess : hajkat, simmat, spelat biljard, gått på restaurang, gått på museum, haft picknick, gått på kulturbåtsfestival, sett bio på gammalt vis etc. Har man en bra kommunhemsida så brukar det stå en massa tips på kommande evenemang och saker man kan göra i stan som inte kostar överflödigt mycket.

Sedan har vi på den listan även en flik för prioriteringar. Om vi behöver fokusera på att tex handla något viktigt, eller göra något av vikt. Det kan vara att boka en tid för veterinärbesök för hunden, lägga upp ett event inför vår nästa träff med vännerna etc.

Det är första planeringen. Andra planeringen är kanske inte så mycket planering i sig utan snarare ett dokument där vi skriver ner när vi gjort något i hemmet. Många förhållanden har problem för att det är så himla ojämt vad var och en gör i hemmet. Det viktiga är kanske inte just vad man gör för all städning är viktig utan ATT man gör det.

Så jag skapade ett dokument där vi helt enkelt fyller i om vi tex gjort något under dagen som räknas som hushållssyssla.
När man gjort en syssla, skriver man ner det. Där finns även en flik för din partner att fylla i för "kom ihåg-delen" som kan fyllas i på kvällen om din partner känner att du glömt något och gärna ser att du tar hand om det innan veckan är slut. Jag ansåg att en sån här flik behövdes för att som kvinna (nu vet jag att det finns undantag, att män också kan göra det) har jag känt att det är lätt att ta på sig mamma-rollen och börja säga åt sin partner vad den behöver göra. Vilket inte är fel MEN, det kan bli så jädra tjatigt. Tillslut finns risken att din partner tycker du är tjatig och du tycker att ja du är trött på att tjata. Det tar energi och blir väldigt frustrerande. Så med andra ord eliminerar vi det här med denna lista.

Planen går nämligen ut på att varje söndag har vi söndagsfika. Där tar vi fram våra listor och ser över hur det funkat. Om din partner inte gjort många sysslor alls under veckan och din är överflödig ja då märker ni kanske direkt var prioriteringar gjorts och var era problem kanske rotar sig i.

Ibland är det ok att inte hinna med allt , tex vid tentor eller för mycket jobb. Då får man som partner den söndagen ha lite mer förståelse för att det inte riktigt gått att göra så många sysslor under veckan. Om det däremot är något som pågår hela tiden behöver det ses över varför och vad man behöver ändra på.

Iallafall. Två av de filerna lägger jag till här från sidan jag fick de ifrån nämligen "simpleasthat" heter den. En annan av de är den jag skapat själv, den som handlar om sysslorna.

Varje söndagsfika planerar vi ihop vad vi ska göra under veckan som sagt men vi skriver även ner tankar och så i ett block som vi tar fram varje söndag för att försäkra oss om att vi tagit tag i saker som togs upp då.

Det kan låta lite konstigt, stelt och ja, ovanligt. Men, det är det inte. Många gånger skrattar vi åt vissa saker och vi har känt oss tacksamma med lugnet som efterföljt denna typ av planering. Det kräver dock att ni verkligen satsar på det båda två för att det ska funka och att ni testar det en tid innan det kanske börjar ge det resultat ni önskar. Men det är lätt värt det.

Klicka på dokumenten nedan. En utav de är på engelska den andra på svenska.

Likes

Comments

Ok. Så du vill kanske inte göra det hela för komplicerat men, du vill gärna att dina gäster ska känna att det är en speciell dag. Så här kommer jag med lite enklare dekorationstips på vad just DU kan göra :)


Ta vara på de kulor som blev över efter att du dekorerade granen och häng upp de i trådar efter varandra och häng sedan upp på taket ovanför det bord där ni ska äta. Kan bli riktigt snyggt om du har rätt kombination på färgerna :)

Plastmuggar med glitter är så onödigt dyrt. Jag rekommenderar dig istället att ALLTID ha en flaska spraylim hemma och utnyttja det ihop med glitter för att göra dina självgjorda (väldigt enkelt att göra) muggar.

Samma går att använda på Ikeas vanliga rislampa.

Snygga flugor passar utmärkt både som servett och som en mindre dekoration på glasen.

Glöm inte att förse dina gäster med lite extra partygrejer. Så som konfetti, ljusstavar, popglitter, tomtebloss med mera i småpåsar funkar utmärkt. Eller kanske liggandes i en fin vas nära bordet.

Glöm inte att dekorera minst en vägg därhemma så att ni kan vara redo att ta de där riktigt snygga bakgrundsbilderna med festtema. Passa på att köpa julglitter nu till ett superpris på mellandagsrean och häng upp!

Tillsammans med en snygg hemmagjord banderoll eller året i stora bokstäver.

Glöm inte att prata om det gångna året! Visa tacksamhet genom att lägga en lapp var i burken och sedan tar man upp de direkt efter middagen innan skålen. Ett perfekt sätt att påminnas om vad som varit bra under året.

En del utav er vet säkert att jag är galen för photobooths. Det är så himla kul att använda de som en liten temporär utklädnad. Folk skrattar och tycker att det är kul! Så 36 Avenue har fixat så att ni kan få några att skriva ut. Så varsegoda, skriv ut och klistra sedan fast på kartong och limma därefter en grillpinne/popperstick på en ände.

PHOTOBOOTH 1

PHOTOBOOTH 2


Glöm inte att konfetti kan du även få till på drinkarna. Använd färglatt strössel, doppa koppen eller glaset i smält choklad och doppa sedan i strösslet. Både fint och gott samtidigt! Glöm inte att använda kulströssel och inte de vanliga långa för de har en tendens att falla av för snabbt.

​Mer kommer inom kort! ;)

Likes

Comments

Tänk vad man såg fram emot julen men samtidigt fasade inför den. Allt prat om Gina Dirawi som julpresentatör var ju trots allt inte så farligt, eller hur? Kanske var det folks sätt att få utlopp för alla möjliga sorters åsikter om allt möjligt och hittade en "bra" måltavla? Jag tyckte hon gjorde ett bra jobb. Heja säger jag bara <3 

Snön föll inte på många platser i Sverige och vad hände? Ingenting. Mer än att jag slapp frysa ihjäl och klä mig som en Michelingubbe. Men, ja om jag ska vara helt ärlig så saknade jag snön det måste jag erkänna. Kanske för att det någonstans inombords fann en så stor lust att göra en ängel på marken och åka pulka med mina nu snart alltför stora brorsdöttrar.Sen fick jag inte tusen paket som när jag var liten men vad gör det? På något sätt känner jag mig tacksam att inte behöva flöda över vårt alltför överflödade lägenhet med fler saker. Allt det här mina damer och herrar, det kallas för lyxproblem.

Tacksamhet är snarare något vi verkligen bör utöva som jag sagt tidigare och jag säger det igen. Tack för detta år av kärlek. Snart inleds det nya året om ett par dagar och jag kan inte säga med ord hur det känns inombords.

Idag åt jag mig mätt, skrattade, sjöng, var glad att ha en familjs om är enad och som känner ro hos varandra.

Jag hoppas att du haft det fint du med. Har du inte haft det så finns det alltid en plats eller två att lägga till hos mig.

Släpp nu inte kontakterna. Kom ihåg att familj handlar om mycket mer än bara julen. Släpp aldrig gemenskapen och skratten, få de istället att eka till evigheten <3

Likes

Comments

Sista dagarna mötte vi upp mammas väninna, Belén och hennes man Miguel. Vi åt bland annat med de på den kinarestaurangen jag visat tidigare. Iallafall, ett riktigt trevligt par som tidigare bott i Stockholm och ägt en salsaklubb bland annat. De bodde i ett högt höghus i Torremolinos nu med världens utsikt! Sista dagen bestämde vi oss för att gå runt lite nere vid hamnen där vi åt självklart vår favorit : gambas al pil pil (räkor i stekhet olja med vitlök och chili) mums!

Efter lunchen hyrde mamsen en båt så att vi kunde åka ut och njuta av både utsikt, värmen och vi fick även fiska. Det fanns en chans att få se delfiner då vattnet var så lugnt men tror att delfinerna hade andra planer för några sådana såg vi inte. Istället njöt vi av sangria ombord och solande vilket var super det med. Att hyra en båt var billigt, minimum antal personer är 4 men mamma orkade inte vänta på andra så hon betalade istället för alla och själva gick vi ombord. Not bad morsan.

Om ni undrar vad det brukar ligga på så finns det båtar från 100 kr per person upp till ja 1000 lappen. Beroende på hur stor båten är, hur länge du tänkt åka och vad du vill ha ombord. De serverade ombord på våran cava, läsk och sangria.

Justja! Glömde nämna flamencon. Om ni åker till spanien är en flamencoshow ett måste. Där syns det direkt att spanjorerna fick besök från araberna och fick influenser av dessa i musiken. Det är nämligen en blandning av att de sjunger på spanska men på ett arabiskt vis och flamencodansarna är så otroligt duktiga i vad de gör. Det är ingen lätt dans, tro mig. Den kvinnan som dansade mest var otroligt bra men oj vad det såg jobbigt ut på slutet!

I det stora hela kan jag känna att Torremolinos och det städerna runtomkring är helt klart värda att besöka. Är man en barnfamilj eller personer som gillar när det är lite lugnare i stan är November en riktigt bra månad. Vi hade tur med vädret sa de så kolla vädret ordentligt innan ni åker. Det finns gott om restauranger kvar trots att många gått i konkurs efter krisen samt att många restauranger stänger då det inte är värt att ha öppet under lågsäsong men, som sagt så finns det väldigt mycket kvar som är öppet. För att få de godaste från havet skulle jag råda er att ni äter vid stranden då det där är färskt som bara den. Så pass att du även får välja fisken direkt efter att de fångat upp den. Flamencoshowerna har hotellen bra koll på. Den vi gick på såg lite skum ut utifrån då man för att ta sig dit fick gå förbi ett kebabhak rakt in i en gränd och då de enbart öppnar nedre delen av restaurangen då det är show så luktade det lite instängt i början men sedan vande man sig. Showen var trots allt det viktigaste och det var hög nivå på dansen. Ungefär 230 kr per person inklusive en drink och det kan man leva med eller hur?

VI gick även på karaoke där vi stötte på ett par glada (kanske lite för glada) engelsmän, vidare till en av nattklubbarna som heter Atrevete (våga) som var riktigt bra. Vi åkte därifrån med en spanjor som var otroligt snäll som vi lärt känna under kvällen. Han lämnade av oss på hotellet och vi tittade på klockan. 05.40 vilket innebär att vi åkte rätt sent ifrån klubben. Inte många som kan festa så pass länge med sin 65-åriga morsa eller hur? Men gu va kul det var. Musiken var riktigt bra, en mix mellan klubbmusik och latinsk musik. Killarna var riktigt bra på att dansa och på övre dansgolvet hade de proffsen.

Vi hade tänkt åka till Fuengirola igen inför sista kvällen men det blev istället Casinot. Mamma vann som vanligt och så pass mycket att hon kunde betala hela vår tre rätters middag. Jag förlorade 250kr. Maten var otroligt god och de bjöd på aperitif samt ett efterrättsfat som ni ser nedan. Casinot var inte fullt vilket var ganska skönt för då slapp man en del typer som kanske annars hade varit där. Men riktigt snygg inredning och hög klass på kockarna.

​Jag kan med handen på hjärtat säga att denna resa var en av de bästa <3

Likes

Comments