boende?


Jag skrev ut på min Instagram och frågade vad ni ville veta mer om, så jag tänkte att jag berättar lite om boende i Barcelona som kom upp.

I dags läge har jag inte ett spikat boende, jag har en bakup men som jag tycker blir för dyr i längden.

Grejen är den att i Barcelona så är det väldigt dyrt att börja hyra en lägenhet, sen är inte boende det billigaste där heller. Dom vill oftast ha 2-3 månader i deposition, plus en månadshyra i förväg sen ska man betala hyran, plus en mäklar avgift, så det sticker iväg ganska rejält.
En svensk familj som jag har haft kontakt med där la ut ca 40 000kr för att börja hyra en lägenhet.

Sen kan man lyckas komma undan mäklar avgiften om man kan ta över boendet så fort den andra flyttat ut. Så det går att komma undan billigare men lite svårare när man sitter här i Sverige och letar boende.

Så istället har jag valt att hyra rum. Det finns otroligt många rum att hyra där, och som är anpassade för olika behov tex studenter etc. Dom har appar som "hemnet" fast som är för att hyra rum. Jag ser det som en tillfällig lösning tills att jag sparat ihop och hittar en bra lägenhet.

Dela boende med barn? Ja det kan låta skrämmande, och kommer absolut bli en anpassning. Men det finns så många olika som hyr ut, vissa lägenheter finns det 7 rum i, andra så hyr dom bara ut ett. Men med dom höga priserna där så får många lov att hyra ut rum för att få det att gå runt.

Jag har börjat fastnat för ett område nu där jag känner att vi nog skulle trivas, jag har kontakt med en annan svensk mamma där som är jätte nöjd med skolan, det är parker överallt, sen är det som en mindre stad utanför den stora staden, men ändå bara 10mins pendlings in till centrum.

Det är väldigt lätt att hitta boende där då det finns så många och det går att få tag på samma dag, så den biten har jag inte någon panik över.
Eftersom M inte följer med på engång så kan jag bara ta ett boende och leta efter ett som passar mig och M när jag väl är där, sen så kommer det ut mycket mer nu i slutet av sommaren.

Sen har jag lite krav på boendet också,
☆ det ska finnas lås på dörren
☆ självklart en dubbelsäng
☆ wifi ska finnas
☆ ac
☆ och så lite folk som möjligt och någon jag kan känna mig bekväm med runt min son.

Därför jag också känner att det är skönt att M får stanna i Sverige lite längre. Boendena där är ganska uppdelade efter livstil. tex dom som lever party livet dras till varandra.

Men jag känner att allt det där är lättare när man väl är på plats och kan kolla på rummen.Sandra Unander


Sandra Unander


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229