möbler/ Skola


Just nu håller jag på att sälja iväg så mycket jag kan, och ja det är inte bara. Jag har gjort en säljtråd på facebook, sen har kompisar varit här och kikat på vad dom vill ha. Så just nu är det folk som skriver hela tiden, det plingar på dörren hela dagarna , sen möta upp folk i stan osv osv. Jag gruvar mig för att lägga ut mer för gud vilken energi det tar!

I Barcelona så är det flesta boendena möblerade som tur är, jag kommer nog behålla det nödvändigaste ifall att vi kommer tillbaka så man slipper börja helt från ruta ett. Känner jag att vi stannar kvar där då säljer jag iväg dom i efterhand. Men jag har inte riktigt bestämt mig än. Just nu börjar det kännas väldigt tomt här faktiskt, än hur mycket jag ser fram emot det här så gör det väldigt ont att säga upp min lägenhet då den är väldigt stor och fin med en enorm inglasad altan. Och riktigt bra hyresvärdar på det.


Så i Spanien så börjar barnen skolan när dom är 3 år gammal. Det är blandade känslor faktiskt, han är ju min bäbis?
Det finns även förskolor som dom kan gå i tills dom är 6år och sen börja skolan.
Sen finns det ju även svenska skolor, men dom är svindyra, än om dom inte hade varit det så känner jag att det är bättre för M när han fortfarande är så liten och anpassningsbar, att få börja i en kommunal skola så att han lär sig språket och kulturen. Han lär ju lära sig språket snabbare än mig.

Sen är det ganska långa dagar, ett tex (det skiljer sig lite från skola till skola) är att dom går från nio till fem. När dom går då i P3 (för tre åringar) så har dom lunch, sovtid och lek mellan tolv till tre. är man då hemma så kan man hämta hem barnen dom tre timmarna så dom får äta/sova/leka hemma. Senare så lämnar man dom klockan tre igen och hämtar dom fem när dom slutar. Dom har även "extra escolar" som är som fritids här i Sverige. Men det skiljer sig också lite från skola till skola. Det är därför jag vill vara där och kolla på skolorna och hur dom funkar innan jag placerar honom.

Jag vet att många reagerar på timmarna men i slutändan så är det ingen skillnad jämfört med ett heltids jobb här i Sverige och i Spanien har dom en annan dygns rytm än här. Och i skolan som jag har förstått det så är det väldigt mycket lekande lära, men även att dom får sitta vid bänk emellanåt. M är otroligt duktig på att anpassa sig och tycker om rutiner så jag tror faktiskt att han kommer klara det bra, absolut att det kan bli lite jobbigt till en början, det blir ju en stor omställning för honom med, men när han väl kommit in i det så tror jag att det kommer gå jätte bra för honom.


Sandra Unander


Sandra Unander


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229