ÄNTLIGEN HEMMA

Nu är vi i SA1821 äntligen hemma! Vi har visserligen varit hemma i snart 3 veckor men det känns som att vi verkligen landat först nu. Jag och min klass korsade Atlanten under våran segling mellan Malaga och Miami och vi var ute i sammanlagt 74 dagar. Jag går på Öckerö Seglande Gymnasium och jag seglar ungefär 2 månader varje läsår med skutan T/S Gunilla. Jag har varit i Malaga, på Teneriffa, Kap Verde, Grenada (samtidigt som Zara Larsson), Dominikanska Republiken och i Miami. Skolan jag går på har Natur, Däck, Maskin och samhällslinjer. Jag går på samhällslinjen tillsammans med 43 andra i min årskull men min bästa vän sedan länge, Emma, går i Natur ettan.

Att segla och resa är det bästa jag vet och snart så ska jag ut och segla med Gunilla igen, bara ett halvår kvar. Nästa resa startar på Öckerö och sen reser vi i Europa tills vi når Cadiz i Spanien.

Precis som många andra så har jag och min bästis flyttat ut till en lägenhet tillsammans. Det är väldigt vanligt att man flyttar ut hit till öarna utan föräldrar när man går på denna skolan, eftersom skolan ligger på en ö så tar det lång tid att ta sig ut hit och många orkar inte resa 4h per dag för att ta sig till skolan. Att inte bo med sina föräldrar här ute skapar väl en lite mer hetsig vardag kan man väl säga, man åker hem till klasskompisar sent och man har ingen som direkt håller koll på en där ute. Jag bor ute på Öckerö mellan måndag till fredag.

På grund av att jag har en gymnasietid med lite mer fart och fläng så tänkte jag att det kan va kul att börja blogga!

Här är 2 länkar till fantastiska resevideor som 2 tjejer i min klass skapat!!

https://www.youtube.com/watch?v=m1mQp-yMSPc

https://www.youtube.com/watch?v=BabjuHaCX_g

  • RESA

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Wow vad häftigt! 😊
nouw.com/elinm