Nu är våran livbåt klar. Det enda som vi ska göra nu är att testa den. Vi har både tejpat o limmat ihop den. För att den ska bli rund så är de en ballong inuti foliet. Dom röda piprensarna på modellen ska föreställa lampor. Förut tejpa vi fast de men sen kom vi fram till att tejpen kanske löses upp i vattnet så nu har vi limmat fast dom istället. Dom vita frigolit bitarna har vi limmat fast för att den ska kunna flyta bättre.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag är det våran 6 lektion, och vi har precis gjort klart våra ritningar och våran båt är nästan klar,våra problem var hur vi skulle göra våra lampor på båten. Så att Hugo kom på en idé att han kunde ta en piprensare och vira den till en boll. Nästa lektion ska vi försöka göra klart båten och testa den.

Likes

Comments

Hej! Dagens lektion har vi gjort klart våra 2 ritningar som visar hur den ser ut framifrån och från sidan. Det har varit lite svårt att rita ritningen bra så de inte ser kladdigt ut och de va också svårt att sätta ut måtten. Men vi hjälptes åt och gjorde så gott vi kunde. Nästa lektion blir att rita den allra sista ritningen och sen bygga våran båt.

Likes

Comments

Nu är det fjärde lektionen och vi är alldeles strax klar med våran ritning. Men vi har även två till ritningar att rita. Och så har vi hittat all vårt material som vi kommer att behöva, det är piprensare, ståltråd, trä, gummisnodd & aluminiumfolie.

Likes

Comments

Idag var det våran tredje lektion och vi har ritat våran ritning. Hugo har även kollat på vad vi ska använda för material till modellen. Vi ska rita våran ritning i skala 1:20. Våran livbåt ska vara en boll och det ska va en platta i mitten av bollen och under den ska de va hjul som snurrar så att bollen står stilla.

Likes

Comments

Lektion nummer 2 

Här är våran första skiss på livbåten. Den är ritad uppifrån. Vi har nu kommit fram till nästan alla idéer och nästa lektion ska vi börja med ritningen. Våran livbåt ska va rund och den ska ha stolar inuti. Dagens lektion har vi pratat mer om hur den ska se ut. Vi har kommit fram till några grejer men som fortfarande är lite oklara de är om vi ska ha tak och hur stolarna ska va i livbåten vi har också skissat en lite bättre skiss.

Likes

Comments