I ballerinakjol genom djungelns träsk

Vi är många som är lite udda. Egentligen tror jag alla är det på något vis. Somliga har väl bara tur att passa bättre i kostym och vara vältaliga och sitta stilla, veta hur man för sig och överväga vad som kan hända om si blir så och så blir si. Kanske har det inte så mycket tur än då, kanske är det hos oss, där allt mest är lite si och så, som turen ligger.

Vi är många som ibland inte passat in, som kanske aldrig gör det. Högljudda och bråkiga eller tysta och blyga. Fattar allt och ingenting. Undrar om människor faktiskt varit på månen, tror att enhörningar funnits men kan ändå citera senaste numret av vetenskapens värld. Vi som svävar iväg, som ställer märkliga frågor, vi som inte kan sitta still, vi som skapar dålig stämning. Vi som ser saker i färger, kanske några i siffror. Vi som rusar fram, vi som tassar på tå.

Vi tvivlar gärna ofta. Kanske är det just det jag försöker visa, att även den som står på bergets topp, redo att kasta sig ut i världen och som siktar mot solen, är rädd att råka landa på månens baksida istället. Det blir ju lätt så när siktet inte alltid är rakt. Det är lättare att tvivla när man vet att det inte finns någon stig att följa, när inga skor verkar passa och man står där i sin egen förbannade djungel. Iförd ballerinakjol med träsksörja till knäna. ”Vad fan gör jag nu då?”

Du vandrar där ingen tidigare vandrat, du ser vad ingen annan ser. Du är konstig och knäpp, udda och obekväm. Men du är du och du tar dig fram.

I ballerinakjol genom djungelns träsk.

Gillar

Kommentarer

BelleTherese
BelleTherese,
Men ja!! Du!! Spot on och fantastisk!
nouw.com/belletherese
Svatantrya
Svatantrya,
Men åh, tack fina <3 <3
nouw.com/svatantrya
Bunny
Bunny,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229