Just nu så läser vi en bok i skolan som heter Prinsessan och mördaren.

Den handlar om några elever som går i åttan, Nina är en av personerna i boken. Hon är nyinflyttad och har precis börjat på en ny skola, hon har fått många vänner och en pojkvän som heter Jejje. Hennes mamma är alkoholist och ligger mest i soffan hela dagarna. Hennes pappa försöker starta ett nytt företag inom snickeribranscen. Hennes pappa bryr sig väldigt mycket om Nina och kallar henne Sessan.

Markus som bor mitt över gatan och är klasskamrat med Nina är avensjuk på Jejje eftersom att han också är kär i Nina. Men Nina och Jejjes förhållande är lite knepigt. Jejje är retlig och sluten, det är något Jejje inte berättar för Nina.


Jag tycker att boken är lite tråkig och det händer lite för lite, jag gillar heller inte att Magnus har skrivit boken i flera olika perspektiv eftersom att jag är van vid att läsa böcker i     jag-form och det är det jag föredrar när det kommer till böcker. Jag tycker allt blir lite rörigt när man skriver det i olika perspektiv​n

Likes

Comments

Hej!

Detta är mitt första inlägg på denna bloggen som jag kommer driva ett år framöver. Alla i min klass har varsin blogg där vi kommer skriva om det böckerna vi läser i skolan. Jag hoppas att någon hittar min blogg och tycker att den är intressant.

Bilden som tillhör detta inlägget är en sida från en Twilight bok, de böckerna tycker jag är väldigt bra. Jag har både lyssnat och läst allihop flera gånger och när jag börjar läsa dem kan jag inte sluta eftersom att de är så spännande.


Likes

Comments