Se solen sticka upp i horisonten

”Vi är alla lite knäppa här” sade någon till mig. Och fan vet om inte hela världen är spritt språngande galen. Som om vi alla går under någon diagnos, traskar genom ett inre slagfält ibland. Några bättre förklädda än andra, några kamouflerade till fungerande människor. Men alla har vi något som jagar oss.

För mig har det alltid varit det där mörkret. Jag vet inte vart det kommer ifrån, jag vet bara hur det yttrar sig. Det finns där alltid men ibland lyckas jag kompensera för det. Med ljus, med sådant jag brinner för, med sådant som håller hjärnan upptagen med annat, men jag kan aldrig springa ifrån det. Jag inser det mer och mer. Och jag tror att vi alla människor har det där mörkret i oss. Kanske skapas det av andras mörker, kanske skapar vi det själv, kanske har vi det med oss sedan födseln. Men det är jag i alla fall säker på - vi är alla lite galna.

Kanske ligger konsten i att omfamna det, att skapa något av det, genom kreativitet, drivkraft eller bara som en del av den man är. Aldrig att vi kan fly från det, du kan aldrig fly dig själv. Tro mig när jag säger att jag försökt.

Det har varit ganska mörkt här ett tag, det ökade under helgen. Omständigheter, dåliga mönster och känslor knutna till minnen och dofter och smärta - där lyckades mörkret gro. Som en del av mig. Samtidigt var jag på en plats där jag så ofta blir hel igen, på en plats fylld av ljus. Det hela blev ett nästan bisarrt slagfält mellan två delar av mig själv.

Jag tänker på den där berättelsen om de två vargarna och tänker att jag fan inte tänker mata den som är ond. Att den kan få vara där, få titta fram ibland men aldrig att jag vill mata den.

Tänker att efter regn kommer solsken och att solen alltid går upp igen imorgon.
Först när vi mött mörkret kan gryningen ske och nu ser jag solen sticka upp i horisonten.
Vi är alla lite knäppa här, det är nog precis som det ska vara ändå.

Gillar

Kommentarer

janielindahl
janielindahl,
Vackert, kände vartenda ord Sofie. Det, och hoppet om en ny dag och gryning. Så fint sätt att få starta veckan på. Hoppas du ska få en bra måndag! Kram ❤️
nouw.com/janielindahl
Svatantrya
Svatantrya,
Du är så fin, tack <3
nouw.com/svatantrya
BelleTherese
BelleTherese,
Agreed. Känner igen 💛
nouw.com/belletherese
Svatantrya
Svatantrya,
Solen går alltid upp igen <3
nouw.com/svatantrya
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229