The Greta Effect<33

Idag blir det ett inlägg utan bild.

Jag har nu suttit och argumenterad mot människor från min skola om varför jag och andra imorn kommer välja att sätta oss utanför stadshuset i Göteborg för klimatets skull.

Miljö har aldrig varit min hjärtefråga inom politiken, jag har prioriterat andra frågor i samband med de partier och ideologier som jag stöttar men idag så bestämde jag mig för att jag skall tillsammans med andra i min klass imorn deltaga i skolstrejken för klimatet. Eftersom jag går på gymnasiet och tekniskt sett inte binds av skolplikt så säger många att det då inte gör någon nytta för mig och andra gymnasieelever att deltaga imorn, men de har fel. Att vi deltar imorn handlar för vår del att visa för politiker att vi är beredda att gå miste om 1 dags utbildning för att visa på att saker behöver förändras inom miljöpolitiken.

Att andra trångsynta människor på min skola inte ser varför vi gör detta eller att dem dumförklarar oss gör mig endast mer taggad på att gå imorn, både ett bra och dåligt personlighetsdrag hos mig. Jag är dessutom så stolt över min klass som börjat fundera på om alla ska äta vegetariskt på båten nästa resa, att vi i alla fall tar steget och lägger fram det som ett förslag tycker jag är bra. Jag själv är inte vegetarian men jag stöttar iden om en köttfri byssa och äter mer än gärna vegetariskt.

För er som inte hänger med på vad jag pratar om. Jag pratar om "The Greta Effect", imorn samlas tusentals ungdomar runt om i Europas städer för att skolstrejka för klimatet och för att politiker ska skapa förändring som gynnar miljön. Jag vill vara en av de som finns på plats imorn, jag vill kunna berätta för mina barn och barnbarn att jag var där när politiker äntligen tog till handling och vi äntligen på riktigt började förändra världen, för jag tror på det här. Jag tror på Greta Thunberg.

XOXO KRAM


Gillar

Kommentarer