Själen är varm, kroppen är trött

Fredag och sol, tog helg lite tidigare och mötte Vikingen vid stationen. Skjutsade svärmor och gick sedan hem till Vikingens bror med familj. Åt pizza och drack gin och tonic som dekorerats på finaste sätt. Vaknade av mig själv strax efter sju imorse men tvingade mig själv att somna om. Enda sovmorgonen jag har, lika bra att nyttja den. Steg inte upp förrän elva, drack kaffe i lugn och ro. Vikingen åkte till studion, jag mötte svägerskan och lillkillen för en långpromenad i solen. Fåglarnas kvitter, mängder av nyckelpigor i rabatterna, katten som rullar sig i sandlådan. Det är svårt att inte vara lycklig nu.

Det är dock något som gnager, men jag tror det är något bra. En irritation över att tas för givet, en känsla av både utnyttjas och förminskas. När man börjar förstå sitt värde, när man äntligen inser att det finns saker man är bra på, saker andra människor inte kan. Då är det svårare att blunda för de gånger det tas för givet eller inte ges cred för. Det gnager, men det är bra. Det betyder att man utvecklas, att man lär sig och att man ser sitt eget värde. Man lär och man lever. Min tid är värdefull, min hjärna är värdefull. Jag ger inte bort den till vem som helst längre. Det ska inte ni heller göra. Du behöver inte ens vara bäst, om någon ber dig om något är det för att de inte kan göra det själv, eller för att de vill ha någonting som du kan ge. Du förtjänar deras tid, respekt och bekräftelse för det. Och man ska fasiken lära sig att ta betalt i de fall det är aktuellt. Kreativitet och kunskap är lika mycket värt, låt ingen få dig att tro något annat.

Mina ögon är trötta och huvudet värker efter en lång dag i solen, lär mig aldrig att använda solglasögon. Själen är varm, kroppen är trött. Ska därför stänga ner datorn, bädda ner mig i sängen, kanske meditera en stund, lätta på spänningarna och falla i sömn. Imorgon väntar äventyr och årets första grillning i svärföräldrarnas trädgård.

Gillar

Kommentarer

evelinarou
evelinarou,
Vad fin du är! 😁
nouw.com/evelinarou
Svatantrya
Svatantrya,
Tack så hemskt mycket <3
nouw.com/svatantrya
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229