Det blev en liten minisemester med familjen till Göteborg i helgen där jag snubblade över denna Colt Python .357

naturligtvis helt o-skjut bar...  som gevären jag sköt några serier med på Liseberg dagen efter sadinte helt oväntat gick det inte att träffa i tian med alla kulor!! Tyvärr är det inte renhårigt för dom har dålig ammunition som inte går att träffa med så släng inga pengar på det!

20kr för 7skott med en stor Twist som vinst vid 69p

 


Dagens lunch på Burger King efter att ha granskat deras inplastade näringsdeklaration.

Grillad kycklingsallad, med morötter i påse smakade bra och gav 22g protein och 130kcal helt ok om man inte är så hungrig, nästa gång skall jag be om 3st kycklingfileer och se vad det kan kosta :)  Den italienska dressingen och yoghurt dressingen var ganska vass i smaken men annars var det ok. 59kr som hittat!

 En söt liten spöktös från Hotell Gasten

 En liten kopp kaffe innan vi åkte från den fina lägenheten vi övernattade i..

 

                    ''~``
                    ( o o )
         +----------------.oooO--(_)--Oooo.---------------+

Ett besök i Slottsskogen i solen, till skillnad från gårdagen på Liseberg som bestod av ett 30tal regnskurar dom 10timmar vi var där

Denna räksallad kan jag verkligen rekommendera för den var god och väldigt mättande med mer än 50fina handskalade räkor 69kr !! som hittat alltså

Och uppskattningsvis 55g protein och 590kcal som jag lätt blev av med när jag gick runt och beundrade miljön djuren lekplasterna besökarna mjuklassarna träden blommorna och till sisst men inte minst den självsanerande ändstationen haha

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

...som kryllar av protein och goda ingredienser som i detta fallet, jordgubbar banan kesella och mjölk yes

Får man i sig för lite protein kan man få ont överallt vid påfrestning, nackspärr ont i rygg axlar mm, jag är normalt ganska aktiv (dock inte just nu efter knäoperationen) men annars beter jag mig som Tarzan i stadsmiljö obotlig parkour nörd surprise

 

Räkna gärna på hur mycket protein du får i dig per dag och jämför med vad du borde, din vikt 70 x 1,8 = dagligt protein behov, det fins Näringsdeklaration på allt tex  en GB Sandwich innehåller 3g protein och en banan 1g intressant eller hur.

Här har du några andra goda saker med protein / energiinehåll...

Banan 1g / 105kcal

Avocado 2g / 168kcal

GB Sandwich 3g / 190Kcal

Mc Veggi Wrap 10g / 490kcal

100g Jordnötter 25g / 600kcal

Som du ser har jordnötter mest protein men tyvärr även mest kalorier dvs energi så om du stoppar i dig 100g mumsiga jordnötter i TVsoffan kommer du rätt fort bli mjuk och kramgo wink du förbränner ca 1 kcal/min som soffpotatis men om du tar en joggingrunda på 60min förbränner du allt.

Annars kan du mixa ihop en rosa drink för den innehåller 30g protein och 290kcal

 

Likes

Comments

Vrålsugen på Pizza? Här har du ett näringsrikt gott alternativ!

Min favorit omelett ost skinka räkor lika mycket protein som i en pizza i samma storlek men bara 570kcal dvs 1/3del av vad en Pizza innehåller och detta innehåller inga skadliga doser mättat fett och salt :)

3 ägg 

3 msk kesella 

6 ostskivor

3 skinkskivor ett par nypor salladskrydda i stekpannan på 6an tills det blir varmt vrid ner till 2an några minuter,

skiva tomater. Smaklig måltid!

 

Likes

Comments

Finn Crisp innehåller det ämne naglarna behöver, så om du har mjuka ömtåliga naglar får du starka fina naglar på bara några dagar med 1-2 Finn Crisp / dag som du kan sprätta kartång med ;)

Och om du inte når upp till proteinnivån för dagen har du ett gott och näringsrikt mellanmål här Finn Crisp Kvarg räkor

Det innehåller hela 13g protein men endast 80kcal 

Likes

Comments

Två av dessa tallrikar med mineralvatten till midsommar innehåller 60g protein och 800kcal

Likes

Comments

Om du skall träna och bygga muskler behöver du protein och då kan det passa med en skink ost räk omelett på 3ägg, 3msk kesella i stället för vatten 50g räkor 2 ost 2 skinkskivor ganerad med spenatblad och alfagroddar

70g protein  680kcal 

svaret på frågan nedan skulle vara Gott & Gräddat 19g men det alternativet försvann så det rätta svaret nu är fullkornskexet 2,5g

Likes

Comments

Kolhydrater är ju som bekant socker, och det skall man äta så lite så möjligt av för att må bra.

Likes

Comments

Tro nu inte att jag är en hälsofreak för det är jag inte men jag tänker på vad jag stoppar i munnen, var annan dag äter jag "normalt" här är gårdagens meny...

Frukost  Gottgräddat skinka ost sallad tomat, finnchrisp brie,3kex brie kaffe
Fika       En dubbelnougat kaffe en rad choklad, 50g jordnötter
Middag  K-special banan lite körsbärssylt, lantbröd med brie mjölk en kopp kaffe, fyra hallonbåtar
Kväll      Två finnchrisp med lätta och tjockt med brie, mjölk kaffe

Detta gav lika många kcalorier som en liten pizza dvs 1800kcal och det klarar man sig på dom dagarna man inte tränar, men det går inte att byta ut 1800 bra kcal mot pizza kcal för då blir du sjuk eftersom 50% består av skadligt fett socker och mängder av salt.

Om du är smal, underviktig eller gravid skall du inte köra lågkaloridiet som jag gör var annan dag för det vara skadligt.

Du skall i stället se till att få i dig näringsik föda som husmanskost och har du svårt för att nå upp till din idealvikt kan du med fördel använda Super Gainer som jag gör vid träning för att bygga muskler, Super Gainer innehåller L-Glutamin som höjer immunförsvaret så du håller dig frisk trots stress nattarbete och bitvis näringsfattig kost.

Vill du räkna ut idealvikt  kan du göra det här http://raknaut.com/

Likes

Comments

Låter det konstigt? Som du vet har du muskler under fettet på magen, det enda du behöver göra är att plocka fram dom ;)

Det du behöver göra är att omvandla fettet till energi och för att det skall bli möjligt måste kroppen frigöra glukagon som omvandlar fettlagren till glukos dvs bränsle åt hjärnan musklerna och andra organ.

Hur gör man då för att frigöra glukagon?

När man äter väldigt lite kolhydrater kommer blodsockret att vara lågt, detta i sin tur sänker insulinhalten i blodet vilket bidrar till att hormonet glukagon frigörs och vips kommer det mjuka härliga fettlagret att minska och snygga magrutor framträda och det går att åstadkomma innan bad säsongen om du är strikt!

Så byt ut läsken mot kolsyrat vatten och godis chips och sötat bröd mot en salladsbuffe melon och jordgubbar :)

 

Likes

Comments

I dag är det en färgglad dag med lågt protein och kolhydrat intag, periodisk fasta då min frukost kan se ut så här.

Mycket gott och hälsosamt och förvånansvärt billigt, jag ser fram emot det dom dagarna jag äter vanlig grå och tråkig mat! Jag kan knappt bärga mig till middagen :)

Likes

Comments