6 MÅNADER


Vikt: 7,8kg(+1kg sen förra månaden – Vikt vid födsel 3,6kg)
Längd 69cm (+2 cm sen förra månaden – Längd vid födsel 52,5cm)

Hur sjukt att han växt 16,5 cm sen han föddes?? Att han var så liten är så svårt att förstå...
Senaste veckorna har han gått från att vara relativitet lugn och velat gosa mycket till en Duracell kanin. Han är överallt och ingenstans, han ålar, sitter upp och känns som att han kommer krypa väldigt väldigt snart. Han försöker ställa sig på alla fyra men orkar inte riktigt alla gånger. Han är väldigt nyfiken men reserverad om vi träffar nya människor. Han tittar alltid på mig och funderar nog lite vem det är vi faktiskt träffar. Annars är han super glad och busig. Känns som han förstår när vi skrattar åt honom och han blir alltid så glad när vi alla busar tillsammans. Han har börjat med ett prutt ljud(haha) med munnen som han gör hela hela tiden. Det känns som han vill prata med oss och detta är hur han gör det.

Maten då, förra månaden berättade jag att vi skulle trappa ner på amningen och börja byta ut några amnings/ersättningsmål mot mat. Hur har det gått? Väldigt väldigt bra, han är en matglad kille. Nu ammar jag eller ger ersättning cirka 3 gånger per dag. En gång någongång runt klockan 06 beroende på vad vi haft för natt. Sen en gång runt klockan 13 och sist på kvällen vid 23-00 och då brukar vi ge honom ersättning. Sen blir det ibland någongång på natten också men vi försöker att inte mata honom mellan 00-06 för att vänja av nattmatandet. Där emellan får han allt från sötpotatis som är en favorit till köttfärsås och spaghetti eller någon smoothie. Han får även gröt varje morgon och innan läggdags.

Planen är ju att successivt plocka bort ett amningstillfälle till att ta bort det helt men vi tar ett steg i taget. Han har precis börjat dricka vatten och därför känns det tryggt att fortfarande amma/ge ersättning till honom.

Annars sover vi bra 7/10 gånger och han har nu börjat sova i sin säng om nätterna. Dock nattar vi honom fortfarande i vår säng för att sen bära över honom men det funkar ju.

Gillar

Kommentarer