Mary Kay - en dyr kemilektion

För ett tag sedan var jag ju på Mary Kay-kväll och köpte mot min egen plan och principer tre olika produkter. Jag är skeptisk till alla märken som kommer från pyramidliknande försäljning och där personerna som förespråkar produkterna vet mer om hur man för ett säljande samtal än om produkten i sig. Sen är jag ju också en sådan person som tycker om att testa saker och kunna se det praktiska resultat i samband med vad jag läser.

Vad jag valde att testa var i alla fall primer, concealer och oil mattifier (kräm som kan läggas under och över foundation för att undvika glansig och oljig hud).

Primern var jag från början helt frälst i då den gav så matt resultat att du direkt kunde se var du smörjt in den och inte, efter att ha testat den under några dagar kan jag dock konstatera att jag får brutala utbrott av finnar och tilltäppta porer. Inte så konstigt kanske med tanke på att Mary Kays produkter (med lite snabb googling) innehåller flera parabener.

Concealern har jag egentligen ingen invändning mot rent kosmetiskt mer än att det finns bättre till billigare pris, den känns tjock och nästan lite plastig - vilket säkert har med ingredienserna att göra...

Oil mattifier
är den jag testat minst av då jag hämtade ut den på posten för ett par dagar sedan bara. Även denna innehåller parabener och en mängd andra ingredienser som inte ens går att uttala vilket i sig alltid är ett big no no, både för dig och miljön. Dock fungerar den hittills bra utan några finnar eller utslag.

Jag kommer använda upp produkterna (primern lär med den mängd jag vågar använda den vara i en evighet...) men inte köpa nya och inte heller rekommendera till någon annan. HMs smink håller högre kvalitet och innehåller mindre skit. Att MK inte ens skriver ut alla ingredienser utan du tvingas googla upp dem själv säger en hel del.

Parabener är en samling av konserveringsmedel som kan verka hormonstörande och är även kopplat till ökat antal cancerfall, främst bröst- och testikelcancer.

Är du intresserad av kemi och har pengar över, go for it. Är det smink och hudvård du vill ha föreslår jag att du väljer något annat.


Har du använt Mary Kay?Gillar

Kommentarer

? Sara Ben's ?,
Applåder till dig! Really! Jag känner en tjej som jobbar för de och ville att jag skulle köpa produkter men tackade nej för att jag då enbart köpte grejs från apotekten.

Alltså ärligt, du växte i mina ögon efter detta inlägg haha. Blir så trött på folk som köper massa skit utan att veta ngt om prylarna man köper. Bra att du är medveten. Det är fint! Keep it on! ^^
SaraBens.com
Svatantrya
Svatantrya,
Haha antingen låg jag väldigt illa till eller så är du inte svår att imponera på 😉 haha Men tack! Ingen kan vara medveten om allt såklart men med nyfikenhet kommer man långt 😊
nouw.com/svatantrya
? Sara Ben's ?,
Nae alltså jag är väldigt svår att imponera på., men just medvetenhet och så är ngt som många saknar så brukar blli väldigt glatt överraskad då jag läser sådana här inlägg i bloggvärlden haha
SaraBens.com