TRÄDTERAPI och SHINRIN YOKU

Har kommit i kontakt med dessa båda sätt att använda mig av naturen.
Under mina skogspromenader har jag både stannat upp och tagit in känslan av lugnet i skogen. Kramat träd. Konstaterat de ljud som fanns runt mig. Andats djupt och kunnat slappna av. Har kunnat vara helt i nuet, låtit massa tankar bara få komma och gå och inte gå djupare in i dem. Tycker jag under hela månaden som jag gjort mina promenader fått ett annat lugn än tidigare men också fått mer energi att göra saker. Sömnen blivit mycket bra.
Pröva under en tid och lycka till.
Trädterapi
Träd och hälsa
Med basis i både österländska och västerländska studier har folk kartlagt en hel uppsättning positiva resultat av att krama träd. Det visade sig att det finns renande trädtyper som är mer effektiva än andra på att rensa bort specifika åkommor. Vi listar dem nedan.
Trädterapi är ett fält av alternativ medicin som använder träd och skogar som en källa för rensning. De säger att alla växter har massor av negativa joner inom sig. Så att sätta sig själv i kontakt med dem sägs kunna rensa ut elektromagnetiska gifter och förbättra ditt sinnesstånd.
Ur denna synvinkel kan kontakt med elektroniska enheter och stressen de kommer med fylla våra kroppar med positiva joner. I dessa scenarier är det som om kroppen blivit till en vandrande transformator. Det gör oss trötta, irritabla, nedstämda, deprimerade och utan energi.
Att bara sätta oss i kontakt med skogen kommer neutralisera allt detta. Kramar vi ett träd kommer det göra ännu mer. Att promenera barfota genom en glänta och krama träd är ett utövande vi rekommenderar specifikt för personer som känner sig nervösa och osäkra.
Tallar: de är vördade i kinesisk och japansk kultur och anses vara viktiga träd där. Enligt visdomen hos Zen hjälper de till att stärka immunförsvaret och förbättra cirkulation.
Lönnträd: de hjälper till att rensa bort ”dåliga energier” eller negativa tankar, och kan få fysisk smärta att minskas.
Granar: de minskar svullnad och hjälper brutna ben att läka.
Björkträd: de avgiftar kroppen.
Pilträd: de hjälper till att reglera kroppsvätskorna och influerar välmåendet hos urinvägarna.

När jag sökt på internet så finns mycket skrivet om trädbadning, jordning, mindfulness.
Länkar:
https://utforskasinnet.se/
The Telegraph
The mysterious Japanese art of shinrin-yoku is coming to Britain – but does it really improve your health?

Gillar

Kommentarer